FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Petre Marin se tine tare

Articol de GSP - Publicat joi, 19 iulie 2007 00:00

Desi Steaua a transferat doi jucatori de banda pe care a platit 2,2 milioane de euro, tot Petre Marin este cel mai in forma. Piturca, Zenga, Protasov, Olaroiu. Petre Marin a fost titular cu fiecare din acesti antrenori. Iar venirea lui Hagi nu pare, macar la inceput, sa-l clinteasca din primul 11. Avantajul lui major este ca poate juca la fel de bine si pe stinga, si pe dreapta apararii.

Desi are 33 de ani, fiind al doilea veteran al Stelei, dupa Gurita (34 de ani), cel poreclit " Jair" nu isi arata deloc virsta. La antrenamente maninca pamintul, iar la meciuri este mereu printre remarcati.
Imediat dupa ce a preluat echipa, Hagi a cautat sa-si fortifice benzile si a cerut intariri. Apoi au fost transferati fundasul stinga Emeghara, in schimbul a 1,2 milioane de euro, si fundasul dreapta Golanski, pentru care s-a platit un milion de euro. In stagiile din Austria si Olanda insa, tot Petre Marin a avut cele mai apreciate evolutii, indiferent de partea pe care a jucat. In acest moment, el este in pole-position pentru acoperirea benzii drepte, acolo unde polonezul Golanski inca nu poate duce un meci intreg, fiind in urma cu pregatirea.

"Jair" e laudat si de Hagi, si de asistentul acestuia, Massimo Pedrazzini. "Petre Marin are o tehnica foarte buna, ceea ce ii trebuie unui fundas lateral. stie ce trebuie sa faca atunci cind are mingea la picior", a spus italianul.

"Petre Marin este unul dintre cei mai disciplinati jucatori pe care i-am intilnit. Se pregateste foarte bine si cred ca mai poate evolua mult timp de acum inainte la nivel inalt"

Massimo Pedrazzini, asistent Hagi

45 de meciuri in cupele europene are Petre Marin, din lotul actual fiind stelistul cu cele mai multe partide jucate in Europa

374 de partide are "Jair" in prima divizie, cele mai multe dintre toti jucatorii care activeaza acum in Liga 1

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează