FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Patronul Stelei vine cu propuneri șoc de nume » De la CCA la Fotbal Club Sportiv Becali, via Steaua Bucureşti! :))

Când Gigi Becali era doar finanţator, nu și patron, la Steaua, între 2000 și 2002, clubul avea o siglă aproape identică cu cea din momentul în care s-a rupt de Ministerul Apărării, în 1998
Când Gigi Becali era doar finanţator, nu și patron, la Steaua, între 2000 și 2002, clubul avea o siglă aproape identică cu cea din momentul în care s-a rupt de Ministerul Apărării, în 1998

Articol de - Publicat vineri, 23 decembrie 2016 00:00

După ce Curtea de Apel a decis că echipa lui Gigi nu mai are voie să folosească numele Steaua, patronul a oferit ieri o soluţie-şoc: formația să-i poarte numele.

FCSB se întoarce. Dar nu Fotbal Club Steaua Bucureşti, ci noua denumire pe care Becali o propune după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis recursul Clubului Sportiv al Armatei şi a interzis societăţii patronate de Gigi să mai folosească numele Steaua. Hotărârea a fost luată în şedinţa de marţi, dar textul ei în întregime a fost făcut public abia ieri dimineaţă:

SENTINȚA CURŢII DE APEL

"În dosarul nr. 31705/3/2015 - Admite apelul. Schimbă sentinţa apelată în sensul că: Admite în parte acţiunea. Interzice pârâtei SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA să folosească fără consimţământul reclamantei semnele "Steaua", "Steaua Bucureşti" sau a unor semne similare în activitatea comercială, inclusiv în cuprinsul denumirii comerciale şi în special în competiţiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate sub orice formă, în înscrierile în asociaţiile şi federaţiile sportive.

Obligă pe pârâta ONRC la efectuarea radierii elementelor "Steaua Bucureşti" din cuprinsul denumirii comerciale a pârâtei SC Fotbal Steaua Bucureşti SA. Respinge cererea de acordare a daunelor cominatorii. Obligă pe intimata pârâtă SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA la plata cheltuielilor de judecată către apelanta-reclamantă efectuate în primă instanţă şi apel, în sumă de 450 lei. Cu recurs".

Decizia nu e definitivă, va fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Nu e nici executorie, deci clubul lui Becali nu e obligat să o pună imediat în aplicare. Totuşi, hotărârea Curţii de Apel l-a determinat pe patronul Stelei să organizeze din nou, după foarte multă vreme, o conferinţă de presă la reşedinţa sa din Aleea Alexandru. A început prin a ataca violent ce au decis magistraţii:

"Decizia asta e împotriva suporterilor, împotriva economiei României, vor să-l desființeze pe Becali. Gelozia, invidia sunt cele mai mari rele de pe pământ. Am ieșit din pușcărie mai puternic, sunt imun la gelozie și invidie. M-am născut Steaua, cum să-mi shimb numele? Nimeni nu poate schimba numele. Mă judecătorule, nu poți schimba numele. Tot Armata a făcut și echipa asta, tu apari după 15 ani și spui că nu e bine. Dacă schimbi numele, unde o să fie echipa Steaua?"

"Oamenii nu sunt proşti. Minciuna nu poate atrage. Ce fac ei acum sunt lucrări satanice. Ce ai tu cu societatea asta, ţi-a adus 25 de milioane de euro, mă nebunule?! Asta e o căruţă cu cai puternici care trage la căruţa României. Pentru ce o desfiinţaţi, mă nemernicilor?! M-a afectat că se întâmplă în ţara mea, unde nu pot avea siguranţa justiţiei şi dreptăţii. Dacă dispar eu, dar nu sunt uşor de învins, luaţi-vă adio de la fotbalul din România!"

Apoi, Becali a admis că ar putea pierde inclusiv la Înalta Curte, unde decizia va fi definitivă şi executorie. Ce se va întâmpla în acest caz? A explicat tot el, însă propunerea e una şocantă, în privinţa denumirii pe care echipa actuală să o poarte în viitor:

"Dacă decizia e definitivă, schimb numele şi aia e. Nu mă afectează decizia instanţei. Schimb numele, care e problema? Vom fi FCSB! Îmi place si sigla pe care o avem, acolo stă scris FCSB, e crucea, e şi steaua bizantină! Ce va însemna FCSB dacă nu avem voie să folosim Steaua? Vă explic imediat, va fi Fotbal Club Sportiv Becali! Va fi chiar o provocare pentru mine, să vedem ce aleg oamenii. Adevărul sau minciuna! Legea sau împotriva legii! Se va demonstra dragostea românilor faţă de mine"

"Nu intru în panică. La fotbal, dacă ai performanţă ai suporteri, dacă nu ai performanţă nu ai suporteri. Indiferent cum te numeşti, faci echipă nouă, te duci în Liga Campionilor, dacă faci rezultate le aduci pe Chelsea, Manchester, Barcelona şi vin oamenii să vadă. Şi cu asta, basta!"

Lăcătuş jubilează!

Cel care a fost numit antrenor-coordonator la nou înfiinţata secţie de fotbal a CSA Steaua, Marius Lăcătuş, a comentat ieri, la prosport live şi la Dolce Sport, decizia Curţii de Apel.

"E o veste importantă pentru clubul la care sunt eu acum, dar mai este o cale de atac, Înalta Curte, să aşteptăm, să vedem ce se va întâmpla. Ceea ce este important, juristul Florin Talpan şi-a făcut foarte bine temele. Din discuţiile pe care le-am avut cu cei din conducerea clubului CSA Steaua, nu cred că va fi o negociere să se ajungă la o înţelegere cu FCSB atât timp cât încă sunt procese pe rol", a declarat Lăcătuş.

