FOTBAL  »  Superliga  »  DECIZIE

Ordonanța de urgență care vizează toți sportivii » Ce s-ar putea schimba în urma ședinței de guvern de joi

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 martie 2018 18:42

Schimbare importantă anunțată de Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. Joi, în cadrul unei ședințe de guvern, se va dezbate ideea ca veniturile sportivilor să intre în categoria câștigurilor provenite din activități independente.

Astfel, ar urma să se aplice și în cazul sportivilor prevederile privind drepturile de autor, iar impozitul și contribuțiile ar urma să fie reținute la sursă. 

Informația a fost comentată de Justin Ștefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal.

"Am rămas impresionat de demersul domnului ministru Teodorovici de a veni în sprijinul sportului românesc, repet, al sportului în general și nu doar al fotbalului.

Înțeleg că el și-a ținuit promisiunea asumată cu cateva luni în urma față de lumea sportului, iar mâine, în cadrul ședinței de guvern, va fi dezbătut proiectul unei ordonanțe de urgență prin care se specifică foarte clar că veniturile realizate din contractul de activitate sportivă sunt venituri din activități independente și vor fi tratate fiscal ca atare.

Factorul politic a înțeles pe deplin importanța sportului în formarea unui popor sănătos, precum și importanța atragerii de noi investitori în sport prin clarificarea legislației aplicabile în sport. Înca o dată, felicităm demersul domnului ministru și sunt convins că în curând vor exista modificări și pe legea sponsorizării, care să ajute sportul în general. O lege a sponsorizării mai prietenoasă va încuraja investiția privată în sport, se va investi în baze, în formarea antrenorilor. Ma bucură atenția guvernanților față de sport și sperăm să o țină tot așa" , a declarat Justin Ștefan, secretar general al LPF.

Propunerea ordonanței de urgență a Guvernului pentru contractele de activitate sportivă

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează