FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ

Oxigen la ”U” » LPF va debloca eşalonat banii din drepturile de televizare ce revin clubului clujean

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 martie 2013 00:00 / Actualizat marti, 26 martie 2013 22:15

”Şepcile roşii” vor încasa în total 1.040.000 de euro pentru locul 7 ocupat la finalul sezonului trecut.

Veste bună pentru "U" Cluj. Aflat în plin proces de insolvenţă, "şepcilor roşii" vor primi o importantă gură de oxigen de la Liga Profesionistă de Fotbal.

Forul fotbalistic a decis să deblocheze banii din drepturile de televizare cuveniţi "studenţilor" pentru locul 7 ocupat în sezonul trecut. Cei 1.040.000 de euro nu vor intra însă toţi odată în conturile clubului clujean, ci eşalonat. În plus, oficialii Universităţii trebuie să facă lunar dovada către LPF a plăţilor curente efectuate.

Dragomir i-a refuzat iniţial pe clujeni
În luna februarie, administratorul judiciar care se ocupă de reorganizarea financiară a clubului clujean, Horia Ţiril, i-a făcut o vizită la Ligă lui Dumitru Dragomir cu intenţia de a intra în posesia banilor din drepturile de televizare. Şeful LPF a refuzat iniţial cererea clujenilor, pe motiv că nu ar exista o notificare clară de la Finanţe că Universităţii i-au fost deblocate conturile o dată cu intrarea în insolvenţă.

În cele din urmă, LPF a virat totuşi 103.000 euro către "U", a zecea parte din suma totală, însă doar după ce administratorul judiciar a ameninţat că nu va organiza meciul cu Steaua, primul de la reluarea returului. Dacă partida "U" - Steaua nu s-ar fi disputat conform programului, LPF trebuia să plătească daune televiziunii ce deţine drepturile de difuzare a Ligii 1.

Fanii cumpără bilete din nou
La fel ca la partida cu CS Severin (1-0), "U" a pus din nou în vînzare "bilete de solidaritate" pentru meciul cu Chiajna, de vineri, la care au acces doar copiii sub 14 ani şi femeile. Fanii Universităţii au postat pe internet un mesaj de solidaritate: "5 lei: un pachet de gumă de mestecat, mai puţin de 1 litru de motorină, o cafea în club sau… încă o gură de aer pentru "U"!". Suporterii se vor întîlni mîine, la ora 17:00, la stadionul Cluj Arena, pentru a achiziţiona cît mai multe tichete. Pentru meciul cu CS Severin s-au vîndut 3.500 de tichete.

Szekely, la primul meci
Atacantul Janos Szekely va bifa vineri primele sale minute într-un meci oficial de la revenirea sa la Universitatea Cluj. Fostul stelist a fost legitimat săptămîna trecută de clujeni şi a evoluat cîteva minute în amicalul de sîmbătă cu Damila Măciuca (0-2). În schimb, nigerianul Tony nu a primit încă permisul de muncă în România, ceea ce face deocamdată imposibilă legitimarea sa la "U".

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
vasilecovaciu
vasilecovaciu  •  28 Martie 2013, 14:13

Am vorbit şi eu cu administratorul judiciar, şi i-am zis situaţia.” Greșit domnule Dragomir, clubul ”Universitatea” Cluj a depus la LPF certificatul de atestare fiscală. Il puteți descărca și dvs. de AICI! Din informațiile noastre, cluburile de fotbal Gloria Bistrița și Rapid București, aflate și ele în procedură de insolvență, și-au primit banii din drepturile TV. Astfel, se nasc două întrebari logice: 1. De ce nu virează LPF banii din drepturile de televizare care se cuvin clubului ”Universitatea” Cluj? 2. De ce LPF judecă spețe identice cu unități de măsură diferite?

vasilecovaciu
vasilecovaciu  •  28 Martie 2013, 14:13

Ieri, în emisiunea ”Jocuri de putere” transmisă de postul de televiziune Realitatea TV, realizatorul Rareș Bogdan l-a avut ca invitat pe Dumitru Dragomir , președintele Ligii Profesioniste de Fotbal din România. Întrebat de ce LPF nu virează banii din drepturile de televizare către clubul FC Universitatea Cluj, domnul Dragomir a răspuns că nu a primit de la club certificatul de atestare fiscală eliberat de ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală), privitor la lipsa datoriilor clubului către bugetul de stat, cităm: ”Mă leagă ANAF-ul dacă le dăm banii la Universitatea Cluj. Nu putem să îi dăm, dacă ei nu ne aduc hârtie, dovadă, de la Fisc că nu mai au datorie la stat.

ultras.nationalist
ultras.nationalist  •  27 Martie 2013, 12:24

Haide "U"! Trebuie neaparat sa castige meciul cu Concordia,taranii au o echipa mai valoroasa dar sunt intr-o forma foarte slaba si sunt afectati si din punct de vedere psihic in timp ce "U" este pe o panta ascendenta!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează