FOTBAL  »  LIGA 1  »  DECES

Curtea de Apel, decizie definitivă în cazul morții lui Patrick Ekeng! Ce despăgubiri primește familia fostului jucător de la Dinamo

Articol de , - Publicat luni, 22 februarie 2021 14:25 / Actualizat luni, 22 februarie 2021 15:36

Curtea de Apel a anunțat în urmă cu scurt timp decizia definitivă în cazul morții dinamovistului Patrick Ekeng. 

Magistrații au respins apelurile făcute după prima decizie și au menținut în parte decizia dată în iunie 2020 de Judecătoria Sectorului 2 în cazul medicului Mihaiela Elena Duță, cea care trebuia să-l resusciteze pe fotbalist. Aceasta a primit un și 6 luni de închisoare, cu suspendare, și 60 de zile de muncă în folosul comunității. 

Față de prima decizie, Curtea de Apel a decis majorarea sumei pe care mama lui Ekeng o va primi ca despăgubire, de la 20.000 de euro la 44.000 de euro. În total, familia Ekeng va primi 220.000 de de euro ca daune morale și 8.000 de euro ca daune materiale de la firma de asigurări

  • soție: 44.000 de euro
  • mama: 44.000 de euro
  • cei trei copii; 30.000 de euro fiecare
  • cei cinci frați: 10.000 de euro fiecare

Cererea lui Nathalie, văduva lui Patrick, de a primi daune de 655.200 euro a fost respinsă ca fiind inadmisibilă.

„Noi considerăm că s-a făcut dreptate și sperăm să fie un semnal de alarmă, atât pentru cluburi cât și pentru cei implicați în procesul de acordare a îngrijirii medicale sportivilor. Suma va fi plătită de firma de asigurări, care se află în procedură de faliment. Banii se vor lua din fondul de garantare al asiguraților”, a spus  avocatul Vlad Hosu, care a reprezentat o parte a familiei.

2 minute și 47 de secundeau trecut între momentul prăbușirii lui Ekeng pe gazon și urcarea lui în salvare. Până când ambulanța a ajuns la Floreasca au trecut în total 7 minute!

Cum a murit Ekeng

Pe 6 mai 2016, în minutul 70 al meciului Dinamo - Viitorul 3-3, Patrick Ekeng s-a prăbușit pe gazon la scurt timp după ce a intrat pe teren. Ambulanța Puls aflată la stadion l-a transportat direct la Spitalul Floreasca, fără ca un cadru medical să îi facă manevre de resuscitare, deși fotbalistul se afla în stop cardio-respirator. Acesta a decedat la spital. În urma autopsiei s-a constatat că jucătorul camerunez, 26 ani, a murit din cauza unei probleme cardiace.

VIDEO Sergiu Hanca a fost daramat dupa moartea lui Ekeng: „Ma culcam cu gandul ca o sa mor in somn"

Citește mai multe știri din Liga 1: 

EXCLUSIV Neagoe atacă după ce a învins-o pe Dinamo: „Suporterii au ceea ce au vrut, să conducă ei! Se văd rezultatele, Dinamo nu e pe drumul bun”

Playtech: ȘOCANT! Florin Ristei, derapaj GRAV la adresa Ramonei Olaru la Neatza. Răzvan Simion a intervenit prompt


Comentarii (10)
tictris
tictris  •  22 Februarie 2021, 21:20

Banii astia (despagubirile fizice si morale) trebuia sa-i plateasca angajatorul, adica clubul Dinamo; pe langa ce are de platit si firma de asigurari (ca asta e alta parte a problemei). Dar justitia din Romania e cum e; o stim cu totii... vezi violatorii si pedofilii lasati sa bantuie liberi bine-mersi printre noi... "Onorata Instanta"... n-asa?!?? Ma umfla rasul... desi e de plans!

bodystyle74
bodystyle74  •  22 Februarie 2021, 18:09

Va primi banii de la fondul de garantare, deci mai are de asteptat. Astra a intrat in faliment acum doi ani si sunt multi inaintea lor cu creante maimari.

gicab
gicab  •  22 Februarie 2021, 16:28
Postat de romulus65 pe 22 Februarie 2021, 15:05

Dar pe bunici, unchi, matuse si verisori de ce nu-i despagubesc?

Dacă tie îți moare un cumnat in asemenea situație și tu te poți constitui parte civilă... cine nu se constituie nu primește nicio despăgubire...poți întreba judecătorul de ce au primit despăgubiri ori sa citești motivarea

Vezi toate comentariile (10)
Comentează