FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - FARUL 1-3

VIDEO Cel mai bun din curtea școlii » Farul se impune la Ploiești, după o prestație magistrală a lui Denis Alibec! Clasamentul ACUM

Cel mai bun din curtea școlii » Farul se impune la Ploiești, după o prestație magistrală a lui Denis Alibec! Clasamentul ACUM +22   FOTO
Cel mai bun din curtea școlii » Farul se impune la Ploiești, după o prestație magistrală a lui Denis Alibec! Clasamentul ACUM

Articol de - Publicat vineri, 16 septembrie 2022 23:00 / Actualizat vineri, 16 septembrie 2022 23:12

Farul s-a impus în deplasarea cu Petrolul, scor 3-1, și se desprinde în fruntea clasamentului din Liga 1. Pe arena „Ilie Oană” au fost prezenți 8.618 de spectatori.

Dacă-l ai pe Alibec în echipă, e bine, ca antrenor, să ticluiești o tactică în care portarul și ceilalți nouă fotbaliști se ocupă să apere ceea ce creează Denis. Și e suficient să fii în fruntea clasamentului. Sigur, planul lui Hagi e mai complicat de atât și au merite mai mulți, nu joacă Denis singur în această echipă a Farului care este revelația sezonului.

Denis Alibec, gol SENZAȚIONAL în poarta Petrolului » Cum au reacționat selecționerul Iordănescu și prietenul Budescu
Petrolul - Farul
Denis Alibec, gol SENZAȚIONAL în poarta Petrolului » Cum au reacționat selecționerul Iordănescu și prietenul Budescu

Denis Alibec, decisiv în Petrolul - Farul 

Alibec deține, însă, toată creativitatea posibilă într-un jucător din campionatul românesc. Alexi Pitu și Louis Munteanu sunt tineri-locotenenți ai atacantului care a refuzat, pur și simplu, să ajungă la un nivel cu mult mai bun de atât. 

Alibec e capabil să marcheze simplu dintr-o pasă a lui Munteanu și să inventeze apoi o execuție genială pentru un 0-2 pe care l-a provocat de unul singur. Al doilea gol a necesitat doar un moment de neatenție a apărătorilor de la Petrolul, a fost de ajuns pentru ca Denis să-și potrivească mingea pe piciorul stâng și s-o teleghideze în colțul lung cu o execuție curată.

Tamaș a redus din diferență în minutul 56, cu o lovitură de cap. „Lupii galbeni” au avut șansa egalării în final, deși au evoluat cu un om în minus, după eliminarea lui Irobiso. Fostul atacant dinamovist a primit două galbene la aceeași fază din partea lui Istvan Kovacs. 

La ultima fază, Alibec a dat dovadă de altruism. A scăpat singur cu portarul, dar a preferat să îi pună mingea pe tavă lui Enes Sali.

Farul, lider în Liga 1

Farul obține a 7 victorie în primele 11 etape și ajunge la 24 de puncte, lider solitar în SuperLigă. Petrolul pierde al doilea meci consecutiv, dar rămâne momentan pe locul 4. 

FINAL » Petrolul - Farul 1-3

Petrolul - Farul, echipe de start: 

Petrolul: Vâlceanu - Meijers, Tamaș, Huja - Borța, Dumitriu, Seto, Jair, Țicu - Irobiso, Ivanovski 
Rezerve: Moroz - Velisar, Pashov, Cebotaru, M. Bratu, Cioiu, Manzala, G. Grozav, A. Olaru 
Antrenor: Nicolae Constantin 

Farul: Aioani - R. Benzar, Larie, M. Popescu, Kiki - Artean, T. Băluță, Grameni - A. Pitu, D. Alibec, L. Munteanu 
Rezerve: Buzbuchi - Borza, Sîrbu, Grobry, Casap, Sali, R. Moldoveanu, Corinus, L. Andronache 
Antrenor: Gheorghe Hagi

Stadion: „Ilie Oană”, Ploiești 
Arbitru: Istvan Kovacs / Asistenți: Vasile Marinescu și Ovidiu Artene 
Arbitru VAR: Cătălin Popa / Arbitru AVAR: Gabriel Stroe

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Gigi Becali a pus tunurile pe unul dintre favoriții săi: „M-a dezamăgit! 100% e ceva cu el”

ANALIZĂ GSP Probleme la Universitatea Craiova » Mirel Rădoi, în mare încurcătură înaintea derby-ului cu FCSB!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
therealreddog33
therealreddog33  •  17 Septembrie 2022, 12:16

Alibec sau nu, fapt e că Hagi e antrenor. Cred că 99% din cazuri e doar criticat, în permanenta: ba că e blatist, ba că jucătorii lui nu reușesc pe afară (dar ca sunt cam singurii care mai ajung pe afară se uită) șamd. Dar nu am văzut prea mulți care să ii recunoască și meritele: a creat un club, o bază sportiva si o academie practic de la zero, mai mult pe banii lui. Farul joacă un fotbal curat, frumos, ofensiv și plăcut ochiului. În plus, are rezultate. Și știe să facă jucătorii "terminați" sa își dorească din nou să joace fotbal. Intr-un cuvânt: Hagi e antrenor, cam singurul bun din prima ligă. Părerea mea...

Baluba
Baluba  •  17 Septembrie 2022, 08:43

Alibec altruist. A renuntat la hat trick ca sa inscrie cel plasat mai bine. Excelent!

supereduardo10
supereduardo10  •  17 Septembrie 2022, 01:15
Postat de pinguinul_japonez pe 16 Septembrie 2022, 23:17

Momentan joaca cel mai frumos si curat cu mult peste ce am vazut la rapid ! nu cred ca ti e ciuda decat de adevar, stiu ca adevarul doare cand altul e mai bun ca tine !

Deocamdata rezultatele vorbesc de la sine zeci de jucatori umflati cu bplaturi pe plan international ZERO BARAT. Cam asta e oftica mea ca nu vom avea fotbal cu asa ceva . Nu stiu ce joc ai vazut u frumos da in fine de habarnisti e plin netul. Eu te sfatuiesc sa vezi dubla cu belgienii de la Ghenk poate vezi spectacol de 8 goluri la superbac ampioana Viitoru nu de alta da si atunci cei ca tine spuneau mama ce frumos :)))

Vezi toate comentariile (8)
Comentează