FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Pacienții Pintilii, Teixeira și Momcilovic bagă mare » Vești bune din cantonamentul FCSB

Mihai Pintilii, stânga, foto: Cristi Preda/GSP
Mihai Pintilii, stânga, foto: Cristi Preda/GSP

Articol de - Publicat luni, 14 ianuarie 2019 00:49

Pintilii, Teixeira și Momcilovic se pregătesc separat. Căpitanul FCSB va intra normal abia la finalul cantonamentului și va rata startul campionatului, iar ultimii doi vor evolua cu Shanghai Shenhua și cu Dinamo Kiev.

Vești bune pentru steliști! Mihai Pintilii, Filipe Teixeira și Marko Momcilovici se pregătesc separat, dar vor fi disponibili cât se poate de curând pentru Mihai Teja.

Situația cea mai complicată este cea a căpitanului roș-albaștrilor, Mihai Pintilii. Mijlocașul de 34 de ani va strânge 5 luni între momentul ultimului joc oficial disputat și primul meci în care va apărea pe gazon în 2019.

Pinti a suferit o ruptură musculară la mușchiul femural stâng la meciul naționalei cu Muntenegru (0-0), de la începutul lunii septembrie 2018. Inițial, s-a vorbit că va ieși din circuit doar pentru o lună și jumătate.

El se antrenează separat pe Costa del Sol, cu camarazii de suferință, nu mai resimte dureri, însă nu va fi forțat.

Staff-ul medical a transmis că pentru a nu se risca un final prematur de carieră, internaționalul va intra la antrenamentele normale spre finalul stagiului iberic, care se încheie pe 24 ianuarie.

Primul meci oficial estimat, optimist, ar fi pe 16 februarie cu Concordia Chiajna. Adică să rateze doar primele două etape ale anului, cu Dunărea Călărași și cu Hermannstadt. Teja vrea să-l aibă apt sută la sută în play-off.

Prind două amicale

Așteptările sunt mai mari în privința lui Teixeira și a lui Momcilovici. Veteranul de 38 de ani s-a rupt în prima jumătate de oră a partidei cu Sepsi (2-4), pe 5 decembrie 2018, și n-a mai jucat în ultimele 3 întâlniri oficiale ale anului trecut.

Acum se simte în regulă, este focusat pe pregătire, urmează ca marți sau miercuri să intre normal alături de echipă.

Dar, probabil, nu va evolua joi, cu Lucerna, în primul amical din 2019, nu se vor asuma riscuri. Aceeași situație și-n privința lui Marko. El n-a mai jucat din miezul verii, de la începutul lui august.

S-a rupt în prima repriză a turului cu Hajduk Split (0-0), ruptură musculară, trebuia să stea doar o lună, a stat trei, a revenit la antrenamentele normale și a fost rezervă cu Poli Iași (2-1) la finele lui noiembrie, apoi i-au recidivat problemele. Acum este în regulă, dar se fac pași mărunți cu jucătorul de 31 de ani tot de teama unei recidive ce i-ar putea stopa cariera!

Teixeira și Momcilovici sunt în cărți să joace cu Shanghai Shenhua și Dinamo Kiev dacă buletinul medical va fi la fel de bun.

9 meciuri a jucat Pintilii în ediția de toamnă, 6 în cupele europene, trei în campionat

16 partide oficiale ale echipei a ratat Pintilii din cauza accidentării suferite la începutul lui septembrie 2018

5 meciuria strâns Momcilovici în toamnă, ratând, în schimb, 24 de prezențe oficiale

1 golîn 21 de meciuri a înscris Teixeira pentru FCSB în toamnă. A ratat 8 partide oficiale ale echipei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează