FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - STEAUA 0-1

Pasă pentru pariuri? » Szukala este campion în gafe bizare

Lukas Szukala are 46 de meciuri și două goluri marcate în Liga 1, în tricoul Gloriei Bistrița și al Universității Cluj +2   FOTO
Lukas Szukala are 46 de meciuri și două goluri marcate în Liga 1, în tricoul Gloriei Bistrița și al Universității Cluj

Articol de , - Publicat miercuri, 14 martie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 14 martie 2012 02:00

Fundaşul Universităţii Cluj, Lukasz Szukala (27 ani), a fost desemnat de Gazetă, pe baza cifrelor de monitorizare, cel mai bun fundaş central  din Liga 1 în turul campionatului, alături de Chiricheş. În ultimul an şi  jumătate are însă cel puţin trei episoade care ridică semne de întrebare asupra prestaţiilor sale:

 ♦ 15 noiembrie 2010 2 Bistriţa - CFR Cluj 0-3
A comis un henţ aiuritor în careu la 0-0, dar penalty-ul acordat clujenilor a fost ratat
 ♦ 19 noiembrie 2011 2 CFR Cluj -
“U” Cluj 3-1 La scorul de 2-1, a făcut o preluare foarte largă, punînd adversarul pe contraatac, finalizat cu golul 3 al gazdelor, autor Kapetanos
 ♦ 12 martie 2012 2 “U” Cluj - Steaua 0-1
A respins curios mingea pînă la Rusescu, iar atacantul Stelei a marcat golul victoriei

Germano-polonezul e un jucător cu două faţete: în topul fundaşilor centrali din turul campionatului, dar şi un mare suspect la anumite meciuri, din cauza greşelilor sale fatale. CV-ul său întăreşte profilul bănuitor: a fost adus în România de Laurenţiu Reghecampf, omul în jurul căruia au crescut în ultima perioadă acuzele de implicare în jocuri subterane.

CLICK AICI PENTRU IMAGINI FOTO SI VIDEO de la U Cluj-Steaua 0-1!

Fundaşul Universităţii Cluj, Lukasz Szukala (27 ani), a fost desemnat de Gazetă, pe baza cifrelor de monitorizare, cel mai bun fundaş central  din Liga 1 în turul campionatului, alături de Chiricheş. În ultimul an şi  jumătate are însă cel puţin trei episoade care ridică semne de întrebare asupra prestaţiilor sale:

# 15 noiembrie 2010 2 Bistriţa - CFR Cluj 0-3 A comis un henţ aiuritor în careu la 0-0, dar penalty-ul acordat clujenilor a fost ratat
# 19 noiembrie 2011 2 CFR Cluj -
“U” Cluj 3-1 La scorul de 2-1, a făcut o preluare foarte largă, punînd adversarul pe contraatac, finalizat cu golul 3 al gazdelor, autor Kapetanos
# 12 martie 2012 2 “U” Cluj - Steaua 0-1
A respins curios mingea pînă la Rusescu, iar atacantul Stelei a marcat golul victoriei

Germano-polonezul e un jucător cu două faţete: în topul fundaşilor centrali din turul campionatului, dar şi un mare suspect la anumite meciuri, din cauza greşelilor sale fatale. CV-ul său întăreşte profilul bănuitor: a fost adus în România de Laurenţiu Reghecampf, omul în jurul căruia au crescut în ultima perioadă acuzele de implicare în jocuri subterane.

CLICK AICI PENTRU IMAGINI FOTO SI VIDEO de la U Cluj-Steaua 0-1!

Liga 1 devine pe zi ce trece un teritoriu unde suspiciunile legate de molima pariurilor ilegale şi a meciurilor trucate par să prindă rădăcini tot mai adînci: faze stranii, transferuri ciudate, jucători plimbaţi pe trasee curioase în carieră, declaraţii oficiale tot mai explicite.

Portarul Concordiei, Idan Baruch, încasează impardonabil trei goluri contra Valsuiului (0-4), vine apoi povestea cu aducerea incredibilă la Petrolul a lui Matteo Gritti, goal-keeper-ul implicat în scandalul meciurilor trucate din Italia şi Elveţia. Iar acum apare un alt episod bizar la "U" Cluj - Steaua (0-1): germano-polonezul Lukasz Szukala oferă pe tavă un cadou pentru Rusescu, la o respingere infantilă, iar atacantul roş-albaştrilor marchează golul victoriei oaspeţilor.

