FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL

Pe marginea prăpastiei » Tribunalul Prahova poate decide intrarea clubului ploieștean în faliment

În vara lui 2013, ploieștenii câștigau Cupa României. Luna viitoare, formația prahoveană ar putea dispărea
În vara lui 2013, ploieștenii câștigau Cupa României. Luna viitoare, formația prahoveană ar putea dispărea

Articol de - Publicat sambata, 23 aprilie 2016 00:00

Pe 25 mai, Tribunalul Prahova ar putea declara în mod oficial insolvabilitatea "lupilor". Patronul Capră adună constant datorii, în afara celor istorice, care au dus la insolvență.

Petrolul visează să mai obțină o salvare miraculoasă de la retrogradare, dar implozia e mult mai aproape decât rămânerea în prima divizie.

În februarie și la începutul lui aprilie, Tribunalul Prahova a amânat discuția referitoare la trecerea din insolvență în procedură de faliment, însă următorul termen, pe 25 mai, ar putea însemna lovitura de grație pentru galben-albaștri.

Asta pentru că datoriile clubului s-au adunat constant în ultimele luni, au apărut inclusiv restanțe financiare curente, iar planul de reorganizare, bazat cu precădere pe drepturile TV, devine inoperant dacă "lupii" se duc în Liga a 2-a. Și o parte dintre actualii jucători se plâng de faptul că salariile înregistrează întârzieri de câte două-trei luni.

"O parte dintre străini au deja intenția să introducă de săptămâna viitoare memorii pentru a deveni liberi, fiindcă modificările pe Legea insolvenței nu-i mai blochează pe cei față de care există probleme cu plățile", precizează surse locale.

Contacte cu afaceriști chinezi

Identificat de fani drept "groparul Petrolului", patronul Dan Capră refuză să vorbească despre gestionarea la zi a situației clubului, care, în acest moment, pare sortit pieirii. "Există niște contacte clare cu un grup de oameni de afaceri chinezi, dar Capră ar vrea să vândă la preț de Champions League un club distrus", spun surse apropiate grupării prahovene.

Cu falimentul la ușa stadionului, Petrolul va ajunge, probabil, în Liga a 4-a, potrivit regulamentelor FRF și, practic, va dispărea dacă tribunalul va confirma insolvabilitatea previzibilă a societății.

Numele și palmaresul spre CSM Ploiești

Petrolul va putea să se reinventeze doar prin prisma faptului că numele, sigla și palmaresul aparțin Primăriei, care-și va păstra aceste bunuri, urmând să le redirecționeze către clubul municipalității, CSM Ploiești.

Intenția ar fi aceea ca noua echipă să pornească din divizia județeană și să avanseze apoi spre eșaloanele superioare, păstrând continuitatea brandului vechi de peste 90 de ani.

S-a închis magazinul oficial!

Prăbușirea Petrolului capătă contur și dinspre zona de marketing: clubul a închis, începând de ieri, magazinul oficial al clubului, situat în incinta arenei "Ilie Oană", informează portalul observatorulph.ro.

Decizia este legată de nerentabilitatea afacerii, suporterii nemaifiind interesați de produsele galben-albastre într-un moment de dezintegrare al formației ploieștene.

"Neoficial, datoriile strânse după intrarea în insolvență sunt de circa două milioane de euro. Capră nu mai vrea să dea clubul pe «două mere», ci pe o anumită sumă de bani. El a cumpărat pe 27.000 euro şi pe o scrisoare de garanţie de 600.000 de euro"
Valeriu Răchită, fost manager Petrolul, februarie 2016

8.100.000 €reprezentatu datoriile Petrolului către 75 de creditori înscriși la masa credală la începutul procedurii de insolvență, în aprilie 2015: aproape 500.000 euro erau restanțe față de ANAF

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
andyandrei2015
andyandrei2015  •  23 Aprilie 2016, 18:00

inchideti aceasta nulitate cu suporteri ca ai rapidului,care provoaca si se cred mari si tari,la revedere !!!!!!!

mplttev
mplttev  •  23 Aprilie 2016, 17:42

Nu poate cineva, vreun tribunal, *** și *** mintal pe chelnerul ăla și să ia clubul municipalitatea?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10204617372234726
Bratu Marius-Cosmin  •  23 Aprilie 2016, 13:58

Pacat...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează