FOTBAL  »  Superliga  »  FURTUNĂ ÎN FOTBAL

Operaţiunea ”Bani pentru Naşu'” » DNA investighează o posibilă mită dată de Jean Pădureanu lui Mircea Sandu

Articol de , - Publicat vineri, 18 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 17 noiembrie 2011 19:06

În septembrie 2009, Bistriţa a împrumutat 400.000 de euro de la Lise Sandu. Nevasta preşedintelui FRF a primit apoi banii în contul personal, viraţi de LPF din drepturile TV ale Gloriei. Procurorii suspectează că împrumutul Lise - Pădureanu ar fi fost fictiv


Pe 18 septembrie 2009, Lise Sandu, soţia preşedintelui FRF, împrumuta Gloria Bistriţa cu 400.000 de euro, operaţiune parafată prin notariat. Ulterior, LPF vărsa aceeaşi sumă în contul personal al Lisei Sandu din drepturile TV ale clubului ardelean spre a achita datoria contractată de Jean Pădureanu. Sînt tranzacţiile care l-au blocat ieri la DNA pe şeful Ligii, Dumitru Dragomir, sosit în faţa anchetatorilor pentru audieri în dosarul dezafilierii Craiovei. "A cam dat din colţ în colţ cînd a trebuit să explice situaţia. S-a bîlbîit de-a dreptul şi nu avea nici un pic de coerenţă", au povestit martori oculari.

Au făcut exact operaţiunea imputată lui Mititelu!
Surse apropiate anchetei au relatat că documentele au fost depuse la Direcţia Anticorupţie de juriştii LPF. Iar ele, paradoxal, vin să-l contreze chiar pe Mircea Sandu, care-l acuzase pe Adrian Mititelu că a luat bani din drepturile TV în alte conturi decît cele ale Universităţii Craiova!

"Stingerea datoriilor cluburilor prin sumele de la televiziuni e o practică des întîlnită. Asta s-a întîmplat şi în cazul împrumutului oferit Bistriţei de soţia lui Sandu", a explicat o persoană care a văzut contractele aflate la DNA.

Tranzacţie prin notariat, nu există urme în bănci
Povestea e însă mai amplă. Şi discutăm despre un caz separat, în care procurorii investighează modul în care LPF a distribuit în ultimii ani sumele din drepturile TV. Iar acum Mircea Sandu e bănuit de luare de mită şi Dragomir de complicitate. Reţeta? Procurorii suspectează că Lise Sandu nu a dat, de fapt, niciodată Bistriţei cei 400.000 de euro. Aşa că banii intraţi dinspre LPF direct în conturile familiei Sandu, deschise, se pare, la o bancă din Aachen (Germania), ar putea fi şpagă pentru şeful federaţiei. Autor: Jean Pădureanu. Exact această schemă vor trebui să o desluşească şi să o demonstreze anchetatorii. Dacă ea se va dovedi reală, Sandu şi Dragomir se vor putea număra printre eroii unui dosar penal.

Şi un lucru cert, confirmat chiar de preşedintele Bistriţei, Jean Pădureanu: operaţiunea s-a încheiat printr-un notar, n-a existat nici un fel de tranzacţie bancară. De altfel, aceasta e şi principala sursă de suspiciune a celor de la DNA, că Pădureanu şi Lise Sandu ar fi simulat un împrumut fictiv, trecut doar în acte.

Cum a amuţit Mitică
Plus un episod derulat la întrevederea de ieri dintre Dragomir şi procurori, povestit de un insider. Mitică ar fi fost întrebat dacă există o prevedere de regulament vizavi de modalitatea de virare a banilor din drepturile TV. "Da, sumele se trimit doar membrilor afiliaţi", ar fi replicat Dragomir. "Atunci cum aţi acceptat ca 400.000 de euro să fie trimişi în contul unei persoane fizice, Lise Sandu? E dînsa membru al Ligii?", a venit întrebarea anchetatorilor. Urmată de o tăcere prelungă şi de o gesticulare îngheţată din partea şefului LPF. Fără răspuns!


Sandu, Dragomir şi Lise nu comentează
La ieşirea din sediul DNA, Dumitru Dragomir a intrat valvîrtej în limuzina care-l aştepta în faţa clădirii. N-a făcut nici un fel de comentarii, iar după-amiază, telefonic, a explicat doar că "n-am timp să vorbesc". Mircea Sandu a comunicat prin ofiţerul de presă Paul Zaharia că nu are nimic de declarat, iar soţia şefului FRF, Lise, nu a putut fi contactată.


Altă versiune: cămătăria, 10% dobîndă pe lună!
DNA ia în calcul inclusiv pista conform căreia familia Sandu ar fi oferit mai multor cluburi astfel de împrumuturi suspecte, la care ar fi perceput şi dobîndă! "E vorba de circa 10 la sută pe lună", potrivit informaţiilor apărute într-un Armagedon al lui Mircea Sandu, care circulă abundent pe net de doi ani. Chiar pe traseul LPF - familia Sandu - Bistriţa există suspiciuni că a funcţionat o asemenea înţelegere, negată însă în acest moment de Jean Pădureanu: "Ne ştim de 35 de ani, nu s-a pus problema de dobînzi".

3 milioane de euro a încasat Gloria Bistriţa numai din transferurile lui Sepsi (Benfica, iarna 2008) şi Tătăruşanu (Steaua, vara 2009), ambele în preajma datei împrumutului de la Lise Sandu

Citește și:

Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Superliga
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”
Cupa Romaniei
Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (48)
varanga53
varanga53  •  19 Noiembrie 2011, 12:14

Nu am vazut nicaieri DOVADA ca suma de 400.000 euro a fost scoasa din banca(nu cred ca madam Lisa ii tinea la saltea) LA DATA imprumutului!Cred ca de aici trebuie pornit!

renegatul_
renegatul_  •  19 Noiembrie 2011, 06:23

Domnul Sandel stie bine ce s-a intamplat ...insa nu se va intampla nimic concret in acest caz...DNA-ul n-are ce sa-i faca pentru ca toate smecheriile au fost facute "cu cap".

uclujnapoca
uclujnapoca  •  18 Noiembrie 2011, 23:42

DOAMNE DA SA REVINA CRAIOVA SI SUNT SIGUR CA ASA VA FI!!! MI-E DOR DE UN DERBY ADEVARAT IN LUMEA UNIVERSITATILOR!!! HAIDE U-CLUJ SI MULT MULT SUCCES CRAIOVEI!!! SPER SA II MANANCE VIERMII IN INCHISORI PE GUNOAIELE DE LA FRF-LPF VISEZ LA LIGA 1 ASA : DINAMO, STEAUA, RAPID, U CLUJ, U CRAIOVA, SPORTUL, UTA, POLI TM, CORVINUL, fcm BACAU, JIUL PETROSANI, FARUL CONSTANTA, POLI IASI, fc BRASOV, fc NATIONAL, CEAHLAUL, BISTRITA(?) SI MEDIAS(?)......

Vezi toate comentariile (48)
Comentează