LIGA 1  ·  STEAUA

OZ din Poiană! » Cum decurge o zi din cantonamentul Stelei

Fotbaliştii Stelei aleargă în fiecare zi cîte 8 kilometri pe pantele montane.
Fotbaliştii Stelei aleargă în fiecare zi cîte 8 kilometri pe pantele montane.

Articol de , - Publicat luni, 16 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 15 ianuarie 2012 22:30

Un sfert din an, fotbaliştii nu mai sînt liberi. Viaţa le e controlată total, ca într-o închisoare: li se dă ora la care se trezesc, cînd şi cît trebuie să doarmă şi sînt sancţionaţi cei care nu respectă ordinele.

"Asta e pedeapsa: să nu mai ai control asupra vieţii tale, să nu mai faci ce vrei, ci doar ce decid alţii pentru tine". Asta spune un personaj din serialul "OZ", cu acţiunea desfăşurîndu-se într-o închisoare americană de maximă securitate.

Dar exact asta fac şi fotbaliştii! Doar că ei n-au fost pedepsiţi de nimeni, au ales singuri să trăiască astfel mai mult de două luni din fiecare an al carierelor lor. De ce? Banii constituie motivul numărul 1, salarii din care majoritatea îşi permit maşini scumpe şi foarte scumpe, haine, case, călătorii în vacanţe.

Preţul cel mai mare pentru toate astea: să-şi trăiască viaţa închişi şi respectînd regulile impuse de un singur om, antrenorul. Liţă Dumitru chiar spunea la un moment dat referindu-se la cariera lui: "Am făcut puşcărie! Asta au însemnat cantonamentele". Steliştii mai stau închişi într-un hotel din Poiana Braşov pînă sîmbătă şi felul în care le e organizat programul confirmă concluzia lui Liţă.

Încă 22 de zile trăiesc la comandă
Echipa se trezeşte în jurul orei 8:00 şi peste o jumătate de oră coboară la micul dejun. Din momentul în care se ridică din pat, fiecare jucător ştie exact tot ce va face în ziua respectivă.

Nici nu prea au cum să apară acţiuni sau evenimente neprevăzute, fiindcă totul e programat.

După micul dejun urmează o oră liberă. Liberă în camere sau prin holul hotelului, adică pentru citit ziare sau conversaţii cu prietenii şi cu familia.

Vine primul antrenament, la ora 10:15. O oră de alergat prin zăpadă. Revenirea la hotel şi masa de prînz, la 12:30, după care se doarme pînă la 17:00. Mai vine imediat încă un antrenament, cu exerciţii la sală şi în piscină, pe urmă fotbaliştii sînt iar liberi, pînă la ora 22:30, un interval în care au şi cina. Liberi, vorba vine. Fiindcă stau într-un hotel, la munte, fără familie, fără prieteni. Fără posibilitatea să iasă unde au chef, cu cine au chef. La 22:30 se dă stingerea.

A doua zi e la fel. Şi mai urmează încă cinci ca ea. Plus alte 17 în Antalya! Şi ca steliştii trăiesc în perioada aceasta toţi fotbaliştii din Liga 1.

Programul zilnic al steliştilor:
8:30 Micul dejun, urmat de o oră liberă
10:15 Antrenament
12:30 Masa de prînz
13:00 Dorm pînă la 17:00
17:15 Antrenament
19:00 Cina, urmată de un program liber
22:30 Stingerea

"M-am obişnuit atît de tare cu cantonamentele, de cînd joc fotbal, că nici nu mai realizez că stau închis. Îmi lipseşte doar familia" (Paul Pîrvulescu, mijlocaş Steaua)

"În mod normal, poate n-aş adormi la 22:30, dar aici nu mai rezist mai tîrziu de ora asta. Reuşesc să-mi fac timp să-mi văd copilul o oră pe net" (Andrei Prepeliţă, mijlocaş Steaua)

"Toată lumea trebuie să priceapă că performanţă în fotbal fără sacrificiu şi fără disciplină nu se poate!" ( Ilie Stan, antrenor Steaua)

"Fotbalistul român trebuie ţinut în cantonament şi în timpul campionatului. Nu poţi să faci rezultate în România decît impunîndu-le jucătorilor un program zilnic de 8 ore, cum au funcţionarii şi muncitorii!" (Victor Piţurcă, selecţioner)

"Eu aşa vreau la Steaua, program ca în armată. Antrenorul trebuie să fie un dictator, în faţa căruia să nu comenteze nimeni, iar jucătorii să nu mai aibă timp de cluburi!" (Gigi Becali, patron Steaua)O româncă din Spania a fost obligată de soțul și socrii ei să se prostitueze. Îngrozitor ce îi făceau dacă nu aducea zilnic 300 de euro
Libertatea
Comentarii (235)
2.pac  •  16 Ianuarie 2012, 11:42

As vrea sa vad si cum decurge o zi si din cantonamentul Sportului Studentesc.

valentin.10  •  16 Ianuarie 2012, 11:34

Numai asa se face performanta, bravo baieti.FORTA STEAUA

valentin.10  •  16 Ianuarie 2012, 11:33

Numai asa se face performanta, bravo baieti.FORTA STEAUA

Vezi toate comentariile (235 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
22:00 Champions League
Manchester City - Lyon
Digi 1, Look Plus, Telekom 1
Program TV complet

Liga 1