FOTBAL  »  Superliga  »  INEDIT

Părintele Vasile Ioana a făcut fotbal sub privirile lui Gicu Dobrin: „Era să-mi taie medicii piciorul!”+ „Sunt stelist până la moarte! Îl iubesc pe Becali”

Articol de - Publicat vineri, 22 aprilie 2022 18:04 / Actualizat vineri, 22 aprilie 2022 19:40

Părintele Vasile Ioana este parohul bisericii „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi", aflată în apropierea Pieței Universității din Bucureşti. În calitate de invitat în cadrul mai multor emisiuni radio, online și TV, părintele Vasile Ioana abordează diverse teme de actualitate şi răspunde la frământările tinerilor.

Una dintre pasiunile preotului a fost fotbalul. Și-ar fi dorit să practice acest sport, de fapt, să aibă o carieră în fotbal, mai ales că începuse să joace la Târgoviște. 

A avut oportunitatea de a fi la echipa locală pe vremea când Nicolae Dobrin, spre apusul carierei, ajunsese la FCM Târgoviște, în sezonul 1981/1982. Dar visele părintelui au fost frânte brusc și teribil, a riscat să-și piardă piciorul!

Începuse ca atacant

„Îmi plăcea mult fotbalul, să mă joc pe maidan. Mai chiuleam de la școală, dar mă osteneam să nu am sub 20-30 de absențe, ca să nu vină mama la școală să bată!

Eram vârf de atac, înscriam des goluri, iar la CS Târgoviște venise Gicu Dobrin, «Gâscanul», începuse și el să bea, nu mai era ce-a fost odată, dar am avut o șansă să fiu și eu pe acolo. 

Mi-a dat cineva un șut în gleznă, mi-a spart glezna, un copilaș! Aveam 11 ani. Medicii mi-au pus piciorul în gips, fără să se uite cu atenția, a copt piciorul acolo, iar când mi-au scos gipsul, aveam piciorul negru! Medicii au zis că-mi taie piciorul", i-a povestit preotul lui Damian Drăghici în cadrul podcast-ului artistului.

Salvat de doctorii de la Azuga

A avut un uriaș noroc cu mama sa, care a refuzat diagnosticul inițial al doctorilor dâmbovițeni.  „Mămica s-a dus la Spitalul Județean, a făcut un uriaș scandal acolo. M-a luat în spate, cu brațele ei vânjoase, simt și acum brațele ei. Am mers la Azuga, la un spital de ortopedie, iar cei de acolo mi-au salvat piciorul, le mulțumesc permanent. 

Am fost la un pas de a nu mai avea piciorul! Era negru de la gleznă în jos", a mărturisit părintele.

„Poți face tot ce vrei, dat tot ce faci te face!"

Tatăl preotului a apucat-o pe calea băuturii, cum a povestit el, iar educația copilului Vasile Ioana a căzut în grija bunicilor. 

„Bunicul meu a fost modelul meu. «Poți să faci tot ce vrei tu, dar nu uita că tot ce faci te face!». Mi-a zis că pot să joc fotbal, dar mi-a spus: «Vezi că viața nu e doar fotbal!».  Bunicul avea fermitate, era exigent cu el însuși, dar blând cu ceilalți. De la el am luat dragostea de Dumnezeu, apoi de la bunica am luat căldura sufletească", a mai spus părintele Vasile Ioana.

Îmi place mult să schiez, am luat multe trânte. Viața e ca o pârtie de ski. Negociezi curbele, curbe cu «b»! Negociezi totul în viață, virajele, ești atent cum aluneci - Părintele Vasile Ioana

„Sunt stelist până la moarte”

În Vinerea Mare, părintele Vasile Ioana a fost invitatul și al lui Mihai Bobonete în podcast-ul acestuia, „Da Bravo”. Actorul din „Las Fierbinți” e recunoscut ca un suporter pătimaș al celor de la CSU Craiova. 

„Acum trăim în puf, pufișori, nu mai avem noi Generație de Aur. Cine câștigă campionatul? Suntem în Vinerea Mare, nu aș vrea să... Eu sunt stelist până la moarte! 

Îl iubesc pe Becali pentru ce face și în centrul acela sportiv de la Berceni, adică a făcut o biserică. Aia nu e pentru el. A făcut-o pentru sportivi. Preotul îmi zice că vine sportivul și stă în genunchi la rugăciune. Lucrarea lui Dumnezeu înseamnă să-i dai Lui din viața ta. 

Faptul că Gigi Becali ajută oamenii sărmani, suflete, bravo! Mai joc fotbal cu preoții, după ce termină avocații cu fotbalul. Un avocat a zis odată: «Hai, mă, să mergem, că la ăștia nu înjură nimeni!». Dau și la «păianjen», îmi place să-i oftic pe portari”, s-a amuzat preotul bucureștean.

Citește și: 

Federația Internațională de Istorie și Statistică: „Iată cel mai tare «11» al României din istorie!”

Campion olimpic la natație, suspendare drastică după ce a participat la un mitingul lui Putin

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
hashtag_truth
hashtag_truth  •  23 Aprilie 2022, 05:40

Ai auzit gigi ????...auzi??? vezi ca muntele si prea-sfinfintzia e aici...p'aproape...altul care se milogeste...ai prins ideea gigi???....

200748401087864
Gabriel Degeratu  •  22 Aprilie 2022, 23:25

,,Părintele Vasile Ioana a făcut fotbal sub privirile lui Gicu Dobrin"Jucati pe maidan sub privirile lui Dobrin? Nu cred! Jucati la copiii lui C.S. Targoviste? Atunci da,putea fi sub privirile lui Dobrin,dar va mai intreb o data,cine v-a fost antrenor?

200748401087864
Gabriel Degeratu  •  22 Aprilie 2022, 23:21

..Îmi plăcea mult fotbalul, să mă joc pe maidan. Mai chiuleam de la școală, dar mă osteneam să nu am sub 20-30 de absențe, ca să nu vină mama la școală să bată!Eram vârf de atac, înscriam des goluri, iar la CS Târgoviște venise Gicu Dobrin, «Gâscanul», începuse și el să bea, nu mai era ce-a fost odată, dar am avut o șansă să fiu și eu pe acolo. " DACA IN ACEASTA SAPTAMANA DUMNEAVOASTRA GASITI DE CUVIINTA SA SPUNETI DESPRE DOBRIN CA BEA SI NU MAI ERA CE A FOST ODATA CAND DE FAPT CU AJUTORUL LUI TARGOVISTEA A REVENIT IN DIVIZIA A,INCEP SA MA INDOIESC DE DUMNEAVOASTRA CA OM SI CA PREOT. DE CINSTEA SI CORECTITUDINEA DUMNEAVOASTRA. P,S. SA NE SPUNETI SI NOUA LA CE ANTRENOR ATI FOST IN ACEA PERIOADA,SPUNETI CA DADEATI GOLURI CA VARF DE ATAC. PE MAIDAN SAU LA CS TARGOVISTE? PE CINE ATI AVUT ANTRENOR?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează