FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Paraguayan sau columbian

Articol de GSP - Publicat luni, 09 iulie 2007 00:00

Hagi si Adrian Ilie i-au monitorizat la Copa America pe portarii titulari ai celor doua "nationale", unul dintre ei urmind sa ajunga in Ghencea. Dupa stagiul de la Kaprun si in urma meciurilor amicale desfasurate in Austria, Hagi a constatat ca mai are nevoie de un portar de valoare si cu mare experienta. Impreuna cu Adrian Ilie, Hagi s-a orientat catre piata sud-americana si s-a oprit asupra a doi goalkeeperi de la Copa America, o competitie ce a ajuns in faza semifinalelor.

Bobadilla, de la Boca, e tinta nr. 1

Cei doi sint Aldo Bobadilla, de la Paraguay, si Robinson Zapata ( Columbia). Primul e insa principala tinta a Stelei. El a fost portarul titular al lui Boca Juniors in ultimul sezon si a fost selectionat pentru Copa America. In prima partida n-a jucat, la 5-0 cu Columbia, dupa care a inceput ca rezerva meciul cu SUA, iar in minutul 54, la scorul de 1-1, a intrat si Paraguay a cistigat cu 3-1. In ultimul meci din grupa, Paraguay - Argentina, scor 0-1, a jucat tot meciul, avind o evolutie foarte buna. Azi-noapte s-a jucat Paraguay - Mexic, in "sferturi", Hagi dorind sa vada meciul in direct la TV, pentru a se edifica asupra lui.

Urmasul lui Higuita

Al doilea portar propus Stelei este columbianul Robinson Zapata. El e mai tinar cu 3 ani decit argentinianul si evolueaza intr-un campionat mai slab, in Columbia, la Deportivo Cucuta. Dupa ce n-a jucat deloc in primul meci de la Copa America, 0-5 cu Paraguay, el a fost titularizat cu Argentina (2-4), si apoi cu SUA (1-0).

A jucat bine la Mondial
Explozia lui Bobadilla in tricoul echipei nationale a Paraguayului s-a produs anul trecut. A fost selectionat ca rezerva in lotul pentru Mondialul din Germania, insa in primul meci al tarii sale, cu Anglia, titularul Villar s-a accidentat in minutul 8, la scorul de 1-0 pentru englezi, si a fost inlocuit cu Bobadilla. A aparat senzational, inchizind poarta. A jucat apoi si cu Suedia, scor 0-1, si cu Trinidad-Tobago, 2-0, prestatiile sale propulsindu-l din campionatul paraguayan la Boca Juniors.

"Bobadilla si Zapata sint in vederile noastre si vom vedea daca vom reusi sa aducem pe unul dintre ei. Ne intereseaza sa mai transferam un portar de mare valoare, ca sa cream o concurenta mare"

Adrian Ilie

Deja plecat de la Boca Juniors?
Desi a venit in vara lui 2006 la Boca Juniors, Bobadilla este aproape plecat de la gruparea argentiniana. In cele 19 etape ale noului sezon, a fost folosit rivalul sau pe post, Caranta, care a devenit titularul indiscutabil. In plus, pagina oficiala de internet a lui Boca nu-l mai mai cuprinde pe Bobadilla ca facind parte din lot.

Aldo Bobadilla (Paraguay)
- 31 de ani
- are 1,92 metri si 89 de kilograme
- a jucat ultimul sezon in campionatul Argentinei, la Boca Juniors

Robinson Zapata (Columbia)

- 28 de ani
- are 1,83 metri si 75 de kilograme
- joaca in prima liga din Columbia, la Deportivo Cucuta

5 goluri au incasat Cernea si Vitca in cele 3 meciuri amicale disputate in Austria


Amical cu Charleroi, in Ghencea

Conducerea Stelei a reusit sa perfecteze un meci de verificare cu Charleroi. Partida se va desfasura in Ghencea, dupa intoarcerea echipei din al doilea cantonament, cel de la Mierlo ( Olanda), din perioada 9-19 iulie. "Ramine sa stabilim ziua, pe 20 sau pe 21, dar de jucat se va juca sigur", a spus Adrian Ilie. Va fi ultimul joc amical inaintea debutului de sezon, ocazie cu care se va face si prezentarea oficiala a echipei.

Azi, pleaca in Olanda
Steaua va incepe de astazi al doilea stagiu de pregatire al verii. La ora 14:20, Hagi si jucatorii vor decola de pe aeroportul Henri Coanda, iar diseara vor ajunge la Mierlo, in Olanda, acolo unde vor sta 11 zile. In aceasta perioada se vor disputa 4 meciuri amicale: cu GKS Belchatow (12 iulie), cu Litex Loveci (14 iulie), cu AEK Atena (16 iulie) si cu Willem Tilburg (18 iulie).

Golanski, primul transfer

Cel dintii fotbalist dorit de Hagi din lista de 5 nume solicitate de "Rege" a fost deja transferat in Ghencea. Polonezul Pawel Golanski, titularul postului de fundas dreapta in "nationala" tarii sale, a ajuns ieri la un acord, prin telefon, cu oficialii Stelei. Azi-noapte, la ora 1:20, era asteptat sa soseasca pe aeroportul Henri Coanda, cu o cursa de Varsovia. In aceasta dimineata va semna contractul si va pleca alaturi de echipa in Olanda.

si Espanol dupa Pulido
Desi conducerea Stelei a anuntat ca a ajuns la o intelegere cu Ruben Pulido, transferul fundasului central al lui Getafe nu e inca rezolvat. Pe linga Steaua, Pulido a fost ofertat de alte doua echipe din Primera, Deportivo La Coruna si Espanol Barcelona. "Inca n-am semnat nimic cu el, ramine sa-l mai vedem pe niste casete si apoi vom lua o decizie definitiva", a explicat Adrian Ilie.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează