FOTBAL  »  Superliga  »  FURTUNĂ ÎN ARBITRAJ

Omul interfaţă dintre cluburi şi arbitri » Ioniţă, şopîrlistul

Articol de - Publicat joi, 29 septembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 28 septembrie 2011 23:43

Fost arbitru în anii 1992-2002, Valeriu Ioniţă (54 de ani) n-a fost niciodată membru în CCA, dar a avut mereu legături puternice în lumea arbitrajului şi după ce s-a retras


În interviul acordat recent Gazetei, patronul clujenilor, Arpad Paszkany, spunea că "n-am angajat niciodată un fost arbitru în conducerea clubului". Multe alte grupări au făcut-o. Majoritatea oficial, "restul i-au luat ««la negru»», spun surse din lumea fotbalului.

"Se oferă oricui are nevoie"
Unul dintre cei care lucrează în acest business subteran, fără fluturaş de salariu, este şi fostul arbitru Vali Ioniţă. N-a fost niciodată membru în CCA, dar, şi după ce s-a retras din activitate, a avut în continuare legături cu arbitrii, inclusiv cu cei din noile generaţii. Economist de profesie, se pricepe foarte bine la "calcule". "E băiat bun, sociabil, dar e cam şopîrlicurist. După ce s-a lăsat de arbitraj, a luat-o pe căi greşite. Dacă cineva are nevoie să ia legătura cu brigada de arbitri, Vali se oferă. E un fel de găinar, lucrează pentru mai multe cluburi, dar nu mereu îi ies combinaţiile", spun oamenii din fotbal.

E din gaşca lui Avram
Lumea fotbalului povesteşte că "Avram, Argăseală, Zotta, Moise, Adian Stoica, Chivulete şi Ioniţă făcuseră o gaşcă tare pe vremuri. Între timp, unii s-au mai certat, dar Ioniţă este unul care a rămas bun prieten cu Avram"

Dat afară de pe lista FIFA de Valentin Alexandru
Doar un an a fost Vali Ioniţă pe lista FIFA. "Începuse să se dea mare şi a făcut nişte manevre Petrolului. Asta l-a înfuriat pe Valentin Alexandru, secretarul general al Ligii. Cînd s-a reînnoit lista FIFA, Vali era pe locul 7. A plecat liniştit acasă. A doua zi, nu mai era deloc. Avusese grijă Valentin Alexandru", îşi amintesc surse din lumea fotbalului.

Manager la "naţionala" de futsal, prieten cu Ţerbea
De cîţiva ani, Valeriu Ioniţă a devenit manager al echipei reprezentative de futsal. Se spune că datorită prieteniei cu Nicolae Pantea, un om influent la FRF. Ioniţă este totodată şi delegat UEFA în acest sport şi petrece mult timp la Tîrgu-Mureş, unde există un puternic centru de futsal. Aşa l-a cunoscut pe Ţerbea, aşa a ajuns să "lucreze" pentru echipa din Liga 1. Toate cele 4 echipe participante la turneul de calificare la Euro 2012 au stat la "President", hotelul lui Ţerbea. Chiar Ioniţă l-ar fi sprijinit pe omul de afaceri să intre în Comitetul Executiv al FRF. A fost scos din corpul de observatori de Aron Huzu, "pentru măgării", dar a revenit sub mandatul lui Vasile Avram.


5 delegări a avut Valeriu Ioniţă ca observator la meciurile celor de la Tîrgu-Mureş, cele mai multe în sezonul trecut

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
zadkiel
zadkiel  •  29 Septembrie 2011, 12:09
Postat de ockiu pe 29 Septembrie 2011, 09:43

Arpad Paszkany, spunea că "n-am angajat niciodată un fost arbitru în conducerea clubului". - ASA SI? ce relevanta are aceasta afirmatie cu ceea ce vreti sa spuneti in ARTICOL?! wow

Cine se scuza se acuza! Cine a furat 35 de ha de teren extrem de valoase din Cluj, achizionate in stil de mare mafiot, la un pret de teren agricol, NU POATE SA FIE CINSTIT IN FOTBAL! MAFIOTUL RAMANE MAFIOT INDIFERENT DE DOMUNIU UN CARE OPEREAZA! Singurul om din fotbal cara l-a sponsorizat pe Traian Basescu, in campania din 2009 cu o suma astronomica de bani, OFICIAL, nu vorbim de barfe fara acoperire, a fost Arpad PASKANY, care si-a asigurat protectia politica pt ca DNA si DIICOT sa nu intervina in furaciunile ordinare ale clubului CFR Cluj! Asa se explica zecile de penaltiuri obtinute de CFR, fara sa existe contact, golurile din offsite cu galeata si golurile adversarilor regulamentare

ockiu
ockiu  •  29 Septembrie 2011, 09:43

Arpad Paszkany, spunea că "n-am angajat niciodată un fost arbitru în conducerea clubului". - ASA SI? ce relevanta are aceasta afirmatie cu ceea ce vreti sa spuneti in ARTICOL?! wow

master_mihai
master_mihai  •  29 Septembrie 2011, 09:28

www.livechannel64.com/

Vezi toate comentariile (7)
Comentează