FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRAJ

Performanță » Colțescu în TOP 3 după ce-a bifat partida cu numărul 269 în Liga 1 și i-a depășit pe Corpodean, Rainea și Porumboiu

Articol de - Publicat luni, 27 august 2018 12:04

Meci cu o miză importantă pentru Sebastian Colțescu. Arbitrul de 41 de ani din Craiova a condus ieri meciul Gaz Metan - CFR Cluj, partida cu numărul 269 din carieră și a urcat în TOP 3 al arbitrilor români cu cele mai multe meciuri all-time în Liga 1.

Cu partida de aseară, Colțescu l-a depășit pe Sorin Corpodean, cel care avea 268 de partide în prima divizie.

De ocupație inginer, absolvent al Facultății de Electromagnetică, Sebastian a jucat fotbal înainte să devină "central". "Am jucat la Electroputere Craiova, cu Dănciulescu și cu Claudiu Răducanu. Eu eram mijlocaș la închidere, însă am simțit că n-aș fi ajuns la un nivel bun. Așa că am devenit arbitru la 19 ani. Ca jucător de fotbal n-aș fi ajuns niciodată la nivelul pe care l-am atins cu arbitrajul. Eu nu cred că pot să fac 10 la sută pentru arbitraj din cât mi-a dat meseria asta! Am văzut aproape toată Europa gratis datorită acestui job", spune arbitrul din Bănie.

Colțescu a devenit arbitru în 1996, a promovat în Liga 1 după 3 ani, iar primul meci oficial în prima Ligă l-a primit în urmă cu 15 ani, pe 28 noiembrie 2003, partida dintre Oțelul Galați și Gloria Bistrița, 1-0. "Nici nu știam pe ce lume sunt. Am lăsat avantaj greșit la o fază și era să iasă gol pe contraatacul respectiv! Asistenți au fost Nica și Oniță, cei mai buni din România, și mi-au mai dat ei încredere. Am plecat de la Galați și abia la Brăila mi-am adus aminte că nu-mi luasem baremul, uitasem banii în vestiar. A oprit Nica mașina și ne-am întors la stadion. Era curățenie în vestiar, doar pe masa noastră erau numai plicuri rupte, că noi după ce scoatem banii din plicuri le rupem. Și sub mormanul de hârtii rămăsese plicul meu, intact, cu banii în el", își amintește Colțescu.

În acest moment, în top 10 all-time al "centralilor" după numărul de meciuri conduse în Liga 1, pe lângă arbitrul din Bănie, mai sunt doar trei arbitri activi. Alexandru Tudor e liderul detașat, 374, acesta urmând să se retragă în luna decembrie, Ovidiu Hațegan are 230 de meciuri, iar Istvan Kovacs, 228.

"Mi-au povestit arbitrii mai bătrâni că în trecut promovai, ca arbitru, doar dacă murea unul sau se retrăgea. Acum e mai ușor să urci, dar norocul tot contează mult de tot"
Sebastian Colțescu, arbitru

 10 11

Playtech: Concurenta de la Survivor care a RENUNŢAT la haine! Se răsfaţă într-un loc de vis. Imagini de neratat


Comentarii (5)
whiteredarad
whiteredarad  •  27 August 2018, 15:30

La cite meciuri a stricat la viata lui iti si vine sa razi de consecventa cu care a fost promovat si sustinut. Coltescu este un tip cu o personalitate schimbatoare, are accente conflictuale, in meciuri si uneori reactii isterice. A avut si o tentativa de sinucidere, facuta public. Si totusi...a arbitrat mai mult decit unii, cu care nu ar trebui sa fie comparat, ..ca nu tine, avind..."categorie inferioara|

749913671784643
Razvan Marcel  •  27 August 2018, 13:46

Ce performanta a facut asta in arbitraj?Eu stiu ca a masacrat campionatul,etapa de etapa,de vreo 10 ani si e tinut acolo nu stiu de cine

dinamo_fan
dinamo_fan  •  27 August 2018, 13:00

singura performanta a lui Coltescu e de a masacra sezon de sezon zeci de meciuri si de a deci campioane, participante in cupele europene si retrogradate. ultima victima fiind Timisoara dupa ce a inventat de nicaieri un penalty pentru Voluntari. asta trebuia scos din liga 1 de multi, multi ani. dar la noi se promoveaza infractorii cu spate puternic. gsp stie cel mai bine.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează