FOTBAL  »  Superliga  »  ACS POLI - STEAUA, DUMINICĂ, 13 SEPTEMBRIE, ORA 21:00

Paradoxul Florin Marin, următorul adversar al campioanei » Și stelist, și anti-roș-albastru!

Articol de - Publicat duminica, 06 septembrie 2015 00:00

Florin Marin și-a condus echipele de 23 de ori împotriva steliștilor, pe care îi conducea din postura de jucător la începutul anilor '80.

Pentru Florin Marin, Steaua trebuie să fi fost ceva predestinat! Pentru că și cariera de jucător, și pe cea de antrenor și le-a construit cu roș-albaștrii drept borne. În etapa următoare din Liga 1, se va consuma al 24-lea episod cu "Flocea" rival al steliștilor din postura de antrenor.

Bilanțul de pînă acum: 6 victorii pentru Marin, 8 egaluri și 9 succese roș-albastre. Un raport chiar bun al tehnicianului, în condițiile în care el a condus de multe ori formații slabe ale campionatului: Farul, Ceahlăul, Rocar, Astra, Petrolul, Mioveni, Oțelul.

În stagiunea precedentă, a bătut-o pe Steaua de două ori în deplasare! A cîștigat cu Ceahlăul, 1-0, apoi a revenit la București cu Oțelul și a bătut cu 2-1. Fiecare dintre formațiile cu care a învins Flocea era pe ultimul loc în momentul în care i-a întîlnit pe roș-albaștri!

Și ambele au retrogradat pînă la urmă. Timișoara, pe care Marin o conduce în prezent, are un statut asemănător: e nou-promovată și luptă să se salveze. Ceea ce nu e de ajuns s-o liniștească pe Steaua, din moment ce "Flocea" le-a arătat deja roș-albaștrilor că poate să-i bată indiferent de numele echipei lui.

E glorie stelistă

Și cariera de jucător a lui Florin Marin are legătură tot cu Steaua. A debutat în Divizia A în 1973 în tricoul Rapidului, într-o partidă contra roș-albaștrilor. După trei ani, militarii l-au achiziționat și a continuat în Ghencea pînă în 1984, opt sezoane! În finalul perioadei pe care a petrecut-o la Steaua ca fundaș central, Marin era, alături de legenda Sameș, unul dintre liderii echipei.

4 goluria marcat FC Național în Ghencea în august 1998, în cea mai clară victorie a lui Florin Marin contra Stelei, un 4-2 al "bancarilor"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  06 Septembrie 2015, 12:34

din cauza unor jucatori ca sames, marin, iordanescu, dumitru, iordache, aelenei, dumitriu, etc, defuncta sTeaua nu a contabilizat decat vreo 3-4 titluri in 25 de ani.))) RIP.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează