FOTBAL  »  Superliga  »  ANTRENORI

Pariorii la judecată » Dezvăluirile Gazetei despre Nicolo Napoli şi Flavius Stoican zguduie Casa Fotbalului

Explicaţiile oferite Gazetei de Napoli nu mai sînt atît de solide precum spera italianul
Explicaţiile oferite Gazetei de Napoli nu mai sînt atît de solide precum spera italianul

Articol de , - Publicat marti, 17 noiembrie 2015 00:00

FRF a sesizat Comisia de Disciplină, care îi va ancheta pe cei doi antrenori. ONJN spune că antrenorul italian nu putea apărea pe listele lor dacă pariurile s-ar fi efectuat din Peninsulă de către fiul său cum susținuse acesta.

La Casa Fotbalului era rumoare ieri, după ce Gazeta Sporturilor a dezvăluit că antrenorii Nicolo Napoli şi Flavius Stoican figurează pe lista neagră a Oficiului Naţional al Jocurilor de Noroc (ONJN) a posesorilor de conturi la casele de pariuri online care au pariat pe site-uri fără licenţă.

Chiar dacă majoritatea conducătorilor sînt plecaţi cu lotul în Italia, pentru jocul amical de azi cu "squadra" lui Conte, cei rămaşi au început să caute amănunte.

FRF va cere lămuriri la ONJN şi celor doi antrenori

Surse federale susţin că "dacă informaţia se va dovedi reală, lucrurile sînt clare. Cei doi antrenori riscă enorm, avînd în vedere prevederile fără echivoc ale articolului 60 din Regulamentul Disciplinar: suspendarea din fotbal pe doi ani şi amendă sportivă de 300.000 de lei.

FRF va cere imediat lămuriri la ONJN cu privire la cele două nume semnalate de Gazeta Sporturilor. Ba chiar ar putea extinde ancheta, dacă vor mai apărea și alte personaje din fotbal pe acele liste.

Apoi, li se va cere celor doi tehnicieni, Nicolo Napoli şi Flavius Stoican, să prezinte istoricul pariurilor efectuate de-a lungul timpului pe acele conturi, mai ales că ei au şi recunoscut că au făcut acele conturi.

Dacă pe ele s-a pariat pe fotbal, pe meciuri organizate de AJF-uri, LPF, FRF, UEFA sau FIFA, va fi sesizată automat Comisia de Disciplină".

ONJN: "Era imposibil să se parieze din Italia!"

Gazeta Sporturilor a încercat ieri să o contacteze pe şefa ONJN, Odeta Nestor, însă aceasta era plecată în străinătate, în interes de serviciu.

Ne-a răspuns Tudor Simota, director general al ONJN: "Nu pot să vă confirm dacă numele celor doi antrenori se află pe listele noastre. Este un proces în desfăşurare şi toţi cei care apar pe aceste liste sînt consideraţi de noi contravenienţi. Însă în legătură cu afirmaţiile domnului Napoli, că doar fiul său ar fi pariat de pe acel cont din Italia, vreau să precizez că aceste liste sînt doar cu cei care au pus pariuri de pe IP-uri din România. E imposibil să parieze cineva din Peninsulă în mod legal, pentru că italienii au un sistem foarte complicat, nu permite accesul platformelor nelicenţiate în Italia decît printr-o confirmare cu codul fiscal al cetăţeanului italian".   

"Amenzi pentru sume de peste 5.000 de euro"

Acelaşi Tudor Simota a precizat că "pe listele noastre se află peste 50.000 de oameni care au pariat pe site-uri fără licenţă. Am decis că vor fi sancţionaţi doar cei care au rulat în intervalul de timp cît respectivele site-uri funcţionau ilegal, sume de peste 5.000 de euro. Adică cei care fie au mizat sume de genul 100-200 de lei foarte des, fie au pariat mai rar pe echivalentul a mii de euro. Pe liste avem şi jucători care au investit sume mici, ei nu vor fi supuşi sancţiunilor".  

"Vom colabora cu FRF dacă ne solicită"

Directorul general ONJN a continuat: "În cazul în care FRF ne va cere ajutorul pentru identificarea celor care fac parte din lumea fotbalului şi se află pe listele noastre, vom fi deschişi la dialog. În mod normal, am dicutat cu cei care conduc respectivele platforme de pariuri online şi orice deţinător de cont poate accesa încă istoricul pariurilor. Dacă nu, la nivel instutiţional, putem colabora cu FRF şi în această problemă, dacă va fi nevoie".  

A treia rundă pentru Gloria Buzău

Ieri, Comisia de Disciplină a mai audiat încă doi jucători şi un antrenor de la Gloria Buzău, acuzaţi într-un raport UEFA-FRF de implicare în mafia pariurilor. Este vorba despre Georgian Marcu, Clement Pălimaru şi antrenorul secund Romică Bunică. Este a treia rundă de audieri, după ce, în precedentele au mai fost chemaţi la Casa Fotbalului să dea explicaţii alţi 14 fotbalişti ai grupării din Crîng.

"Nu sînt microbist şi nici nu cunosc reglementările fotbalistice în materie de pariuri. După articolul despre Napoli şi Stoican, au sunat la noi oameni de fotbal pentru a cere informaţii, dar nu le-am dat"
Tudor Simota, director general ONJN

"Aștept lămuriri de la ONJN, eventual de la FRF. Voi vorbi și cu Napoli, să-mi explice despre ce este vorba. Cînd voi avea la dispoziție toate informațiile, vom putea formula un punct de vedere avizat"
Florin Prunea, director general CSMS Iași

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
tiberiu33
tiberiu33  •  17 Noiembrie 2015, 11:47
Postat de steaua1986forever pe 17 Noiembrie 2015, 10:32

Imaginati-va ca in loc de Stoican sau amaratul asta de Napoli sa fi fost......Radoi. Era scandal national, european, mondial, interplanetar, intergalactic. O luna de zile era pe prima pagina a gazetei, se gaseau sute de presedinti de cluburi, actori, femei de serviciu, paznici de noapte care sa ceara retrogradarea clubului, arestarea vinovatului, punerea lui la colt pe coji de nuca, etc. Ar fi fost o zi splendida pentru clonele siteului, de ce nu inventati un astfel de articol, le-ar face o zi mai frumoasa...Sunt curios ce se va intampla cand o sa apara detalii in care, poate, Cap De Ciment a pariat fix pe dinamo (sau impotriva) la cateva meciuri in trecut. Cu siguranta au fost unele meciuri cel putin suspecte, unele spuse chiar de catre dinamovisti pe aici....

Se ajunge si la vOI ....cine vorbeste ....de pariuri ..... FCSB - FC BOTOSANI 5-3 .... FCSB - PANDURII 6-0 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! FCSB - VIITORUL 1-5 !!!!!

v1ad
v1ad  •  17 Noiembrie 2015, 11:41

Cu putina minte, ONJN putea poza in erou. In loc sa incepa cu amenzile alea, incepeau cu antrenorii astia. Iesea scandal, o luna - doua din cauza lor, o dadeau ca ei vor sa curete Romania de meciurile trucate si aveau timp sa elaboreze niste normative de aplicare pt ceilalti 54000 (avertismente, amenzi, rulaje, etc)

ottobraun
ottobraun  •  17 Noiembrie 2015, 11:12

regheblat a fost facut scapat de FRF, burleanu a calcat in picioare regulamentele pentru clona fcsb fiind acoperit de Ponta au zilele numarate!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează