FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Opt obiective pentru 2013! » Ce recorduri poate doborî Steaua în Liga 1 şi în Europa

Rusescu îl poate egala în acest sezon pe Piţurcă
Rusescu îl poate egala în acest sezon pe Piţurcă

Articol de , - Publicat vineri, 04 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat joi, 03 ianuarie 2013 21:47

Steaua poate stabili în acest an cîteva recorduri importante în competiţia internă, dar şi în cupele europene.

1. Steaua să obţină victoria 1.100 din istoria echipei în Liga 1
În acest moment, Steaua a cîştigat nu mai puţin de 1.088 de partide în prima divizie, de la primul său meci cîştigat pe 19 octombrie 1947, contra celor de la Oţelul Reşiţa (3-0). Roş-albaştrii pot ajunge la această performanţă chiar în acest sezon. Aceştia mai au de jucat 15 etape şi ar avea nevoie de 12 victorii pentru a ajunge la cifra 1.100. În caz contrar, ei vor atinge acest record aproape sigur în toamnă, în turul viitorului campionat.

2. Să obţină victoria 100 în meciurile din cupele europene
Roş-albaştrii au jucat pînă acum 259 de jocuri în cupele europene, avînd în acest moment 97 de victorii. Prima s-a înregistrat pe 8 decembrie 1957, cînd Steaua a cîştigat meciul cu Borussia Dortmund, 3-1. Elevii lui Reghecampf vor bifa cifra de 100 de victorii în competiţiile europene în acest an: ori în primăvară dacă va reuşi să ajungă măcar în optimile de finală, ori în toamnă, cînd urmează tururile preliminare.

3. Rusescu să-l depăşească pe Piţurcă la numărul de goluri marcate într-un sezon: 34
În acest moment, atacantul de 24 de ani al Stelei are 17 goluri marcate în actualul campionat al Ligii 1. Rusescu mai are nevoie, o dată cu reluarea sezonului, de tot atîtea goluri pentru a-l egala pe Victor Piţurcă, cel care în sezonul 1987-1988 reuşea să înscrie 34 de goluri pentru Steaua, devenind golgeterul echipei. În plus, Rusescu va ajunge al doilea golgeter al României dat de Steaua cu cele mai multe goluri din istorie.

4. Să cîştige al patrulea derby consecutiv cu Dinamo în Liga 1
Pînă acum, roş-albaştrii au reuşit o serie de doar trei meciuri consecutive cu victorie, ultima astfel de serie avînd loc în sezonul 1996-1997. Acum, Steaua a cîştigat deja cele două meciuri din sezonul trecut, plus meciul tur din campionatul actual.

5. Să bată recordul de asistenţă de pe Arena Naţională
În acest sezon al Europa League, Steaua a fost pe prima poziţie a clasamentului numărului de fani anunţati de către UEFA. În acest moment, Steaua ocupă 8 locuri din Top 10 al audienţelor pe cea mai mare arenă de la noi din ţară. Primul loc este ocupat de un meci al echipei naţionale, România - Olanda, 53.329 spectatori, urmat de finala Europa League dintre Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, 52.347 spectatori. Meciul cu cei mai mulţi spectatori pentru Steaua pe Arena Naţională a fost cel cu AEK Larnaca, partidă la care au asistat 50.051 de fani.

6. Să cîştige al zecelea titlu după Revoluţia din '89
Dacă se va impune la finalul acestui sezon al Ligii 1, Steaua ar deveni prima echipa din România care ar cîştiga nu mai puţin de zece titluri de campioană după Revoluţia din '89! Echipa care a dominat şi-n comunism a cîştigat pînă în acest moment nouă titluri de campioană a României, ultimul în sezonul 2005-2006. După Revoluţie, Dinamo a cîştigat de 5 ori campionatul, CFR Cluj de 3 ori, Rapid de 2 ori, iar U Craiova şi Oţelul cîte un trofeu.

7. Reghe să fie alături de Onisie, Ienei şi Iordănescu
Dacă Reghecampf va cîştiga titlul, va intra într-un club select al celor care au cucerit campionatul cu Steaua şi ca jucători, şi ca antrenori, încă de la prima aventură ca tehnicieni. Cei care au reuşit pînă acum acest lucru sînt Ştefan Onisie, Emeric Ienei şi Anghel Iordănescu.

8. Să egaleze sau să bată recordul de titulari la "naţională"
Steaua a avut la ultimele acţiuni ale "naţionalei" 8-9 jucători, însă nu s-au aflat toţi pe teren la startul partidei. În 2013, "naţionala" are multe meciuri oficiale şi amicale, iar dacă Steaua va avea vreodată 8 jucători de-ai săi titulari la prima reprezentativă va egala recordul all-time la acest capitol. În 1987, la meciul România - Albania 5-1, au fost 8 stelişti la start: Iovan, Bumbescu, Belodedici, Hagi, Tudorel Stoica, Boloni, Lăcătuş şi Piţurcă.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
andystar
andystar  •  06 Ianuarie 2013, 20:45

Iar frustratii iar vor crapa de ciuda la realizarea acestor recorduri !

dragos_88
dragos_88  •  04 Ianuarie 2013, 04:11

Dinamo a cîştigat de 5 ori campionatul, CFR Cluj de 3 ori, Rapid de 2 ori, iar U Craiova, unirea urziceni şi Oţelul cîte un trofeu.... si sunt 4 meciuri consecutive castigate, incluzandul pe cel din finala cupei

vladutz13
vladutz13  •  04 Ianuarie 2013, 01:55

Daca nu se bate recordul nici cu Ajax este clar vina organizatorilor, si anume a lui Meme Stoica. Pe platforma online de vanzare a biletelor, de exemplu un inel intreg de la peluza nord nu apare. Si biletele se vand treptat, sector cu sector, nu toate odata.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează