FOTBAL  »  Superliga  »  SUPERAFACEREA TORJE

Opria: "Pe Torje l-am luat cu 40.000 de euro şi l-am vîndut cu de 100 de ori mai mult"

Gabi Torje
Gabi Torje

Articol de GSP - Publicat luni, 10 octombrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 10 octombrie 2011 17:06

Cristea Opria, cel care l-a dus pe Gabi la Udinese, se poate îmbogăţi de pe urma micuţului mijlocaş


- Domnule Opria, aţi devenit celebru după transferul lui Torje la Udinese. Cum aţi devenit impresarul lui?
- Pe Gabi l-am cumpărat de la şcoala de fotbal a lui Miroslav Giuchici cînd avea 14 ani. Am plătit pentru el 40.000 de euro, apoi l-am dus gratis la Timişoara, împreună cu Luchin, Latovlevici, Axente, Daminuţă şi alţii. Toţi gratis, urmînd să-mi recuperez investiţia la un transfer ulterior.
- Puţini au transferat de la Dinamo. Care e relaţia dumneavoastră cu fraţii Becali?
- Am o relaţie extraordinară cu Giovanni, nu m-a împiedicat cu nimic în transferul lui Torje la Udinese. Alea sînt poveşti că aduci jucători la Dinamo doar dacă vor ei.
- E Torje cea mai bună afacere a dumneavoastră?
- În fotbal da, avînd în vedere că s-a dus la Udinese pentru patru milioane de euro. Acum nu am luat un comision prea mare, dar sper să o "lovesc" cînd va pleca din Italia, am 5% din suma viitorului transfer!
- Vă e teamă că poate fi atras de plăcerile vieţii în Italia?
- Nu există aşa ceva, Udine e un orăşel mic de 100.000 de locuitori unde nu prea există cluburi de noapte. Gabi e serios şi a devenit deja vedeta oraşului după Di Natale. La restaurantul unde mănîncă echipa farfuriile sînt inscripţionate cu numele lui Di Natale, idolul lor. I-am spus deja patronului să dea comandă de alte farfurii cu Gabi pe ele şi să pună un tricou cu numărul lui în centrul localului că o să-l întreacă ăsta micu'.
- Pe Daminuţă tot dumneavoastră îl reprezentaţi. Ce mai face, mai joacă fotbal?
- În vară i-am pus preparator fizic personal, cu care s-a antrenat trei săptămîni pentru că era căzut fizic. L-am dus la Tiraspol să joace un an şi i-am zis: "Bă, băiatule, tu iei banii degeaba de la Milan! Anul ăsta eşti în arest, să te pui pe picioare şi să nu te mai văd prin ziare cu gagici! Aici nu ţine cu nebuneli d-astea! Revino-ţi că ai talent cu carul!". Cristi e supermeseriaş, are fizic excepţional, loveşte mingea cu ambele picioare, dar e rebel. Daminuţă s-a stricat cînd a venit la Dinamo, a fost şi vina mea pentru că aici a fost atras de viaţa de noapte a Capitalei.

"Torje e un om care nu trădează niciodată, e serios, muncitor şi am încredere că în 2-3 ani poate ajunge la o echipă precum Barcelona"
- Cristea Opria, agent FIFA

"Bine că a fost escapada aia cu Torje cînd a cîntat «Steaua e numai una!» şi n-a mai continuat cu prostiile. A dat cu capul de tavan atunci, s-a speriat şi s-a trezit. Uite ce joacă acum!" - Cristea Opria, agent FIFA

"Luchin nu a făcut niciodată probleme, băiatul ăsta nu deranjează nici o muscă, e serios şi va ajunge un fotbalist important şi pentru echipa naţională" - Cristea Opria, agent FIFA

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
bluevibess
bluevibess  •  10 Octombrie 2011, 19:11

La adus Timisoara,nu tu ! Ipocriti.

mateiserban
mateiserban  •  10 Octombrie 2011, 18:49

singura lui calitate era viteza dar de cand a inceput sa fie lenes si a facut un fu.nd cat 2 case nici pe asta n-o mai are. de-aia e schimbat mereu in min 60. cu tehnica e praf, sare mingea din el ca din coltul mesei, sutul e bunicel, dar iarna nu-i ca vara iar serie a (desi un campionat mediocru in europa) e la ani lumina de liga lu mitica

mateiserban
mateiserban  •  10 Octombrie 2011, 18:46

mai opria cum ii dadeai tu sigur cand apareai la televizor pe torje la bayer munchen si pe luchin la hamburg. acum hai sa-l umflam pe asta micu' ba ca-l vrea barca, ba ca e pe lista valenciei si a sevillei, poate poate il mai baga guidolin 5-6 meciuri sa stranga si el macar 20 in italia ca ar fi bine la cartea de vizita cand va merge la terek groznii. auzi, primul meci la udine, se loveste mingea de el, pac presa din romania, pasa de gol torje(lol). astept si eu ziua cand torje va da un gol in serie a. probabil va juca o vreme ca au dat bani multi pe el si il mai baga si atacant, cel putin pana revine barreto. torje nu va reusi nimic, comparatia cu di natale e blasfemie

Vezi toate comentariile (7)
Comentează