FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFERURI

"Perlele" sînt gata de export » Cele mai aşteptate 7 plecări din România în 2016

Articol de - Publicat duminica, 03 ianuarie 2016 10:47

Liga 1 nu a mai vîndut în ultimii ani fotbalişti pe bani mulţi, dar anul care tocmai a început ar putea fi diferit.

În fotbalul românesc au apărut din ce în ce mai mulţi jucători tineri şi de calitate, la Steaua sau Dinamo, dar şi la Viitorul lui Gică Hagi şi CS U Craiova.

Liga 1 nu a mai vîndut în ultimii ani fotbalişti pe bani mulţi, dar anul care tocmai a început ar putea fi diferit.

În fotbalul românesc au apărut din ce în ce mai mulţi jucători tineri şi de calitate, la Steaua sau Dinamo, dar şi la Viitorul lui Gică Hagi şi CS U Craiova.

GSP.RO propune 7 jucători sub 23 de ani care pot face pasul către o echipă importantă la finalul acestui sezon.

1. Nicuşor Stanciu (22 de ani), Steaua - cotă pe transfermarkt: 1.800.000 euro

Decarul campioanei a avut un început mai greu la Steaua, fiind mai mult rezervă. Se bătea pentru un loc de titular cu Gabi Iancu, iar apoi a apărut trioul Popa-Chipciu-Tănase. După mai multe probleme medicale, Stanciu a fost titular incontestabil în returul sezonului trecut sub comanda lui Gâlcă şi a confirmat aşteptările. A fost cel mai bun jucător al Stelei, iar în acest sezon a continuat evoluţiile bune şi foarte bune.

2. Florin Tănase (21 de ani), Viitorul - cotă: 1.400.000 euro

Gică Hagi este convins că tînărul Tănase va fi vîndut în cel mai scurt timp, iar "Regele" are de cele mai multe ori dreptate. Atacantul Viitorului a entuziasmat încă de la primele meciuri în Liga 1, arătînd calităţi văzute la foarte puţini fotbalişti din fotbalul românesc. Acum, la 21 de ani, Tănase poate pleca în cel mai scurt timp de la Viitorul, fiind urmărit de mai multe formaţii din Europa. Scouterii au fost prezenţi la mai multe meciuri ale constănţenilor în 2015.

3. Andrei Ivan (18 ani), CS U Craiova - cotă: 500.000 euro

"Perla" Craiovei împlineşte chiar pe 4 ianuarie 19 ani şi este deja un fotbalist care a atras ochii unor echipe din Franţa sau Olanda. Şi Steaua a anunţat că îl vrea. Ivan a debutat deja la echipa naţională în amicalul cu Italia din noiembrie, iar oficialii lui CS U Craiova doresc bani mulţi pentru un transfer. Ar putea să plece, mai ales dacă ţinem cont de ultimele probleme ale echipei. Oltenii i-au anunţat pe 5 dintre cei mai importanţi jucători că pot pleca gratis, iar Ivan şi Vătăjelu sînt şi ei de vînzare.

4. Dorin Rotariu (20 de ani), Dinamo - cotă: 1.000.000 euro

Roti a avut un debut extraordinar la prima echipă, dar presiunea pusă la fiecare meci i-a dăunat, mai ales că s-a vorbit şi despre un transfer la Manchester United. Acum, sub comanda lui Mircea Rednic, pare să-şi fi revenit, evoluţiile din toamnă fiind foarte bune. A încheiat anul ca fotbalist de bază într-o echipă a lui Dinamo mult mai solidă decît în ultimii ani.

5. Răzvan Marin (19 ani), Viitorul - cotă: 500.000 euro

Băiatul lui Petre Marin nu a mai fost titular meci de meci în ultimele etape ale sezonului, dar rămîne unul dintre fotbaliştii care pot pleca pe bani foarte mulţi de la Viitorul. Răzvan Marin este un tînăr de mare viitor, avînd calităţi tehnice de excepţie, dovadă stau execuţiile din 2015. Şi Florin Cernat a declarat că Marin nu va mai sta mult în România, urmînd ca tînărul său coleg să se transfere în Europa.

6. Steliano Filip (21 de ani), Dinamo - cotă: 850.000 euro

Fundaşul stînga al "cîinilor" s-a transformat radical de la venirea lui Mircea Rednic. Este de neînlocuit în echipa lui Dinamo şi poate evolua pe mai multe posturi. A dat randament bun şi pe poziţia de mijlocaş central la începutul sezonului. Acum este şi varianta de rezervă a lui Răzvan Raţ la echipa naţională, fiind selecţionat de Anghel Iordănescu în campania pentru EURO 2016. Prestaţiile foarte bune au atras deja atenţia mai multor echipe din străinătate, iar în vară poate pleca din Ştefan cel Mare.

7. Bogdan Vătăjelu (22 de ani), CS U Craiova - cotă: 1.300.000 euro

Apărătorul Craiovei este o altă variantă pentru înlocuirea lui Raţ la echipa naţională, dar în ultimele luni a pierdut lupta cu Steliano Filip. Rămîne un tînăr jucător care să se transfere din Liga 1 pe o sumă mare de bani, avînd şi avantajul vîrstei, doar 22 de ani.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (32)
653027324837118
Ioan Rotariu  •  03 Ianuarie 2016, 20:04

Perlele noastre se vor slefui in France, la vara, apoi, e posibil ca toamna sa mai auzi de vreun roman pe afara, dar pe bara nu pe teren, sa fim seriosi !!!!

811062562312962
Stelian Strambeanu  •  03 Ianuarie 2016, 17:17

Cu asa ,,perle,, nu e de mirare ca si Romania(apropo de ,,perle,,) joaca tot asa ,,hora unirii,, ,ia-o tu mai da-mi-o si mie, cu o medie de varsta care nu poate sa duca decat la asa ceva !!!! Dar acolo, acolo unde ,,chiorul,, nu mai este ,,imparat in tara orbilor ,, s-ar putea, desi nu o doresc, ca ,,perlele,, noastre sa devina simple ,,pietricele,, pe care le arunci din drum!!! Pentru ca aici li s-a ,,bagat,, in cap de niste ,,impresari,, si alti ,,binevoitori,, precum ca sunt niste ,,perle,,!!! Sincer, pt.binele LOR, si al altora ca ei, nu al f.r.f . condusa de niste incompetenti, mi-as dori tare de tot sa gresesc !!!!

iacobeusebiu
iacobeusebiu  •  03 Ianuarie 2016, 16:14

pregatiti bancile de rezerva, vin romanii......iar echipele romanesti sa fie pregatite sa-i imprumute gratis dupa sase luni !

Vezi toate comentariile (32)
Comentează