FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Pericol de faliment la Dinamo?! Prima reacție a șefilor clubului în urma cererii depuse în instanță de lichidatorul lui Poli Timișoara SA

Dorin Rotariu
Dorin Rotariu

Articol de - Publicat marti, 19 martie 2019 23:12

Dinamo, echipă aflată într-o situație dezastruoasă în plan sportiv, e amenințată cu falimentul, după ce fosta societate pe care activa Timișoara lui Marian Iancu  a solicitat ieri, la Tribunalul București, intrarea în insolvență a echipei lui Ionuț Negoiță.  

Motivul? Dinamo încă n-ar fi plătit toată suma echivalentă celor 50 de procente din transferul lui Dorin Rotariu (23 de ani) la FC Bruges către Poli Timișoara SA, societatea intrată în faliment care aparținea lui Marian Iancu. Ar fi vorba, mai exact, despre un rest de 270.000 de euro plus TVA. 

UPDATE ora 23:10:

Dinamo se apără și afirmă pentru GSP.ro, prin vocea secretarului general Bogdan Bălănescu, că nu există niciun pericol de faliment sau insolvență. 

Clubul își va consulta avocații, iar situația urmează să fie prezentată miercuri, prin intermediul unui comunicat de presă. În prezent, cazul e pe rol la Înalta Curte de Casație și Justiție. 

Știrea inițială

Administratorul judiciar al societății timișorene a cerut intrarea în insolvență a societății lui Ionuț Negoiță, însă clubul alb-roșu s-a aflat deja în procedură de insolvență, între 2014 și 2015, iar dacă nu și-ar plăti datoria către Poli Timișoara ar risca direct falimentul, scrie site-ul supervizor.ro. 

Lichidatorul Instant Expert SPRL din Bacău, Violeta Galai, ar fi încercat o rezolvare amiabilă a litigiului, dar ieri, pe portal.just.ro (foto, dedesubt), a apărut cererea de aplicare a Legii 85/2014 împotriva societății Dinamo 1948 SA, semn că diferendul s-a mutat în instanță: 

 

2.200.000 €a încasat Dinamo de la FC Bruges pentru transferul lui Dorin Rotariu, în ianuarie 2017

22 de goluriîn 115 meciuri a reușit Rotariu la Dinamo

Vezi și: Ultimele rezultate creează panică la Dinamo + Urmează un meci de o importanță vitală!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (69)
mosvasile
mosvasile  •  20 Martie 2019, 19:21

Hm!De ce sa-ti consulti avocatii daca ai platit?Pui pe ecran copia de pe actul de plata si...arivederci!Dar chiar a platit?Sa fie nebuni aia de la Timisoara, sa ceara insolventa daca datoria nu mai exista?Hm!D-ale lui Negoita.A tot tras de timp,ca sa plateasca eventualul cumparator al lui Dinamo.In cazul asta sa fie Rednic ala?Sau Negoita va face si motzul la ***,bagand Dinamo in faliment?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

geo.b.
geo.b.  •  20 Martie 2019, 15:32

Inca un subiect de "BARFA" marca apostol.Ce satisfactie pe capul lui.

dinamovist_1994
dinamovist_1994  •  20 Martie 2019, 14:29
Postat de hector13 pe 20 Martie 2019, 10:38

De la asta sa se ajunga la faliment? Fiti seriosi. Chiar nu aveti subiecte mai interesante? Cu riscul de a-mi lua bobarnacele si suturile in fund cuvenite (dat fiind ca noi nu avem voie sa postam pe articole legate de Dinamo dar viceversa fara nicio problema) ma gandesc ca ar fi fost o stire mult mai interesanta un update al dosarului penal cu privire la infractiunea de bancruta care ar fi facilitat iesirea clubului Dinamo Bucuresti din insolventa. Stiu...stiu ca o sa fiu luat peste picior de alb-rosii ca vine Talpan cu sacul sa ia 37 de milioane de euro.

Vine Talpan cu sacul sa ia 37 milioane. Nu e ironie, atat Dinamo cat si fcsb sunt conduse de oameni certati cu legea. Ai vostri au fost la "mititica" si au sanse mari sa se intoarca(cel putin jijel), iar Neghinita are si el sanse sa plece in vacanta pt. cativa ani.

Vezi toate comentariile (69)
Comentează