FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - CSU CRAIOVA 2-3

I-au curentat încet, dar sigur! Universitatea Craiova pleacă fericită acasă, după un meci de infarct cu Petrolul

Duel încins în Petrolul - CSU Craiova / Foto: Ionuț Iordache
Duel încins în Petrolul - CSU Craiova / Foto: Ionuț Iordache

Articol de , - Publicat joi, 29 februarie 2024 00:37 / Actualizat joi, 29 februarie 2024 23:27

Universitatea Craiova a învins-o pe Petrolul la Ploiești, scor 3-2. Oltenii au obținut calificarea matematică în play-off.

Mitriță, Markovic și Baiaram sunt gurile de foc ale oltenilor care au făcut-o KO pe Petrolul. O echipă cu doar câteva sclipiri de geniu, cu un Grozav care trage echipa după el, dar nu suficient cât să-i ducă pe „lupi” în play-off-ul mult dorit. Universitatea a trăit periculos, dar a plecat cu toate punctele în Bănie.

Programul complet și rezultatele etapei 28

Cronica meciului Petrolul - Universitatea Craiova 2-3

Ultima de zi de iarnă a vrut să rămână în memoria tuturor celor care au venit pe „Ilie Oană”. Chiar dacă termometrele arătau 8 grade la startul meciului, era mult mai frig! Jucătorii erau cu păturile pe ei, cu gulerele peste gură și nas, dar și cu mănuși în mâini. O pâclă se lăsase peste arena „OZN” a „lupilor”.

„Lupii” doar cu gândul la play-off

Chiar dacă era frig, atmosfera era de top! Aici lumea trăiește și simte fotbalul. Mai ales că ultimul loc de play-off din Superligă poate fi cucerit de aproape oricine, chiar și de Petrolul.

O echipă cu nume, cu jucători importanți și experimentați, dar și cu un public fabulos în spate. Care indiferent de rezultatele echipei, de probleme și de vremea de afară e prezent în peluză. Nu ca la teatru, ci cântând non-stop pentru echipa pe care o iubesc cel mai mult.

Și-au bătut joc de ocazii

Cu două victorii și o înfrângere venită în ultima secundă a meciului cu CFR Cluj, ploieștenii au intrat extrem de montați în meci. Dar Craiova i-a luat tare, fără să-i lase să-și implementeze planurile stabilite în cabină. Au avut două cornere extrem de rapide, de care n-au profitat.

Și chiar dacă nu mai e la prima tinerețe și nu mai pleacă la prima cheie, Gicu Grozav rămâne grozav! Iar în minutul 21 a demonstrat că poate pune mari probleme celor care visează și dorm în ghete.

L-a depășit pe Căpățînă, a centrat perfect în careu, acolo unde Irobiso și Musi au trecut pe sub minge, iar L. Dumitriu n-a prins-o bine s-o bage-n ațe și să declanșeze „vulcanul”.

La fel ca și eseul lui Jair (26) care s-a oprit în peluză. Un nou șut slab, dintr-o poziție chiar bună tare. Două ocazii imense, care puteau să fie transformate cu puțină inteligență în gol.

Boom, boom cu Mitriță și Markovic

Degeaba s-au dus „lupii” peste ei, că oltenii bulgarului Petev au „mușcat” atunci când a trebuit. Totul în urma unei faze construite perfect de Crețu și Markovic.

O pasă de geniu pusă pe tavă de „piticul” Alex Mitriță. Aruncată în careu, de unde Jovan Markovic a ciupit-o la fix și l-a făcut pe Zima s-o scoată din ațe. 0-1, minutul 32. L. Dumitriu și Huja s-au dat cap în cap de n-au înțeles nimic!

Și s-a făcut 0-2 după doar 8 minute! Totul după o lovitură de margine, o combinație letală Mitriță - Markovic. Care l-a lăsat „leșinat” pe Papp și l-a luat la mână pe Diomande. Meijers și Hanca n-au avut nicio șansă să-l prindă.

A pasat-o pentru Baiaram, care nu s-a încurcat și-a majorat avantajul. „La mulți ani, tata!”, mesajul de pe un maiou primit de pe margine, iar Petrolul era în genunchi.

Au primit oxigen de la Huja (45+2), care a marcat golul revenirii. Corner executat de Jair, iar Huja a pus „capul” de lângă Căpățînă, mingea s-a dus în poartă printre picioarele lui Screciu și s-a intrat la vestiare.

Grozav e grozav, Mitriță e letal

Urletele lui Pîrvu în vestiar la pauză s-au auzit pe holurile de pe „Ilie Oană”. Dar i-au trezit la realitate pe jucători. Care erau plini de nervi după ce-au luat două de la olteni. Au ieșit pe teren, au băgat piciorul tare, și împinși din spate de public au restabilit rapid egalarea.