Adus de Reghe, henţ bizar la Bistriţa
Cine e însă omul care a decis succesul echivoc al bucureştenilor? Profilul căpitanului ardelenilor e unul controversat. Pe de o parte, se numără printre cei mai buni fundaşi centrali din România, fiind nominalizat de Gazetă în echipa ideală a turului, împreună cu Chiricheş, pe baza datelor de monitorizare a evoluţiilor sale.

Pe de altă parte, trecutul său recent din Liga 1 e completat cu alte meciuri tulburi, care aruncă asupra lui Szukala numeroase semne de întrebare. Iar prima dată cînd a atras atenţia s-a întîmplat în noiembrie 2010, pe vremea cînd juca la Bistriţa, unde, nota bene!, fusese adus de Laurenţiu Reghecampf, nume pus intens sub lupă în ultima vreme pentru posibila implicare în reţele de " pariuri negre".

La partida Gloria - CFR (0-3), la scorul de 0-0, a comis un henţ în careu uluitor, dar penalty-ul acordat oaspeţilor a fost ratat. Apoi, l-a scăpat facil din marcaj pe Lacina Traore la primele două goluri ale clujenilor.

Pădureanu în 2010: "Nici handbaliştii nu dau cu mîna atît de bine"
A fost momentul în care preşedintele Jean Pădureanu a ieşit nervos în public: "Cînd am văzut acel henţ, mi-a căzut fisa. Problema e la Szukala, o să-i atrag atenţia, că mai are contract un an şi jumătate. Să aducă trei milioane de euro şi-i dau drumul, pentru că altfel stă pe tuşă. Nici handbaliştii nu dau cu mîna atît de bine".

Ulterior, şeful Bistriţei şi-a cerut scuze, dar n-a ezitat să se descotorosească de "serviciile" lui la prima ofertă: a luat 800.000 de euro pe el şi pe Achim în vara trecută, cînd i-a cedat la "U" Cluj.

Favorul numărul doi pentru CFR
Iar la "şepcile roşii" au urmat alte două derapaje. În turul actualului sezon, la derby-ul local cu CFR, tot CFR!, a făcut o preluare stupidă la 2-1 pentru adversar, care a înscris pe contraatac, prin Kapetanos: golul care a închis meciul (3-1). Şi, pentru conformitate, la zi, eroarea comisă luni la întîlnirea cu Steaua, de unde se naşte misterul: greşeli nevinovate sau un lanţ de erori neîntîmplătoare din partea unui fotbalist care rezolvă, periodic, anumite ecuaţii subterane?

A debutat cu autogol la TSV Munchen 1860!
Szukala are în carieră un alt moment interesant, de pe vremea cînd evolua în Germania. A debutat la TSV Munchen 1860 exact în derby-ul bavarez cu Bayern, meci în care s-a evidenţiat printr-un autogol!

462632-caseta-szukala.jpg

Sesizaţi-ne la [email protected]
Începînd de astăzi, GSP pune la dispoziţia cititorilor o adresă specială de mail unde ne puteţi sesiza orice informaţie pe care o deţineţi în legătură cu vreun conducător, jucător, arbitru sau impresar implicat în trucarea vreunui meci şi în pariuri ilegale. Adresa este [email protected]

DNA urmăreşte "reţeaua Dorobanţi"
DNA instrumentează de ceva vreme un dosar privind meciuri trucate pentru pariuri. Procurorii ar fi prins şi un fir ce conduce spre oameni implicaţi în fotbalul românesc care au format o reţea dubioasă de pariuri ilicite. "Aceştia se întîlnesc prin restaurantele şi cafenelele din Dorobanţi şi mizează zeci de mii de euro pe ponturi sigure primite de la persoane cu funcţii în fotbalul românesc", susţine o sursă GSP.

