FOTBAL  »  Superliga  »  EDITORIAL

Opinie de Radu Oprișan // Liga mai saracă » Ce aducem în locul lui Budescu? Era unul dintre jucătorii pentru care veneai la stadion

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 iulie 2018 16:11

Ne pregătim de un nou start al Ligii 1, iar freamătul ultimelor transferuri ne confirmă realitatea ostilă: după ce l-a pierdut pe Budescu, fotbalul nostru s-a resemnat și cu pierderea lui Alibec în anul imediat după retragerea lui Sânmărtean.

Real Madrid a reacționat dupa pierderea lui CR7 și îl va cumpăra cu 35 de milioane pe cel mai bun portar al Mondialului. Noi ce aducem în schimb?

E drept, plecarea lui Budescu a produs peste 2,5milioane, bani cu care un club banal trăiește mai mult de un an. Era cazul să ne dispensăm de Budescu acum? Era unul dintre jucătorii pentru care veneai la stadion. Pe vremuri mergeai în Ghencea să-l admiri pe Hagi, să te delectezi cu nebunia lui Lăcătuș și să aplauzi eficacitatea lui Balint!

Fără teamă de exagerare, un Budescu în zi bună îți aduce aminte de acel Demollari care dădea strălucire lui Dinamo sau de Stanici, cel prin care Sportul încerca să uite de plecarea lui Hagi la Steaua. Fotbal fascinant ca al lui Budescu am mai văzut de la Ovidiu Maier, Denis Șerban sau Ionuț Luțu. A, și de la Vasile Matincă în perioada Jiul. Apropo de Jiul, Miron Cozma a adus zeci de mii de oameni în tribune în Divizia B angajând un antrenor cu nume, Liță Dumitru și cumpărând fotbaliști cu nume: Leo Toader, Matincă, Liviu Baicea și Fane Țîră. A promovat în aplauzele tribunelor pline!

Priviți cum se folosesc croații de performanța uluitoare a naționalei de fotbal: Kolinda e plouată lângă Putin, dar cunoscută  în toata lumea, am cel puțin 10 prieteni care au lăsat baltă Mamaia și Grecia pentru a se poza cu steagul croat pe litoralul lor. Între timp, noi anexăm cu voluptate gafele Vioricăi care, vai, e departe de Kolinda, și ne pierdem impasibili diamantele. Patronii de cluburi și managerii au obligația să ne ofere rapid nouă, părinților de băieți, un motiv solid să ducem copiii la stadion și televiziunilor să platească banii prin care trăieste fotbalul!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
vasy86le
vasy86le  •  19 Iulie 2018, 08:30

E Mitrita la CSU,si pare mai spectaculos ca Budescu, nu da el goluri din corner, dar dribleaza si construieste faze frumoase.

rocky2
rocky2  •  19 Iulie 2018, 02:54

In afara de fc5b-istii gigisti in frunte cu slugarnicul Oprisan, nimeni nu plange dupa Lacatus, rupatorul de oase, Ardeleanu poate depunwe marturie, sau mai nou Sarmaluta, o afacere a ciobanului eliberat conditionat!

indolentu
indolentu  •  18 Iulie 2018, 17:17

domnule oprisan vezi c ai uitat de niste unii gen lupu ad ilie aliuta ilie dumitrescu timotfe2 jucatori care stiau cu mingea si aduceau stralucire si care dupa umila mea parere erau peste vasile matinca asta daca tot ai facut niste nominalizari

Vezi toate comentariile (3)
Comentează