FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - EINTRACHT FRANKFURT 3-1 (2-0)

Panzerele

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 iulie 2007 00:00

Dinamovistii au trecut aseara in forta peste Eintracht Frankfurt, multumindu-l pe Borcea, care cere victorii de la trei goluri in sus. Meciul de aseara, al doilea al "ciinilor" in Austria, a debutat cu imnurile Germaniei si Romaniei. Doar se confruntau Eintracht, locul 14 in Erste Bundes liga, si Dinamo. Intr-un colt, Cristi Borcea isi face curaj: "Nici nu ma gindesc sa nu batem. Doua, trei goluri le dam ca popa!". si e 2-0 pina la pauza. Moti (25) a reluat cu capul centrarea lui Fernandes din corner, iar Cristea (41), cu o faza demna de Ronaldinho, a linistit lucrurile pina la pauza.
Dirijorul din poarta
Dar jocul n-a fost simplu pentru dinamovisti, desi in contul nemtilor nu poate fi trecuta decit faza din minutul 45, cind Lobby a avut noroc fiindca balonul a sters, timid, "transversala". Condusi extraordinar de dirijorul Lobont, care le-a dat indicatii permanent colegilor, "ciinii" au dominat tactic partida. Terenul imbibat de apa si baltile le-au dat mult de furca dinamovistilor. Inamoto, coordonatorul japonez al germanilor, pozat asiduu de fotografi din propria tara, a fost anihilat complet. In prima parte mai trebuie consemnate sutul lui Niculescu (11), scos de portar, dar si ratarea capitanului ros-albilor dintr-o pozitie buna, cu scuza ca a fost incurcat de o balta.
Debutul reprizei secunde ar fi putut aduce majorarea scorului, insa Zicu s-a jucat cu oportunitatea avuta. Viteza romanilor e superioara. Insa, imediat in preajma careului, apar complicatiile. Danciulescu (58) e spectaculos, dar n-are noroc de gol la o reluare din cadere. si Amanitidis (60) are ghinion, ori mai bine zis o balta il protejeaza pe Lobby. Apoi Claudiu il lanseaza pe Zicu, machedonul este blocat de portar, dar Danciulescu (65), atent, impinge mingea in poarta. 3-0 cu Eintracht, cum ii place lui Borcea, iar la rind urmeaza, miine, Motherwell, din prima liga scotiana.

Dinamo - Eintracht Frankfurt 3-1 (2-0)


Ando spionul
La meci a asistat si antrenorul lui CFR Cluj, Ioan Andone, care s-a pupat cu bunul sau amic Mircea Rednic, dar si cu ceilalti dinamovisti prezenti. "De-abia astept sa te inving!", l-a tachinat "Puriul", in timp ce Ando a replicat surizator: "Astept, astept!". Actualul antrenor al ros-albilor va spiona, la rindul sau, amicalul de azi dintre CFR Cluj si Zaglebie Lubin. "E un pic ciudat pentru mine sa fiu doar spectator atunci cind joaca Dinamo, dar viata te invata de toate", a marturisit Ando, fost jucator in stefan cel Mare si antrenor al "ciinilor" in perioada martie 2003 - decembrie 2005.

Streit ar fi vrut la Dinamo
La Eintracht evolueaza si germanul cu origini romanesti Albert Streit. Mijlocasul stinga in virsta de 27 de ani a marturisit ca apreciaza mult jocul "ciinilor", pe care i-a urmarit in cupele europene. "Mi-ar fi placut sa joc pentru Dinamo, insa viata mea se leaga de Germania. Dinamo are o echipa tare, am simtit-o si cred ca se va califica in grupele Champions League. Eu, cel putin, asa le urez", a declarat Streit.

Il testeaza pe Franciss
Mircea Rednic este multumit de lotul pe care il are la dispozitie, insa in aceste zile va mai testa citiva jucatori. Pe camerunezul Frederik Ayangma, venit in probe, si pe Daddy Franciss, mijlocasul dreapta de la Dinamo II. "Puriul" a decis sa-i acorde o sansa tinarului nigerian, Franciss urmind sa ajunga joi la Flachau, dupa ce-si va lua viza de Austria.

Le-a cintat imnul
Inaintea startului partidei de ieri, componentii celor doua echipe au avut parte de o surpriza. Din difuzoarele stadionului au rasunat imnul Germaniei si al Romaniei. Cu cite un copil de mina, Niculescu si compania s-au comportat ca la un meci al "nationalei", tinind mina in dreptul inimii, exceptie facind strainii Blay si Fernandes.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează