FOTBAL  »  Superliga  »  ANIVERSARE

Ousmane N'Doye la 44 de ani » Palme în serie în vestiar, o înțelegere haioasă cu Șumudică și cum s-a rătăcit în Poiana Brașov: „Poate s-a întâlnit cu ursul”

Articol de GSP - Publicat marti, 22 martie 2022 11:02 / Actualizat marti, 22 martie 2022 11:09

Retras în 2018, senegalezul Ousmane N'Doye, fost jucător cu personalitate la Dinamo, a împlinit 44 de ani. pe 21 martie.

Fostul mijlocaș a fost unul dintre cei mai buni străini care au jucat în Liga 1, dar a fost și o prezență inedită în fotbalul românesc.

De-a lungul carierei, mijlocașul care avea afaceri imobiliare în New York și Miami, a trecut pe la echipe precum Lorient, Toulouse, Coimbra sau Al Etifaq. În România a ajuns în iarna lui 2008, la FC Vaslui, și a mai jucat la Dinamo, Astra, Săgeata Năvodari, ASA Tg. Mureș și CSM Deva.

Pe lângă evoluțiile spectaculoase. N'Doye a fost protagonistul unor momente inedite. Iată un scurt remember. 

32 de goluriși 4 pase decisive a reușit Ousmane N'Doye în Liga 1, în 185 de meciuri oficiale

S-a rătăcit în munţi la Poiana Braşov

În iarna lui 2010, Ousmane N'Doye a pus pe jar delegaţia dinamovistă şi salvamontiştii după ce a greşit drumul prin potecile din Poiana Braşov. Într-o dimineață, a început alergările în grupul care îi mai cuprindea pe Niculescu, Cristi Munteanu, Ionel Ganea, Daminuţă şi alţii.

+45 FOTO

S-a întors de unde a plecat după 15 minute şi a luat-o pe celălalt traseu indicat de staff-ul tehnic. „Aici o iau la dreapta?", a întrebat africanul. Răspunsul a fost afirmativ. După 30 de minute, toată lumea se întorsese la autocar, mai puţin N'Doye. Dispăruse!

Autocarul plecase cu restul echipei la hotel. După 15-20 de minute deja se intrase în panică. „Dacă s-a rătăcit? O fi alunecat şi o fi căzut în vreo râpă? Să nu se fi întâlnit cu ursul!" erau temerile „câinilor".

Masorul Bogdan Ionescu şi preparatorul fizic Mircea Oaidă au pornit în căutarea lui. Între timp, şefii apelau la salvamontişti. Unul, cu un ATV, a apărut în cinci minute şi a pornit pe potecile pline de zăpadă. Între timp, Constantin Dănilescu îl „pescuia" pe african în apropiere de Braşov.  „M-am plimbat. Nu m-am rătăcit prin munţi, am luat-o pe acel drum pentru a vedea oraşul. Braşovul e un «city» super, foarte frumos!", a explicat surâzând Ousmane. „Norocul lui că n-a intrat în munţi, că-l mai găseam doar cu elicopterul", au răsuflat uşuraţi dinamoviştii.

Sunt prieten cu Gigi, dar nu putem să lucrăm împreună. Două oi mari nu pot să stea la un loc! E bine să rămânem amici, ne salutăm. Mi-e dor de el! Mâine plec din țară, dar data viitoare o să trec pe la Palat să-l văd 
- Ousmane N'Doye, în 2019

Bătaie cu Zicu la ASA Tg.Mureș

Gabriel Mureșan (39 de ani) a povestit la GSP Live un episod violent din 2014 de la ASA Târgu Mureș, cu senegalezul în prim plan.

„N'Doye era căpitan când m-am dus eu la ei. Am jucat un meci în cantonament, Ciobotariu mi se pare că era antrenor. La o lovitură liberă indirectă de la 20 de metri toată lumea voia să bată. Zicu era la minge, eu în dreapta și N'Doye în stânga. I-am făcut semn lui Zicu să mi-o dea și mi-a dat-o. După aia am plecat de acolo. A venit Zicu la mine și mi-a spus «Muri, ăsta vrea să te bată». Și i-am zis «lasă-l să mă bată». N'Doye voia să iasă în față, că era conducerea acolo. La final îi dă o palmă lui Zicu. Ăla era supărat, nu știu dacă plângea sau nu.

L-am întrebat ce are și a spus «mi-a dat țiganu' o palmă». Și am zis «Hai încoace, țigane!». M-am dus spre N'Doye, a început să fugă prin teren. L-am prins și i-am dat o palmă înapoi. A fost ca la juniori. După aceea toate lucrurile au intrat pe un drum normal. Și-a cerut scuze.

Nu prea avea cum să riposteze, că apoi ieșea mai rău pentru el. Ne-am împăcat imediat. Dovadă că la primul meci cu U Cluj am avut penalty și i-am dat lui mingea să bată, deși eu trebuia să bat”, a declarat Gabriel Mureșan în 2019 la GSP Live.

+45 FOTO

Hai să-ți spun un episod cu «Felina». La un moment dat, la Dinamo, tot n-avea stare și venea pe la camera mea să-mi ia echipamentul. Începuse să vocifereze. Am țipat o singură dată la el și nu l-am mai auzit pe urmă! Nu l-am mai văzut pe acolo. Asta apropo de Bad-Boy N'Doye.

M-a bufnit râsul când am citit pe urmă că l-a bătut Gabi Mureșan (n.r. - în perioada ASA Târgu Mureș). Au avut gânduri serioase, eu n-am ajuns până acolo. La mine a fost ușor, pentru mine a fost un băiat OK 
– Ema Dolha

Înțelegere cu Șumudică

Cristi Bobar, fost oficial la Dinamo, a dezvăluit ce acord exista între senegalez și Marius Șumudică.

„Avea ieșirile lui, dar a fost unul dintre cei mai buni. Îmi spunea ce înțelegere avea cu Șumudică. Dacă îl lăsa seara în club până la 12 sau 1 noaptea, promitea că a doua zi dădea totul pe teren. Mergea, bea o apă, asculta muzică și venea înapoi. Și venea cu 30 de minute mai devreme din club. ”, spunea Bobar la GSP LIVE.

„M-am săturat să bat Steaua”

În 2014, după un ASA Tg. Mureș – FCSB 1-0. N'Doye a avut o serie de declarații ironice la adresa echipei roș-albastre.

„Nu am cuvinte, nu știu ce să mai fac cu Steaua. În 7 meciuri nu m-a bătut niciodată. Nu voi mai juca împotriva Stelei. M-am săturat să joc împotriva Stelei. Nu știu, mă, care e secretul. E timpul să mă opresc. M-am săturat să joc. Le-am dat șansa să câștige azi, dar nu au câștigat. Nu mai joc cu Steaua, chiar dacă îmi taie salariul. Vreau să mă exclud”, spunea N'Doye.

+45 FOTO

Citește și:

Situație de tot râsul la Dinamo! Clubul îi dă 4.000 de euro pe lună, dar vine când vrea la antrenamente: „E de capul lui”

Gigi Becali e categoric: „Nenea Keșeru ăsta nu a avut destule șanse?” » Ce jucători vrea să testeze înainte să le decidă viitorul

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  22 Martie 2022, 11:17

Jucătorul Mureșan devenit ulterior primar, povestește peste tot câți jucători a bătut el la viața lui lqa propriu. Și sunt unii mari de tot...Dacă ar fi adevărat ar fi mari subiecte de presă

Vezi toate comentariile (1)
Comentează