FOTBAL  »  Superliga  »  OŢELUL - DINAMO 1-1

Omul Negru » Istvan Kovacs a fost cel mai important personaj al derby-ului dintre Oţelul şi Dinamo

Arbitrul l-a eliminat gratuit pe Marius Niculae la finalul primei reprize +2   FOTO
Arbitrul l-a eliminat gratuit pe Marius Niculae la finalul primei reprize

Articol de - Publicat joi, 22 martie 2012 00:00 / Actualizat joi, 22 martie 2012 09:48

Dinamoviştii au scos aseară eroic un punct la Galaţi, deşi au jucat mai mult de o repriză în inferioritate. Puteau chiar termina victorioşi de la Dunăre dacă nu rata Cătălin Munteanu un penalty, în minutul 81.

Vezi AICI rezumatul partidei Oţelul Galaţi-Dinamo!

Dinamo a intrat pe teren la Galaţi să rupă vraja sumbră din ultimele 10 zile, iar şansa părea să-i fi surîs. Trio-ul vintage Cătălin Munteanu - Dănciulescu - Niculae era să producă un gol spectaculos, însă bara i-a salvat pe gălăţeni. În loc să apese şi mai mult acceleraţia, doar se bat la titlu, "cîinii" s-au lăsat pe tînjeală. Şi s-a ajuns ca orice şarjă ofensivă a "oţelarilor" să dea emoţii unei defensive de conjuctură.

VEZI AICI O GALERIE FOTO MAI AMPLĂ DE LA MECI!

Colac de salvare
Pînă să intre în scenă actorul serii, Istvan Kovacs, campionii en-titre au marcat primii. Dintr-o fază ce nu anunţa mare lucru, semn că "defensiva turului", a se citi a lui Dinamo, rămîne un vis frumos pentru simpatizanţii "cîinilor". Mai ales că înaintea fazei simple în care Scarlatache şi Luchin au fost prinşi dormind, golul lui Iorga a fost anunţat de oportunitate lui Didi şi a lui Antal, însă cei doi n-au vorbit aceeaşi limbă cînd să intre în careu.

Fundaşul dreapta al "cîinilor" şi-a răscumpărat greşeala aproape imediat, provocînd, prin centrarea sa, henţul stupid al lui Filip. Scăpaţi de la înec, dinamoviştii au forţat măcar un gol de aur, de victorie, însă Niculae (39 şi 40) a reluat, periculos, cu capul, dar ineficient pe tabelă. Apoi, "Săgeată" a ieşit din scenă "împins" de la spate de omul în negru, Kovacs, veche "cunoştinţă" a dinamoviştilor.

Muncă multă, însă în zadar
Roş-albii au fost nevoiţi să studieze varianta jocului în inferioritate, de data aceasta. Aveau două opţiuni: să devină eroi sau să se scufunde în Dunăre. Ciobotariu a fost mai dinamic ca niciodată pe banca suspinelor, leul în cuşcă juca la pitici pe lîngă el. De Dorinel Munteanu nu mai zicem, antrenorul Oţelului a cerut atac continuu. "Cîinii" lui Ciobi n-au putut fi pandurii lui Grig, însă au muncit mai mult în zona defensivă, lateralii din faţă venind în sprijinul colectivului din apărare. A lipsit mult clarviziunea, de ambele părţi, deşi s-a încercat precum la furnale.

Final de infarct
Sperînd să dea o lovitură, de teatru sau cum o fi ea, Ciobotariu a riscat: l-a scos pe Rus, mai defensiv, l-a aruncat, în premieră, în luptă pe Curtean, mai ofensiv. Antal (71) a mai trezit tribunele. Apoi, Kovacs a văzut faultul la Dănciulescu în careul amfitrionilor şi a arătat punctul cu var. Cătălin Munteanu a ratat şi, poate, a ratat şansa la titlu printr-o victorie incredibilă. Pe final, Gabi Paraschiv (90) a avut parcă milă de adversari, irosind o oportunitate colosală şi păstrînd remiza pe tabelă.

"Dinamo merita să cîştige, s-ar fi făcut dreptate dacă penalty-ul ar fi fost transformat. Dănciulescu a făcut un efort extraordinar, toată echipa de fapt s-a mobilizat exemplar" (Cornel Dinu, administrator delegat Dinamo)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (194)
g.torje23
g.torje23  •  22 Martie 2012, 21:33

drept* dovada*

g.torje23
g.torje23  •  22 Martie 2012, 21:32

numai radeti de dinamo eu zik k sa descurcat bine mai ales dupa egalare dinamo incepuse km sa controleze jocul...asta e k la eliminat pe niculae...da totusi a fost o deplasare grea...ma bucur k n am dat gol din penalty a fost dat in compensare mai bn ne am uita k a inceput capu celalant al clasamentului sa se distreze cu canditatele la titlu drep dovaza ce rezultate sunt azi

ionut.07
ionut.07  •  22 Martie 2012, 20:26
Postat de blomqvist pe 22 Martie 2012, 18:39

Sunt suparati ca au primit 2 penalty-uri, pentru a castiga in stilul lor mizerabil: stilul unirea tricolor securitatea - cu arbitrii! Aeeeee aoooooooo sa moara dinamo! Asta fac frustratii: arunca cu noroi, rusine infractorilor de la dinamo!

Tu esti cel mai bun argument ca prezervativele trebuie folosite la timp.

Vezi toate comentariile (194)
Comentează