FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Patrick Petre a primit banderola de căpitan şi a dat gol decisiv cu Chiasso, 1-0: "Mă simt mai puternic pe picioare"

Patrick Petre este văzut ca un viitor lider al lui Dinamo, așa cum a fost și tatăl său, Florentin
Patrick Petre este văzut ca un viitor lider al lui Dinamo, așa cum a fost și tatăl său, Florentin

Articol de - Publicat marti, 30 iunie 2015 00:00

Patrick Petre se simte tot mai încrezător în forțele proprii și speră ca în viitorul sezon să "explodeze" alături de noua echipă a lui Dinamo.

Gata, Patrick Petre a trecut de primul nivel! Puştiul de 18 ani nu mai este wonderkid-ul care poate să facă şi el cîteva jonglerii şi e băgat în seamă doar pe final de meci. Mijlocaşul care, oricum, trebuie să mai pună masă musculară pe el, a devenit un jucător pe care Dinamo se poate baza, un jucător capabil să marcheze un gol al victoriei. Aşa cum s-a întîmplat sîmbătă seară, la 1-0 cu Chiasso: şut la colţul lung, important pentru cîştigarea turneului "Piemonte" de la Taverne.

"Dacă ne e frică, n-o să ajungem nicăieri"

"Hai, Patrick, m-a sunat taică-tu şi m-a rugat să te bag şi pe tine pe teren! Zice că i-ai promis un gol", i-a strigat Mircea Rednic tînărului înainte de a-l trimite pe gazon. Petre junior a arătat personalitate contra băieţilor mai mari, sînge rece în faţa porţii, iar după partidă a vorbit fără prea multe emoţii: "Eu sînt fericit că joc fotbal. Cu cît am mai multe meciuri la Dinamo, cu atît mă simt mai puternic pe picioare. Faptul că şi marchez îmi dă încredere. Sînt încrezător că îmi voi face loc în lotul echipei mari. Ce presiune să fie pe noi, cei tineri?! Să jucăm fotbal! Dacă ne e frică n-o să ne vadă nimeni şi n-o să ajungem nicăieri".

De ce e căpitan

Alexe i-a pasat banderola cînd a ieşit de pe teren, iar acest lucru l-a motivat şi a înscris. Patrick: "Onoarea e foarte mare, dar banderola am primit-o fiindcă doar eu mai eram pe gazon dintre cei mai vechi, crescuţi la club, iar băieţii vor să mă responsabilizeze. Vreau să învăţ toate tainele fotbalului de la cei mai în vîrstă de la echipă, stau cu ochii pe Dănciulescu, pe Alexe, pe Matei, pe ceilalţi, ca să devin și eu fotbalist adevărat".

"Nu se pot bate sus!"

Nu toți dinamoviștii sînt optimiști. Fostul mare atacant al "cîinilor", Adrian Mihalcea, consideră că roș-albii nu pot emite pretenţii în următorul sezon de Liga 1, cu actualul lot: "Ştim cu toţii că salariile de la Dinamo sînt undeva la 4.000-5.000 de euro lunar în acest moment. E greu să aduci fotbaliști buni ca să te baţi cu Steaua pentru campionat, în momentul în care tu te chinui să transferi 3 sau 4 jucători. E foarte dificil doar cu tineri şi cu oameni veniţi de nicăieri pe bani puţini" a declarat "Ţăranul" la Dolce.

"Victoriile acestea din amicale ne-au dat un moral extraordinar. Eu cred că putem prinde play-off-ul. Suporterii, ca şi noi, nu mai au răbdare, vrem şi campionatul, dar pentru titlu e nevoie şi de noroc"
Patrick Petre, mijlocaş Dinamo

"Dacă ne vom întări şi vom crea un grup puternic, poate vom termina chiar în primele trei. Avem nevoie să fim uniţi:  jucători, suporteri, conducători, toţi"
Patrick Petre, mijlocaş Dinamo

1 gol în 4 meciuri a marcat Petre jr. pentru Dinamo în sezonul trecut de L1

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
zecs93
zecs93  •  30 Iunie 2015, 15:31

FORTZZZA DINAMOOO, PITICULE I-AI PE URMELE LUI TAICATU CA SPORTIV PE TEREN !!!

bakunin
bakunin  •  30 Iunie 2015, 13:43

Ar putea sa se apuce direct de sumo junioru'; are si gena buna, de la monstrul Florentin Petre :))

bakunin
bakunin  •  30 Iunie 2015, 13:33
Postat de khal_37 pe 30 Iunie 2015, 12:21

Din acelasi motiv din care toate *** *** comenteaza la toate articolele despre Steaua. Daca intra unu ca muresan de la a.s.a. in copchilu' asta...nici fulgii nu mai raman de el.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close