FOTBAL  »  Superliga  »  COMITETUL EXECUTIV

Părinte de comitet » Un membru divin în noul CEx: controversatul preot bihorean Alexa Krenek, implicat în numeroase scandaluri cu iz penal

Articol de - Publicat marti, 06 august 2013 00:00 / Actualizat luni, 05 august 2013 19:58

Portretul insolit al oficialului de la CS Oşorhei (L3): e consătean cu "federalul" Kassai, fost oficial la Tg. Mureş şi Sibiu, a vîndut clubul Luceafărul Băile Felix fără acordul principalului acţionar, numele său apare în speculă cu terenuri!


După episodul Rapid - Chiajna, CEx al FRF iese din nou în faţă. Prin componenţă! Ieri s-au ales trei noi membri, un reprezentant L2 şi doi pentru L3. Iar unul dintre ultimii, Alexa Krenek, 48 ani, preşedinte la micuţa CS Oşorhei, are un pedigree special.

Apropiat al FRF
Implicat în fotbal din anii 2000, a fost preşedinte al Luceafărului Băile Felix. Postură din care, în 2008, conform cotidianului Bihoreanul, a vîndut locul clubului în L2 pentru 250.000 de euro celor de la Aerostar Bacău! În timp ce principalul acţionar, Gavrilă Ghilea, n-ar fi aflat nimic. Cei doi s-au judecat, însă conflictul s-a stins între timp.

N-a fost singura ispravă a preotului paroh din comuna bihoreană Cihei. E un apropiat al FRF: consătean cu secretarul general Adalbert Kassai, a fost invitat de federaţie la Euro 2008. Traseul fotbalistic l-a mai purtat pe la FCM Tg. Mureş (preşedinte) şi Voinţa Sibiu (manager). Iar cu CS Oşorhei ţinteşte promovarea în L2. Pînă la închiderea ediţiei, Krenek n-a putut fi contactat.

"În Sînmartin, Kre­nek nu e cunoscut pentru smerenie şi aplecă­ciu­nea de a-i ajuta pe ne­voiaşi, ci pentru îndrăzneala cu care frec­ventează localurile deocheate, la toar­tă cu arbitri şi oficiali ai FRF"
cotidianul Bihoreanul, 2008

Schimbările CEx de ieri
Cine a plecat
Cornel Şfaiţer (Botoşani)
Ştefan Stana (Berceni)
Cristi Bobar (FCM Reşiţa)
Cine a venit Funcţie
Auraş Braşoveanu (Dunărea Galaţi) reprezentant L2
Alexa Krenek (CS Oşorhei) reprezentant L3
Marius Burcă (Metaloglobus) reprezentant L3

Altfel despre Krenek
- Fost junior la FC Bihor, a abandonat fotbalul pentru studii: e licenţiat în teologie şi drept
- Pe cînd era preşedinte la FCM Tg. Mureş, echipa a primit, la un meci decisiv cu UTA, o brigadă avîndu-l la centru pe consăteanul său, Florin Marcu!
- Conform Gazeta de Oradea, a vîndut cîteva terenuri atribuite ilegal bisericii din Cihei la preţuri sub piaţă: în acest perimetru s-a construit un cartier de lux, denumit Beverly Hills de Băile Felix

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
luxantty
luxantty  •  06 August 2013, 16:20

Ce confesiune are parintele? Dupa nume sigur nu e ortodox...;)

chr508
chr508  •  06 August 2013, 11:57

Mai ramane sa-l aduca si pe popa porno si deja e tacamul complet la Comitetul Executiv. Zici ca e o piesa scrisa de Caragiale.

uefa
uefa  •  06 August 2013, 10:12
Postat de liviuandrei1986 pe 06 August 2013, 08:53

Asa sunt majoritatea popilor...nu ma mai mira nimic!

sa nu exageram. unii popi nu fac cinste dar nu e cazul sa generalizam. parintele Krenek ar trebui totusi sa-si revizuiasca comportamentul! nici nu inteleg ce cauta in fotbal. chiar daca-i place. e mult mai importanta haina preoteasca decat fotbalul. cred ca si Biserica ar trebui sa se sesizeze daca sunt adevarate aceste lucruri. poate ca nu sunt, dar nu stiu daca locul dansului e in fotbal.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează