FOTBAL  »  Superliga  »  OPINIE

Toleranță zero trișorilor!

Articol de - Publicat vineri, 19 mai 2023 14:34 / Actualizat vineri, 19 mai 2023 15:34

Sincer? Mi-e deja scârbă, s-a depășit deja orice limită cu simulările din fotbal. Nu doar la noi, ci pretutindeni. Nu degeaba se spune, într-o comparație cu jocul cu balonul oval, că "rugbyul e un sport de golani practicat de domni, pe când fotbalul e un sport de domni practicat de golani". Da, e golănie pe față, la propriu! Am văzut sute, mii de simulări, care mai de care mai grotești.

Ultima, trebuie să recunosc, a fost de râsul lumii, deși n-ar trebui să râdem. În prelungirile meciului Gloria Buzău - Oțelul, la 1-0 pentru gazde, jucătorul oaspeților, Ionuț Neagu iese în afara terenului să ia mingea, pentru o aruncare de la margine. I-a luat-o înainte antrenorul gazdelor, Adrian Mihalcea, care avea deja un avertisment. Doar ca să mai tragă puțin de timp, să întârzie repunerea balonului. 

Cei doi se ating, iar tehnicianul cade secerat la pământ, ținându-se de față, tăvălindu-se. Reluările au fost clare, Mihalcea a simulat grobian, Neagu nu l-a lovit, ba chiar a încercat să-l ferească. Antrenorul a fost eliminat, Gloria a câștigat meciul. Ura! Scopul scuză mijloacele nu?!

Se văd, în cadrele premergătoare eliminării, copiii care stau la marginea tribunelor, privind momentele penibile. Dar hai să n-o mai dăm pe copii, deși ce dracu' îi învățam cu astfel de gesturi?! E vorba despre noi toți. E vorba despre trișorii ăștia care n-au ce căuta în fotbal. După meci, Mihalcea se umplea și mai mult de penibil, declarând: "Nu știu ce s-a întâmplat! Am luat al doilea galben. Mi-am adus aminte de simulările din careu din anii trecuți, anii când eram fotbalist. Când îți dorești cu ardoare, încerci toate metodele. Dar știți cum e, pe toate stadioanele se întâmplă astfel de lucruri. Am vrut să-mi ajut echipa!". Jalnic.

A luat două etape de suspendare, deși pe stradă ar fi fost acuzat cel puțin de tentativă de furt. Da, furt din spiritul unui joc care a devenit, din cauza celor ca ei, tot mai mizerabil! Ar fi meritat 30 de etape de suspendare! Regulamentele din fotbal sunt prea blânde cu trișorii. 

Nu le mai dați avertismente jucătorilor pentru că își scot tricoul după un gol, sau că mai dau, din frustrare, într-o minge după fluierul arbitrului. Sau dacă tot le dați, dați-le și trișorilor, indiferent de nume și de poziție, "roșu" direct și suspendări să-i usture, nu mângâieri d-astea de două etape! N-am văzut încă nicio reacție oficială din partea Școlii de Antrenori. Nici n-o să vedem, ce naiba, ce a făcut omu'?! A încercat și el.

Cei ca Mihalcea sunt văzuți ca "dom' profesor", "Mister", adică ăia care ar trebui să-i învețe pe alții. Jucătorii sunt și ei modele. Știu, vine imediat replica gen "Ce, bă?! Lasă că și alții fac la fel!". Pardon!

Pe Mihalcea sau pe cei ca el i-aș trimite la șah. Să mă scuze lumea șahului, care chiar e pentru domni! Dar cred că și acolo ar inventa o cădere cu scaunul sau o criză de nebun.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
.k.u.b.a
.k.u.b.a  •  20 Mai 2023, 09:28

Pacat ca la vremea respectiva, *** ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

laurkro
laurkro  •  19 Mai 2023, 19:18

Cât de jenant. Și-a făcut un uriaș deserviciu, de altfel meritat.

.Caravela
.Caravela  •  19 Mai 2023, 18:16

mihalcea a fost extrem de slab ca fotbalist, un caracter deplorabil si un antrenor circar. o nulitate

Vezi toate comentariile (9)
Comentează