Hanca i-a pasat lui Berisha, intrat la pauză, l-a ridiculizat pe hondurianul Maldonado, a trimis mingea în careu deviată prost de Ndong, iar Grozav și-a arătat clasa (47). Întoarcere elegantă și șut din 16 metri printre cinci olteni și s-a făcut 2-2.

Tripleta de foc a oltenilor a mers în pas de defilare pe bulevardul Petrolul. Mitriță - Houri - Baiaram le-au luat fața „lupilor” și au dus din nou Craiova în avantaj. Un atac letal, cu Baiaram în poziție de finalizator (59) și același Mitriță servantul perfect, de lângă adormiții Meijers și Huja.

Ivane, Ivane...

Fără gol din august în Superligă, Andrei Ivan, devenit rezervă de lux la Craiova, a irosit o lovitură de la 11 metri. Pe care tot el a scos-o, după ce Meijers a atins mingea, dar i-a luat și piciorul atacantului.

Un penalty dictat după două minute de analiză video și zeci de reluări pe care „centralul” Ionuț Coza le-a văzut pe monitorul video de la marginea terenului. Plus discuțiile pe care le-a purtat în cască cu arbitrul VAR, Ovidiu Hațegan.

Arbitrul arădean a fost perfect și de această dată, luând cea mai bună decizie chemându-l pe Coza la margine!

Degeaba a ratat Ivan că Petrolul n-a avut nicio sclipire care să-i aducă ceva bun pe tabelă. Jucători neinspirați, fără nicio idee. Doar un public minunat, care le-a arătat cine dă cu adevărat ora exactă la Ploiești. Final! Mâine de la capăt!

Notele GSP după Petrolul - U Craiova 2-3

Petrolul: Lukas Zima 5 - Paul Papp 3 (84 Mario Bratu), Bart Meijers 3, Marian Huja 5 - Lucian Dumitriu 5 (46 Albin Berisha 6), Sergiu Hanca 5, Jair Tavares 5 (84 Iustin Raducan), Ismael Diomande 5, Gheorghe Grozav 7 - Alexandru Musi 5 (46 Denis Radu 6) - Christian Irobiso 4 (71 Tommi Jyry 5).
Antrenor: Florin Pîrvu - 6.

Universitatea Craiova: Laurenţiu Popescu 5 - Mihai Căpăţînă 3, Vladimir Screciu 6, Denil Maldonado 4, Basilio Ndong 3 - Alexandru Creţu 5 (90+3 Gjoko Zajkov), Alexandru Mateiu 6, Lyes Houri 5 (63 Anzor Mekvabishvili 5) - Ştefan Baiaram 8 (70 Marian Danciu 6), Jovan Markovic 7 (70 Andrei Ivan 3), Alexandru Mitriţă 8 (70 Alexandru Cîmpanu 5).
Antrenor: Ivaylo Petev - 8.

Arbitru: Ionuţ Coza (Cernica) - 5. Asistenți: Vladimir Urzică (Piatra Neamţ) - 7, Alexandru Vodă (Alba Iulia) - 7.

Petrolul - Universitatea Craiova 2-3

  • Marcatori: Huja (45+1), G. Grozav (47) / Markovic (32), Baiaram (40, 58)
  • Spectatori: 7.160 (oficial)
  • Alexandru Mitriță, care i-a oferit pasa decisivă lui Markovic, pentru 0-1, a ajuns la 9 assisturi. Este primul la acest capitol, urmat de Florinel Coman (FCSB) – 8, Constantin Budescu (Farul) și Dan Nistor (U Cluj) - 7.
  • După ce a marcat golul doi al Craiovei, Baiaram a afișat un maiou pe care scria „La mulți ani, tata”
  • Andrei Ivan, intrat în repriza secundă, ratează un penalty în minutul 83
  • Pentru statistici, click AICI
I-au curentat încet, dar sigur! Universitatea Craiova pleacă fericită acasă, după un meci de infarct cu Petrolul
Ștefan Baiaram, gest pentru tatăl său
I-au curentat încet, dar sigur! Universitatea Craiova pleacă fericită acasă, după un meci de infarct cu Petrolul
Junioarele Petrolului au făcut turul stadionului și au cântat cu galeria
Galerie Foto: Petrolul - Universitatea Craiova
Galerie Foto: Petrolul - Universitatea Craiova
Galerie Foto: Petrolul - Universitatea Craiova
Galerie Foto: Petrolul - Universitatea Craiova
Galerie Foto: Petrolul - Universitatea Craiova
+38 FOTO

