FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

OPINIE Remus Răureanu: Felicitări, Răzvan Burleanu! » „Liga a organizat votări în urma cărora dispărea din prima ligă Dinamo, clubul cel mai titrat și cu audiențe dintre cele mai mari”

OPINIE Remus Răureanu » Felicitări, Răzvan Burleanu!
OPINIE Remus Răureanu » Felicitări, Răzvan Burleanu!

Articol de - Publicat joi, 06 august 2020 14:10 / Actualizat joi, 06 august 2020 14:27

Liga Profesionistă de Fotbal a mers la Federație cu campionatul defectat ca o jucărie intrată pe mâna unui copil. FRF a lipit competiția cu bandă adezivă.

Burleanu n-a fost fotbalist și exagerează cu stilul de membru al unui guvern tehnocrat plictisitor. Și a împovărat prima ligă cu regula u21, un criteriu abuziv care subțiază valoarea campionatului. Federația e o instituție care se încurcă în regulamentele proprii, pe care nu e capabilă să le formuleze așa încât să priceapă cluburile și lumea care e campioana, care sunt fotbaliștii suspendați în meciurile din Cupa României.

Am ajuns la concluziile acestea ca urmare a activității FRF din mandatul lui Burleanu și am ignorat faptul că mai exista o instituție-conducătoare a fotbalului serios din România: Liga Profesionistă de Fotbal.

LPF nu are loturi naționale pe cap, nu are în subordine comisii jurisdicționale, nu se ocupă nici de Comisia Centrală de Arbitri. LPF nu prea are nimic de făcut între datele în care vinde drepturile TV. Când coronavirusul a scos Liga din hibernare am putut constata că Federația e chiar lucidă și serioasă. 

Burleanu și oamenii lui și-au asumat organizarea unei finale a campionatului, Craiova-CFR. O invenție din afara regulamentului, fiindcă LPF nu luase în calcul apariția vreunui caz de Covid în plină pandemie.

FRF a anulat și sacrificarea unor echipe dintr-o competiție neterminată, ciuntită de virus și de reguli prea puține. Luni, conducătorii de la Chindia și de la Hermannstadt se interesau la ziariști dacă unii sau alții urmau să joace marți împotriva lui Dinamo. De câteva zile, jucătorii străini ai Astrei stăteau cu bagajele pregătite și nu știau când puteau pleca. Takayuki face patru zile dus-întors până în Japonia, Graovac nu și-a întâlnit familia de opt luni. Liga nu programa meciurile lor cu Craiova și cu FCSB, nici nu închidea sezonul.

Reforma de azi, cu mărirea numărului echipelor din prima ligă, arată ca un colac salvator aruncat lui Dinamo, dar este, de fapt, o intervenție pentru a repara tot ce a stricat și a dezlânat LPF în ultimele trei luni, în care instituția pe care o conduce, în teorie, Iorgulescu, și o ține în picioare Justin Ștefan a falimentat, și-a consumat creditul.

Liga s-a jucat de-a biroul electoral și a organizat votări în urma cărora dispărea din prima ligă Dinamo, clubul cel mai titrat și cu audiențe dintre cele mai mari, Federația i-a salvat lui Iorgulescu afacerea, pentru ca scriitorii-fantome din spatele lui să poată să mai născocească și alte povești bune de vândut.

18campionate și 13 Cupe are Dinamo în istoria sa, din 1948 până în prezent. CFR are 6 campionate, FCSB 5.

VIDEO Un nou sistem competițional pentru Liga 1 din 2020-2021

EXCLUSIV // UPDATE S-a decis! Vom avea 16 echipe din sezonul viitor de Liga 1 » Dinamo e salvată de la retrogradare

Răzvan Burleanu, primele declarații după schimbările din Liga 1: „Înghețăm clasamentul! Sezonul viitor are 16 echipe”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (106)
10205708568547632
Vladimir Bogdan  •  07 August 2020, 16:37

Si la anul cum o mai salivează?!

doardinamo1948
doardinamo1948  •  07 August 2020, 00:59

Dacă nu va duceți la TAS pentru a cere despăgubiri in cazul Vlad, nu va retrogradez, uitati-va cum au votat enoriașii mei! Are Hagi multe defecte, dar spune lucrurilor pe nume. Campionatul nu trebuia sa reînceapă și trebuia sa avem 18 echipe in sezonul viitor. Trebuie votată o lege a sponsorizării care sa aducă bani la cluburi. Dacă aceasta lege ar permite oricui sa dea bani cluburilor, atunci fenomenul socios ar lua amploare mult mai mare și nu numai la Dinamo. Viitorul este al cluburilor finanțate de suporteri pentru ca “ investitorii” sunt in fotbal doar ca sa facă bani, cel puțin la noi.

creeperno
creeperno  •  06 August 2020, 22:50

Respect!

Vezi toate comentariile (106)
Comentează