Fostul fotbalist a adăugat: "Steaua Bucureşti, echipa la care sunt eu acum, va avea culorile, palmaresul de la înfiinţare până în 2003, iar actuala echipă, cea a lui Gigi Becali, îşi va pierde, încet-încet, identitatea".

"Lăcătuş s-a dus acolo, la CSA, pentru a câştiga şi el un ban, are nevoie de bani şi a văzut o oportunitate"
Gigi Becali

"Gigi Becali să nu-mi poarte de grijă, îl anunţ că am suficient de mulţi bani. Şi îi mai spun ceva, că nu eu l-am căutat pe el să mă ia antrenor la Steaua, de fiecare dată el m-a sunat să mă roage să ajung acolo"
Marius Lăcătuş

Presa internaţională: "Steaua nu mai există"

Decizia instanţei a avut un impact imediat şi în mass-media din Europa. Un site important de pe continent, calciomercato.it a anunţat că, practic, echipa nu mai există: "În 1986, Steaua a câștigat în mod surprinzător Liga Campionilor, iar 3 ani mai târziu a pierdut în finală, cu Milanul lui Sacchi. Steaua București a fost un club cu o istorie mare pe plan european, însă acum nu mai există!!! Ministerul Apărării a câștigat procesul cu Gigi Becali și cere despăgubiri de 37 de milioane de euro. Acest club, aflat acum pe locul al doilea în Liga 1, trebuie să-și schimbe numele, practic nu va mai exista!".

Primul mare stelist care vrea la CSA

În momentul în care a fost instalat antrenor-coordonator, Lăcătuş a anunţat că va căuta să aducă lângă el oameni "care să fie şi reprezentativi pentru istoria Stelei". Unul dintre aceştia a declarat că e dispus la o astfel de colaborare. Numele lui, Ilie Stan.

"Eu cred mult în Lăcătuș pentru că este un om foarte puternic și îl știu foarte bine. Dacă mâine mă sună Marius, accept imediat să merg antrenor la CSA Steaua! De ce să nu fac ceea ce-mi place? În plus, e vorba de Steaua, iar pentru mine nu contează dacă e Steaua Armatei sau Steaua lui Gigi. Pe mine mă interesează să lucrez la Steaua și să antrenez Steaua! Cred că din vară, la unele jocuri ale celor de la CSA o să fie mai mulți spectatori ca la unele din Liga 1!", a spus Ilie Stan la Dolce Sport.

Stan, 49 de ani, a evoluat la Steaua nu mai puţin de 9 ani, perioadă în care a cucerit 11 trofee, dintre care 6 sunt titluri de campion.

Cum a evoluat conflictul lui Gigi Becali cu MApN

octombrie 2008
Gigi Becali s-a plâns că Ministerul Apărării îi solicita 65.000 de euro pe lună pentru închirierea stadionului, după ce el a investit 10 milioane de euro în modernizarea bazei sportive din bulevardul Ghencea.

mai 2010
MApN a anunţat într-un comunicat că FC Steaua a întârziat plata chiriei pentru Stadionul Steaua cu peste 60 de zile şi, conform înţelegerii dintre cele două părţi, contractul este reziliat automat.

iunie 2011
În plin conflict pentru stadion, Clubul Sportiv al Armatei Steaua a cerut anularea mărcii Steaua, aflată din anul 2004 în proprietatea societăţii Fotbal Club Steaua Bucureşti SA, susținând că oficialii din Ghencea nu au cerut acordul lor pentru a înregistra la OSIM marca.

martie 2012
După o perioadă în care Steaua a disputat partidele de pe teren propriu la Ploieşti, Buzău, Cluj şi pe Arena Naţională, Gigi Becali a ajuns la un acord cu MApN-ul, iar echipa s-a întors în Ghencea. Totuși, procesul privind marca, început pe 13 septembrie, la Tribunalul București, a continuat.

aprilie 2012
Instanţa a respins cererea Clubului Sportiv al Armatei de anulare a mărcii.

decembrie 2013
Curtea de Apel Bucureşti a menţinut decizia printr-o sentinţă dată în decembrie 2013.

decembrie 2014
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat marca Steaua Bucureşti înregistrată în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA.

1947e anul în care s-a înfiinţat clubul roş-albastru, iar prima titulatură a fost ASA Bucureşti, după care CCA şi ulterior Steaua

1988e momentul în care clubul s-a desprins de Ministerul Apărării Naţionale

2003luna ianuarie a preluat Gigi Becali pachetul majoritar de acţiuni

2014e anul în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie decide că Gigi Becali pierde marca Steaua

2016Curtea de Apel hotărăşte, decizia nu e definitivă, că echipa lui Becali nu mai poate folosi numele Steaua

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
gabiprossi
gabiprossi  •  23 Decembrie 2016, 18:01

F.C.S.P. = F.C. STANA PIPERA !!!

manutd.steaua
manutd.steaua  •  23 Decembrie 2016, 14:56

Nici Lacatus nu mai stie pe cine a antrenat...ba a fost antrenor la Steaua,ba Steaua e a csa-ului!!!Steaua cu palmares din 47 pana in 2003,nu e Steaua...Steaua ori are palmares din 47 pana in prezent,ori a murit!

626858334116437
Ivan Gheorghe  •  23 Decembrie 2016, 11:19

Rușine Ciobanului.A alungat cu comportamentul său primitiv suporterii adevăratei Steaua după stadion.Dumnezeu îl pedepsește pentru ceea ce a făcut din această echipă cu cel mai bun palmares din Romania.El confundă afacerile (pe care le-a făcut în mod evident dubios și le-a dus în faliment) cu performanța și gloria sportivă. Dorim Steaua noastră înapoi! Hai Steaua !

Vezi toate comentariile (10)
Comentează