FOTBAL  »  Superliga  »  

Pe plus

Articol de GSP - Publicat marti, 12 februarie 2008 00:00

Directorul tehnic a lui Poli, Jackie Ionescu, crede că echipa timişoreană este mai puternică decît în toamnă

Profesorul Ion V. Ionescu a realizat o analiză a echipei antrenate de Uhrin, după ce i-a văzut la lucru şi pe noii veniţi. Concluzia directorului tehnic al Timişoarei e că alb-violeţii alcătuiesc o trupă mai bună decît înaintea pauzei competiţionale. "Părerea mea e că echipa este mai consistentă ca joc. Mijlocul este mai bine acoperit. Benzile laterale, mai ales cea stîngă, sînt mai active. Jucătorii vechi, de bază, par să fie în formă, bine pregătiţi fizic. S-a făcut liantul între cei care au fost şi cei care au venit. Echipa pare foarte omogenă, şi ca joc şi individual, este superioară celei din toamnă", a spus Jackie.


Directorul tehnic al lui Poli s-a arătat impresionat îndeosebi de portughezul Carlos Milhazes şi de argentinianul Elvio Martinez. "Mihazes mi-a plăcut mult ca randament de joc, Martinez ca talent. Din ceea ce am văzut în meciul cu Novi Sad, Mihazes joacă şi pentru atac şi pentru apărare, ceea ce îi dă posibiliatatea lui Karamian să-şi facă treaba mai bine în faţă. Martinez joacă foarte bine pentru vîrfuri, filtrează pase finale, joacă direct, din devieri, surprinzător şi inteligent. Rămîne însă să îi vedem cum vor juca şi cu alţi adversari, mai dificili", a mai spus profesorul Ionescu.

"Sîntem mai buni ca în tur, dar vom avea de înfruntat şi forţa superioară a adversarelor, pentru că toate contracandidatele s-au întărit", Jackie Ionescu

Nu i-a văzut încă
Jackie Ionescu recunoaşte că pe slovacii Milos Brezinsky şi Balasz Borbely nu i-a văzut încă la treabă, sau în cazul primului, prea puţin pentru a-şi face o părere. "Să sperăm că cel care va fi înlocuitorul lui McKain, fie că e Brezinsky, Scutaru, Raţiu sau Luchin, va rezolva acest post. Pe Brezinsky l-am văzut prea puţin, iar pe Borbely deloc", a spus directorul tehnic al Politehnicii. ( Dana Surulescu)

Bădoi, între remarcaţi
Dacă despre cei doi slovaci, Jackie Ionescu nu are încă nici o părere, Jackie recunoaşte că Vali Bădoi e unul dintre transferurile reuşite ale iernii, fiind încîntat de forma arătată de fostul stelist. "Dintre Bădoi, Stancu şi Abiodun trebuie aleşi doi pentru banda dreaptă. Va fi dificil, pentru că toţi par în formă bună şi foarte activi. Rămîne de văzut dacă sînt activi suficient şi din punct de vedere defensiv", a mai spus Jackie. (Dana Surulescu)

Azi, cu Reşiţa
Astăzi, de la ora 15, Poli va disputa un nou meci de verificare în compania "Milanului din Banat", pe terenul 2 din Complexul "Dan Păltinişanu". De dimineaţă, Poli va avea un antrenament deschis publicului şi presei, de la ora 10. De asemenea, sîmbătă, 16 februarie, alb-violeţii vor avea un nou meci amical, la Novi Sad, contra Vojvodinei. Meciul cu sîrbii va fi, de altfel, şi ultima partidă de verificare, înainte de reluarea campionatului. ( Adrian Bucur)

