FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - VOLUNTARI, 21:00, DIGI, TELEKOM, LOOK, GSP.RO

Păstrează tradiția? Statistică impresionantă pentru Dinamo în meciurile jucate acasă în prima etapă în ultimii 25 de ani

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de , - Publicat miercuri, 18 iulie 2018 13:14

Dinamo n-a mai pierdut de 25 de ani în meciurile jucate acasă în prima etapă. Duminică, roș-albii pot păstra tradiția cu FC Voluntari, care s-a dovedit mereu un adversar facil pentru ”câini”. 

Gata! Începe noul sezon de Liga 1! Dinamo se va duela duminică seara cu FC Voluntari, fiind favorită clară. Asta cel puțin prin prisma istoriei echipei antrenate de Florin Bratu.

"Câinii roșii" nu au mai pierdut pe teren propriu în meciurile din prima etapă din 1993! E adevărat că atunci înfrângerea a fost extrem de dureroasă, tocmai în Derby de România, în sezonul 1993/1994.

Steaua câștiga la scor în "Groapă", cu 3-0, golurile fiind marcate de Jean Vlădoiu, Ilie Dumitrescu și Adrian Ilie. Poarta dinamovistă era apărată de Florin Prunea, iar în tricoul alb-roșu mai jucau Mihali, Demollari sau Viorel Moldovan.
Aceea a fost singura sincopă dinamovistă pe teren propriu în meciurile din prima etapă.

Dinamo e pe plus și în ultimul deceniu, fie că vorbim de jocuri acasă sau în deplasare, din prima etapă. Bucureștenii au câștigat în prima rundă de 6 ori, au remizat de 3 și au pierdut o singură dată, cu Poli Timișoara, 0-2, în sezonul 2013/2014.

Antrenor la Dinamo era Gigi Mulțescu, care a avut misiunea de a construi o echipă din jucători transferați de la echipe retrogradate sau aduși în probe. Bănățenii erau pregătiți de Valentin Velcea, iar golurile au fost marcate de Szabolcs Szekely și de Cristian Bărbuț.

2-0 
pentru Dinamo s-a terminat cea mai recentă confruntare dintre "câini" și FC Voluntari, în mai 2018

24 de ani
este media de vârstă a lotului lui Dinamo, FC Voluntari are o medie de 25 de ani și 2 luni

"Nu mă gândesc acum la titlu, nici la etapa a doua, cu FCSB. Mă interesează doar primul meci, cu FC Voluntari. Este o echipă nouă, cu foarte mulți jucători pe care nu îi cunoaștem"
Florin Bratu, antrenor Dinamo

"Avem primul meci cu Voluntari, apoi ne gândim la cel de-al doilea. Important este să câştigăm primul joc şi apoi vom vedea ce se întâmplă"
Dan Nistor, mijlocaș Dinamo

"Avem un start de sezon greu, jucăm cu 5-6 echipe bune, dar vrem să le luăm pe rând"
Giorgos Katsikas, fundaș Dinamo

Voluntari e victima perfectă!

"Câinii" s-au mai duelat cu FC Voluntari de 8 ori în Liga 1 și de fiecare dată au câștigat! Interesant este că roș-albii sunt singura formație din prima ligă în fața căreia Voluntari nu a reușit să obțină nici măcar un punct. 

Over 5,5 și demitere

Cele mai multe goluri marcate într-un meci dintre Dinamo și FC Voluntari au fost pe 13 aprilie 2018, când "câinii" au câștigat cu 4-2, pe terenul ilfovenilor. Golurile au fost marcate de Voicu și Balaur pentru Voluntari și de Popa, dublă, Balaur, autogol și Mahlangu pentru Dinamo. Acesta avea să fie ultimul meci pe banca ilfovenilor pentru Claudiu Niculescu, antrenorul sub conducerea căruia Voluntari a câștigat Cupa și Supercupa României în 2017. 

"Câinii" valorează dublu

Cu toate că Ionuț Negoiță a instituit o politică financiară de criză, lotul lui Dinamo este net superior celui al lui FC Voluntari. "Câinii" sunt cotați în acest moment la 12,7 milioane de euro, pe când ilfovenii valorează doar 6,5 milioane de euro. Cei mai scumpi dinamoviști sunt Sergiu Hanca și Diogo Salomao, cu cote de 1,25 milioane de euro, fiecare. Din tabăra ilfovenilor, atacantul Adrian Bălan este cel mai valoros, cotat la 450.000 de euro. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
vasy86le
vasy86le  •  19 Iulie 2018, 08:41
Postat de geo.b. pe 18 Iulie 2018, 15:51

Domnilor scriitori de basme,va tot legati de negoita cu sfanta voasta aroganta,cum ca "nu baga bani",de ce nu va legati si de alte echipe ???!!! Primul exemplu poate fi chiar fc voluntari .

Pai Voluntariul are istoria lui Dinamo? Clubul nostru merita mai mult, merita un buget de 15 milioane de euro anual, nu zgarcenia lui negoita.

geo.b.
geo.b.  •  18 Iulie 2018, 15:51

Domnilor scriitori de basme,va tot legati de negoita cu sfanta voasta aroganta,cum ca "nu baga bani",de ce nu va legati si de alte echipe ???!!! Primul exemplu poate fi chiar fc voluntari .

Vezi toate comentariile (2)
Comentează