FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

CORESPONDENȚĂ GSP DIN SLOVENIA Ovidiu Burcă, meserie! Antrenorul le-a arătat jucătorilor săi că, deși a fost fundaș, știe cu mingea

Articol de , - Publicat miercuri, 05 iulie 2023 10:30 / Actualizat miercuri, 05 iulie 2023 12:22

La ultimul antrenament al stagiului de la Zrece, antrenorul Ovidiu Burcă, 43 de ani, s-a implicat și el la miuță cu elevii săi, impresionând prin câteva ”no look pass” și pase în care și-a etalat tehnica

  • Reporterul GSP Eduard Apostol și fotoreporterul Cristi Preda sunt în Slovenia și transmit toate informațiile din cantonamentul lui Dinamo. 

Ovidiu Burcă a fost fundaș de meserie, dar are glezna fină și acum, la 43 de ani, deși a pus ghetele în cui de mai bine de un deceniu. Antrenorul le-a arătat elevilor săi că știe ce să facă atunci când are mingea la picior.

Câteva pase de efect, chiar dacă la o simplă miuță, „7 contra 2", atunci când lotul a fost împărțit pe grupuri pentru exercițiile cu balonul.

VIDEO. Ovidiu Burcă stăpânește bine mingea

Ovidiu Burcă a impresionat asistența cu câteva „no look pass", plus alte pase în care și-a exersat talentul fotbalistic pe spații mici. A încercat să-i motiveze și pe ceilalți jucători cu care era în grup. Nu a avut probleme nici în a pune „stop" la minge sau a proteja balonul. 

Și antrenorul cu portarii, Alessandro Caparco, prezent în același grup, a ținut pasul cu tinerii jucători.

11cluburi a bifat Ovidiu Burcă în cariera de fotbalist: Școala \"Gică Popescu\", Emelec (Bolivia), JEF United, Ventforet Kofu (ambele din Japonia), U Craiova, Dinamo, FC Național, Energie Cottbus (Germania), Beijing Guoan (China), Politehnica Timișoara și Rapid

4trofee a cucerit Burcă în carieră, un titlu și trei Cupe ale României cu Dinamo

Fost apărător, lider la mai multe echipe, s-a duelat cu titanii Bundesligii, Luca Toni și Edin Dzeko

Actualul tehnician al „câinilor" a pornit de la Școala de fotbal "Gică Popescu", având ulterior câteva experiențe exotice în Bolivia și în Japonia, când de-abia făcuse ochi în fenomen. Apoi, a fost la Universitatea Craiova și împreună cu "lotul Nețoiu" a semnat cu Dinamo în vara 2002.

A făcut parte din formația care a luat eventul în 2004, sub comanda lui Ioan Andone, cu un N&D exploziv, Claudiu Niculescu - Ionel Dănciulescu.

Ulterior, nu a mai fost în consonanță cu oficialii din Ștefan cel Mare și a părăsit „haita". A ajuns în Parcul cu Platani, la FC Național, unde a devenit căpitanul unei echipe care impresiona în partidele cu adversari tari.

Trei ani, ulterior, a jucat pentru Energie Cottbus, unde a devenit unul dintre jucătorii importanți ai nemților. A avut dueluri tari, printre alții, cu Luca Toni (Bayern Munchen) și Edin Dzeko (Wolfsburg), campioni în Bundesliga, dar și cu alți superfotbaliști din liga germană.

Ovidiu Burcă, meserie! Antrenorul le-a arătat jucătorilor săi că, deși a fost fundaș, știe cu mingea

Pe final de carieră a jucat la Politehnica Timișoara și la Rapid București, unde a avut un rol important în cele două echipe.

Citește și alte știri pe Dinamo:

SP i-a surprins pe „câini” în ipostaze inedite » Ghezali și-a aruncat telefonul, apoi a intrat în râu

Dinamo are două variante pentru a scăpa de interdicția la transferuri » Dimineața de miercuri, decisivă

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (1)
Mazavalt
Mazavalt  •  05 Iulie 2023, 11:44

UCL Venim, tineti-ne locul cald

Vezi toate comentariile (1)
Comentează