VIDEO: Întreg stadionul cântă imnul prahovenilor înainte de start-ul partidei

Petrolul - Universitatea Craiova, formații de start

Petrolul (3-4-3): Zima - L. Dumitriu, Papp, Meijers (cpt), Huja - L. Dumitriu, Jair, Diomande, Hanca - Musi, Irobiso, G. Grozav
Rezerve: Eșanu, Bălbărău, Garutti, Radu, Takayuki Seto, Bratu, Jyry, Dumitrache, D. Paraschiv, Berisha, Răducan
Antrenor: Florin Pârvu

CSU (4-3-3): L. Popescu - Căpățână, Maldonado, Screciu, Ndong - A. Crețu, Mateiu, Houri - Baiaram, Markovic, A. Mitriță
Rezerve: Goga, Vlădoiu, Badelj, Zajkov, R. Silva, Kozulj, Soiri, Mekvabishvili, Blesa, Kozulj, Câmpanu, A. Ivan, Danciu
Antrenor: Ivaylo Petev

Stadion: „Ilie Oană”
Arbitru: Coza Ionuţ (Cernica). A1: Urzică Vladimir (Piatra Neamţ), A2: Vodă Alexandru (Alba Iulia)
Arbitru VAR: Haţegan Ovidiu (Arad). Arbitru AVAR: Trandafir Cristina Mariana (Bucureşti)

Petrolul - Universitatea Craiova, cele mai interesante informații

  • Două victorii (1-0 cu Dinamo, 2-1 cu Poli Iaşi) şi o înfrângere (1-2 CFR Cluj) este palmaresul înregistrat de prahoveni pe teren propriu în 2024.
    8.372 spectatori/meci este media înregistrată de ploieşteni pe „Ilie Oană" în acest sezon, cu pester 2.000 mai mare faţă de cea consemnată în ediţia precedentă (medie spectatori Petrolul în 2022/'23 - 6.362 spectatori/meci). Doar o partidă au pierdut oltenii în precedentele cinci deplasări din campionat, 1-2 cu FC Hermannstadt (10 decembrie 2023), în rest două succese şi două rezultate de egalitate.De la revenirea fotbalului craiovean pe prima scenă din 2014, cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de nouă ori, de trei ori s-au impus prahovenii, iar alte şase partide au fost câştigate de olteni.
    Ultimul succes reuşit de gruparea alb-albastră s-a consemnat pe 5 martie 2023, Petrolul-Universitatea Craiova 0-1 (A. Ivan).
    Cea mai recentă dispută directă din SuperLiga României a avut loc pe 22 octombrie 2023, Universitatea Craiova-Petrolul 1-3, goluri marcate de J. Kurtic, respectiv Al. Musi, G. Grozav şi M. Huja.

Florin Pîrvu, declarații înaintea meciului cu Universitatea Craiova

Declarațiile lui Ivaylo Petev și Alexandru Mateiu înaintea meciului cu Petrolul

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Mai puteți citi:

Hermannstadt iese la atac după înfrângerea cu Dinamo: „Am pierdut 3 puncte care ne duceau în play-off!”

Costantino, declarații cu lacrimi în ochi după ce a fost demis de Mititelu: „În viață, respectul e cel mai important”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (53)
mihai_capraru
mihai_capraru  •  01 Martie 2024, 20:25
Postat de ultrasStiinta pe 29 Februarie 2024, 20:33

Taci, mă , ***! Când ești pe locuri de retrogradare… cam taci și înghiți!

***... il tii pe coca cola asta in brate? v-a mancat jde meciuri... Vorba lui Creanga, stiu ca sunt ***, dar cand ma uit la tine prind curaj.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

7kay
7kay  •  01 Martie 2024, 09:04
Postat de drazenpetrovic pe 29 Februarie 2024, 20:57

Ma bucur (e un fel de a spune) ca tot mai mulți suporteri și-au dat seama de Ivan. Aici nu e vorba de 11m, ci de nesimțirea lui infinită , prin tot ceea ce face pe teren, prin practic 90% din deciziile pe care le ia, prin felul în care se uită la fiecare fază , ceva de genul “Ce știți voi bă fraierilor?”

Ivan nu a uitat fotbalul. Un jucător care marchează 30 goluri în precedentele două campionate, nu este un jucător slab. Își va reveni cu siguranță. Are nevoie doar de încredere și mai multă muncă. Probabil are nevoie de un antrenor precum Șumudică, care știe cum să vorbească cu jucătorii

10iul73
10iul73  •  29 Februarie 2024, 22:11
Postat de kuba pe 29 Februarie 2024, 18:50

Îi da meciul Copilu lui ANRP wonder kid? Hai Petrolul! Distrugeti Cl0na!

Tot asa te găsesc,tot...ești penibil om plătit sa stea atarnat pe aici!?Tot asa..nu îți este ba rușine Nimic ce ești..

Vezi toate comentariile (53)
Comentează
Close