Cristi Voicu, ”locotenentul” suspect

Amicalele Steaua - Chiajna 1-4 şi Steaua - Kuban 3-0 (cu trei penaltyuri ratate), disputate luna trecută în Antalya, au ridicat şi ele mari semne de întrebare în zona pariurilor trucate. Oameni din sistem vehiculează numele lui Cristi Voicu (34 ani), impresarul care a perfectat partidele respective. Voicu este finul lui Borcea şi foarte bun prieten cu Laurenţiu Reghecampf, antrenorul Concordiei fiind naşul fetiţei pe care o are cu fostul "iepuraş" Playboy, Ramona Lăzuran.

Măsură de precauţie: AFAN vrea minimum şase români în echipă!

Scandalurile din pariuri în care au fost implicate numele mai multor fotbalişti străini din campionatul intern au stîrnit reacţia Sindicatului Fotbaliştilor Amatori şi Non-Amatori din România. Reprezentantul AFAN în Comitetul Executiv, Dumitru Costin, va cere în următorul CEx introducerea unui paragraf de lege prin care echipele din Liga 1 să fie obligate să aibă minimum şase jucători români în prima echipă. "Trebuie să găsim cadrul legal pentru ca acest amendament să poate fi introdus în regulament. Asta s-ar întîmpla de sezonul viitor!", a spus vicepreşedintele AFAN, Emilian Hulubei.

Interzis 1X2 la Dinamo

În momentul în care transferă un jucător, conducătorii dinamovişti îi stabilesc nişte clauze stricte, de la care nu se abat niciodată. Una dintre ele este interzicerea pariurilor de orice fel şi se merge pînă la amenzi de 10.000 de euro pentru cei care încalcă regulile. Chiar şi aşa, unii dintre fotbalişti, care sînt împătimiţi ai jocurilor de noroc, pariază online de pe conturile soţiilor sau ale prietenilor apropiaţi.

Porumboiu: "Sîrbii sînt cei mai organizaţi!"
Patronul Vasluiului, Adrian Porumboiu, e unul dintre conducătorii care vorbeşte deschis de mafia pariurilor: "Eu mă feresc să mai iau jucători sîrbi, fiindcă cei din reţelele lor mi se pare că sînt cei mai bine organizaţi. Problema mare e la impresari. Urmăriţi traseele unor jucători şi o să înţelegeţi! Păi, de exemplu, cum să plece Milisavljevici cînd are toţi banii la zi la Vaslui? Trebuie să ne dea înapoi 60.000 de euro şi vă garantez că ni-i va da". În Liga 1 evoluează în prezent xxx jucători proveniţi din spaţiul ex-iugoslav.

850.000 de euro e cota lui Szukala de pe site-ul de specialitate transfermarkt.de: în 2010, cînd a ajuns în Liga 1, stoperul valora 450.000 de euro

"Avem mai multe meciuri suspectate de blat cu casele de pariuri. Sînt oameni de la Interpol care se ocupă de analizarea acestora! O să şi vedeţi rezultate în scurt timp!" ( Mircea Sandu, preşedintele FRF, la The Monney Chanel)

Ce cote au fost pe U CLUJ - STEAUA:

U Cluj - Steaua 2: 2.40
U Cluj - Steaua 2/2: 4.00
Steaua dă primul gol: 1.83
U Cluj - Steaua 0-1 scor exact: 6.50
Steaua cîştigă la un gol diferenţă: 4.00

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (38)
canad
canad  •  14 Martie 2012, 14:48

eu cred ca Szukala a gafat intentionat dar ca majoritatea celor din echipa si-au dorit victoria!

armion
armion  •  14 Martie 2012, 13:51

Sezonul viitor va fi transferat la stiaua !

anonimus.ca
anonimus.ca  •  14 Martie 2012, 13:40

din pacate intreg campionatul e suspect de blaturi , mai ales de-a lungul ultimilor ani , iar voi fanii stelei stiti foarte bine ca Steaua este campioana si la acest capitol incepand cu perioada comunista si continuind cu era lui Becali . Asadar multi presedenti patroni si nu numai de fotbal ar trebui inchisi in frunte cu fratii Becali , sefii ligii , Mircea Sandu si multi altii

Vezi toate comentariile (38)
Comentează