LIGA 1  ·  COMENTARIU

Opinie de Theodor Jumătate » Banderola fără căpitan

Cristi Tanase
Cristi Tanase

Articol de — Joi, 13 Noiembrie 2014

Acesta este Dodel. Are o bandă elastică pe braţ, dar şi el se miră. Nu are nici o calitate s-o poarte. Nici la Steaua, nici oriunde în altă parte
Tănase a înscris după trei luni, la 1-0 cu Chiajna. Iată începutul ştirii! În cinci ani şi jumătate la Steaua, are 25 de goluri. Douăzeci şi cinci, un mijlocaş ofensiv! Într-o singură competiţie? Nici vorbă. În toate! 199 de meciuri oficiale. Acesta e sfîrşitul ştirii, care deschide o altă poartă, o altă întrebare. De ce este Cristian Tănase căpitanul roş-albastru?

Poate Ilie Dumitrescu a greşit, e posibil ca Mister să nu fi avut nici el cea mai bună zi atunci, pe 22 august 2010, la un 3-0 cu Vaslui, cînd i-a oferit banderola "unui număr 10 ajuns la maturitate". Nici chiar "copilul deosebit, sufletul curat, omul sincer" din perspectiva lui Ilie nu înţelegea în acele momente gestul antrenorului, la fel de uluit ca de "emergency ball", răspunzînd în stilul său atît de nevinovat: "Am rămas mască, nu mă aşteptam".

Dar, insist, dacă Ilie îl vedea pe Tănase un tablou de Rembrandt în 2010, de ce, la patru ani şi jumătate de la acea eroare, tot el poartă pe braţ banda elastică? Doar pentru că este cel mai "vechi" jucător, cînd nici un club din străinătate nu-l vrea după ce află cine e cu adevărat? Chiar nu mai ştie nimeni la Steaua ce înseamnă un căpitan?

Pentru Alex Ferguson, întruchipează "liderul". Pentru Wenger, este "exemplul". Pentru Mourinho, "stăpînul vestiarului". Pentru Cruyff, "cel care vorbeşte şi ia decizii". Pentru Guardiola, "inima echipei".

Dodel, perfect diminutiv!, nu e nicăieri, nu se potriveşte la nici un mare antrenor. Nu e un lider. Nu e un exemplu. Nu e stăpînul vestiarului. E mut şi nu decide nimic nici pentru el. Şi nu va fi niciodată inima unei echipe. Tudorel Stoica era!

Tănase pare mereu pierdut în spaţiu, şi pe teren, şi la interviuri, cu privirea şi gîndul în altă galaxie. Ăhhhhh... Însă "ăhhhhh" nu dă goluri, assisturile sînt foarte rare, nu driblează, pasează în spate şi stă cu capul în pămînt, căutînd firele de iarbă prinse în vîrful ghetei. E exact opusul a ceea ce ar trebui să fie un căpitan.

Am o propunere, totuşi. Haideţi să mai facem o încercare cu Dodel! Să-l responsabilizăm. :) Acesta e cuvîntul atît de folosit de antrenorii noştri cînd uită secretul unei decizii, corectaţi-mă dacă n-am dreptate. "De ce i-aţi dat banderola lui X?". "Am vrut să-l responsabilizez", spun toţi. Atunci, să fie Tănase şi căpitanul "tricolorilor"! Dacă poate fi la Steaua, campioana ultimilor doi ani, de ce n-ar fi şi la "naţională"?

S-ar mai detensiona puţin atmosfera înaintea meciurilor. "Ce alegi, mingea sau terenul?", l-ar întreba arbitrul. Ăhhhhh...Interlopul Capră din Neamț le cerea oamenilor taxă de 'viață liniștită'! Ce au pățit cei care nu au plătit

Libertatea

Comentarii (21)

plischi  •  14 Noiembrie 2014, 14:14

CEHUL DIN APARARE ESTE OMUL POTRIVIT CU BANDEROLA.

vap_andrei  •  14 Noiembrie 2014, 02:33
Postat de satyricon pe 13 Noiembrie 2014, 19:36

Ce-mi "plac" mie articolele astea scrise la norma! Trebuie si dl. Juma sa mance si burta lui ceva si nah, e gazetar, trebuie sa scrie un "articol", sa combata bine. Se ia un subiect facil, dar cu priza la public, se arunca acolo cateva fraze la misto si gata! Mai vin niste banutzi. Ce rost are acest "articol" ?! Cu ce ocazie este scris el? Bietul Dodel nu a mai calcat pe bec recent, doar a marcat in ultima etapa. Deci de ce? Cumva pentru ridicarea moralului fotbalistilor de la nationala? Eu daca as fi Iordanescu, numai de-al dreaku l-as pune pe Dodel capitan! Vad ca e o moda printre je se pisti sa scrie ciclic articole peiorative despre Tanase, cand nu mai au

Găozetar, nu gazetar. :) Gazetar e atunci când dă gaze. Oricum, îl pot respecta pe om că-și semnează înscrisurile. La cum îl cheamă, îl respect și mai mult. Sincer.

mihaix  •  13 Noiembrie 2014, 22:35

nea Jumatate, te citesc de ceva timp, este prima oara cand intr-adevar mi-ai atras atentia, cand ai pus punctul pe i. Ai mare dreptate in privinta lui Dodel, am trecut si eu pe langa el in Bucuresti Mall si se uita de parca inghitise prunele din gura lui Niculae de la Astra. Deci e clar ca el nu o face intentionat, asa se uita el. Imi doresc foarte mult, mai mult decat sa se lase Tolontan de politica, ca Dodel sa renunte la driblingul lui spre stanga care de fiecare data este deviat in aut si sa paseze sau eventual sa suteze la poarta, sansele de reusita vor fi indubitabil mai mari.

Vezi toate comentariile (21)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
03:30 Tenis, Australian Open

Simona Halep - Yulia Putintseva

Eurosport
10:00 Tenis

Australian Open

Eurosport, Eurosport 2
12:25 Schi Alpin

Cupa Mondială

Eurosport
14:00 Fotbal, La Liga

Espanyol - Athletic Bilbao

Digi 2, Look Sport
14:00 Biatlon

Cupa Mondială

Eurosport
15:00 Handbal F, Liga Campionilor

SCM Râmnicu Vâlcea - Krim Mercator

Digi 1, Look Plus
16:30 Fotbal, Bundesliga

Frankfurt - Leipzig

Digi 4
16:30 Fotbal, Bundesliga

Borussia Mochengladbach – Mainz

Look Sport 2
17:00 Handbal F, Liga Campionilor

FTC - CSM București

Digi 1, Look Sport
17:00 Fotbal, La Liga

Valencia - Barcelona

Digi 2, Look Plus
17:00 Baschet M

SCM Timișoara - CSM CSU Oradea

Look Sport 3, Digi 3
18:30 Fotbal, Ligue 1

Marseille - Angers

Digi 4
19:00 Fotbal, Serie A

Fiorentina - Genoa

Digi 3
19:00 Fotbal, Turcia

Fenerbahce - Bașaksehir

Look Sport
19:30 Fotbal, Bundesliga

Bayern Munchen - Schalke 04

Digi 1, Look Plus
20:30 Baschet M

Dinamo - U BT Cluj Napoca

Digi 4, Look Sport 3
21:00 Fotbal, Ligue 1

Monaco - Strasbourg

Digi 3, Look Sport 2
21:30 Fotbal, Belgia

Gent - Genk

Look Sport
21:45 Fotbal, Serie A

Torino - Atalanta

Digi 2
22:00 Fotbal, La Liga

Sevilla - Granada

Digi 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1