FOTBAL  »  Superliga  »  OPINIE

Opinie GSP » Pregătiți-vă pentru Liga 1 Sumo!

Jucătorii din Liga 1 sunt nevoiți să se antreneze singuri
Jucătorii din Liga 1 sunt nevoiți să se antreneze singuri

Articol de - Publicat marti, 31 martie 2020 12:49

Cluburile suspendă contracte într-o veselie, patronii sunt fericiți că au un pretext ca să scape de costuri. Între timp, fiecare fotbalist trebuie să-i ceară statului 2.340 de lei pe lună și să rămână conștiincios, să se antreneze serios singur în casă.

Cine crede că e posibil așa ceva? Un jucător care a negociat și a semnat un contract pentru 10.000 de euro lunar să continue să se pregătească serios în condiții improprii, să se transforme într-un Rambo care mănâncă scoarță de copac și se operează singur pe viu pentru 2.340 de lei. 

Conducătorii cluburilor se reped să suspende contracte. Poli Iași, Chindia și Hermannstadt au anunțat deja că au apelat la măsura asta, se mai pregătesc și alți șefi să-și trimită fotbaliștii la cerșit de ajutoare sociale. Planul lor e simplu: economisesc niște bani, nu contează că pierd complet controlul asupra loturilor și că nimeni n-o să se mai antreneze serios câtă vreme contractul i-a fost suspendat, deci a devenit lipsit de obligații față de angajator.

Suspendarea e valabilă cât ține starea de urgență, deci până pe 15 aprilie. Teoretic, „urgența" ar putea să fie extinsă cu încă 30 de zile, așa că se vor aduna aproape două luni în care jucători enervați că au pierdut banii nu vor mai avea nici un chef să facă vreo flotare, vreun „abdomen". 

VIDEO. Măsuri de urgență la Hermannstadt: contractele jucătorilor, suspendate

Bogdan Andone, antrenorul Astrei, crede că „după două luni de stat fără antrenamente, profesioniștii se transformă în oameni obișnuiți care merg pe stradă”. „Forma sportivă se pierde în opt-zece zile", explică Pompiliu Popescu, fostul medic al naționalei. Înainte de reluarea sezonului acesta sau la startul stagiunii viitoare vor apărea fotbaliști cu kilograme în plus, cu musculatura de pietoni, nu de sportivi profesioniști. Pe proprietarii cluburilor nu-i interesează. Ei economisesc acum ciupind din banii jucătorilor și vor încasa mai târziu de la televiziuni pentru transmiterea competiției grașilor și a anchilozaților ca și cum ar mai fi vorba despre un campionat serios.

VIDEO. #sportacasă. Cele mai bune exerciții fizice pentru acasă.

Citește și: 

Există remediu, ne atrage atenția doctorul Dan Curelea, într-un interviu acordat lui Cristian Geambașu: „Problema este de știință de carte”

Bogdan Apostu răspunde celor mai arzătoare întrebări din Liga 1: e posibilă o micșorare salarială unilaterală? Pot jucătorii refuza actele adiționale?

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (4)
florar
florar  •  31 Martie 2020, 15:29
Postat de catalynn pe 31 Martie 2020, 15:07

Logica clară a unuia care crede ca un club profesionist de fotbal, accentuez PROFESIONIST!!!, e totuna cu o stana ... sau florărie! :-))) Cum se face însă ca de fiecare data mori de grija finanțelor lu’ ne-a jjijji!? Sa nu cumva sa piardă ne-a jjijji un leu ca-i bai, vine ditamai florarul sa ne explice la toți din experienta proprie cum e bine ... Hm!? :-))))

Clar ai ceva lipsa la mansarda!!!!Unde scrie jurnalistul ceva in articol de Becali...?Altfel ....tu ar trebui cand citesti despre problemele echipelor din lumea reala sa-ti ceri scuze pentru ca susti o echipa care a uitat de datoriile de milioane dar care cere palmares....

catalynn
catalynn  •  31 Martie 2020, 15:07
Postat de florar pe 31 Martie 2020, 14:28

Logica clara de om care in viata lui nu a platit salariu cuiva...Pai bai Raureanule,cand jucatorii au sa joace-peste sa zicem 4 luni-ei oricum incaseaza banii cuveniti !!!!Salariile sunt blocate pe perioada molimei cand jucatorii stau acasa!Cluburile si asa au sa aiba cheltuieli mai mari pentru ca o sa mai plateasca inca odata pregatirea precompetitionala!!!

Logica clară a unuia care crede ca un club profesionist de fotbal, accentuez PROFESIONIST!!!, e totuna cu o stana ... sau florărie! :-))) Cum se face însă ca de fiecare data mori de grija finanțelor lu’ ne-a jjijji!? Sa nu cumva sa piardă ne-a jjijji un leu ca-i bai, vine ditamai florarul sa ne explice la toți din experienta proprie cum e bine ... Hm!? :-))))

paul801
paul801  •  31 Martie 2020, 14:29

bani pierdem cu totii, sa nu le plangem astora de mila...sunt alte nenorociri in viata

Vezi toate comentariile (4)
Comentează