Două teste pentru Poli II
Politehnica II Timişoara va susţine, la rîndul ei, partide amicale, în această săptămînă, cu Marcel Băban Jimbolia şi cu Gloria Arad. Astfel, mîine, 13 februarie, de la ora 15, "satelitul" lui Poli va disputa un meci de verificare la Jimbolia, în compania formaţiei de liga a IV-a, Marcel Băban. Cea de-a doua partidă amicală se va disputa sîmbătă, 16 februarie, de la ora 11, pe propriul teren, contra echipei de liga a III-a, Gloria Arad. (Flaviu Popa)

Glumeţul Ganea
Atacantul lui Poli, Ionel Ganea, a fost din nou foarte bine dispus la antrenamentul de ieri. La un exerciţiu de finalizare propus de cehul Dusan Uhrin, "Ganezul" a şutat pe jos, dar Zimmermann a plonjat cu întîrziere şi nu a mai prins balonul, care s-a scurs în plasa porţii. Ganea n-a ratat prilejul de a-l taxa imediat pe goalkeeper. "Zimmi, ce s-a întîmplat? Ţi-am găurit mînuşile?", l-a întrebat, rîzînd, atacantul. (Adrian Bucur)

Stancu şi Cînu absenţi
Stelian Stancu şi Gabriel Cînu au absentat ieri, de la şedinţa de pregătire a alb-violeţilor. Fundaşul dreapta va fi indisponibil toată săptămîna, în timp ce Cînu va afla astăzi, după un control mai amănunţit, cît timp va absenta, după accidentarea la genunchi din partida cu FK Novi Sad. Altfel, Latovlevici s-a refăcut după contuzia la glezna dreaptă, iar Brezinsky a revenit, la rîndu-i, după o săptămînă, la antrenamente. (Flaviu Popa)

Alexa şi Borbely, separat
Cei doi mijlocaşi defensivi ai lui Poli au avut parte de un antrenament diferit de restul colegilor, ieri. Dan Alexa a făcut doar alergări uşoare, nefiind încă refăcut complet după contuzia la genunchiul drept. Balasz Borbely a avut parte, pe lîngă alergările uşoare, asemeni lui Alexa, şi de un antrenament mai elaborat, făcînd şi cîteva sprinturi alături de preparatorul fizic Giuseppe Vino. (Adrian Bucur)

Plen special pentru Poli
Consiliul Local nu va supune la vot în şedinţa de azi, asocierea cu Poli, pentru că auditul la clubul timişorean nu s-a încheiat. "Ultimele documente trimise de club la firma ce realizează auditul au ajuns de-abia săptămîna trecută. Nu avem cum să supunem la vot asocierea acum, pentru că auditul nu este gata, dar vom face o şedinţă extraordinară, înainte de data de 22 februarie, iar atunci cînd va fi Adunarea Generală la Poli, va fi dat deja răspunsul din partea Consiliului Local", a spus viceprimarul Adrian Orza. (Dana Surulescu)

"Poli nu va muri!"
Fostul jucător al lui Poli, Emeric Dembrovschi este convins că echipa timişoreană va continua să existe, chiar dacă asocierea dintre Iancu şi autorităţile locale nu se va realiza. "Politehnica nu a murit şi nu va muri niciodată. Indiferent cine va veni sau va pleca, Poli va rămîne în picioare. Chiar dacă ar fi să plece domnul Iancu, nu se va mai întîmpla ceea ce s-a întîmplat după plecarea lui Zambon. Atunci a fost o situaţie specială, nu interesa pe nimeni, toţi s-au dat la o parte", a spus Dembrovschi.

"Afectează echipa"
Emeric Dembrovschi avertizează că nesiguranţa de la nivelul conducerii se poate transmite echipei. "Vrînd-nevrînd, lucrurile se răsfrîng asupra echipei. E foarte important ca antrenorul şi conducverea să ţină departe jucătorii de problemele de culise. Această nesiguranţă poate face rău, dacă se transmite jucătorilor", a spus Dembrovschi, care nu crede totuşi că Iancu va pleca: "Acum, Poli e prea sus, prea pe val, o să sară alţii în ajutor, dacă va fi nevoie. Dar nu cred că domnul Iancu va renunţa."

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close