FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - FCSB 0-2

FOTO+VIDEO Petrolul - FCSB 0-2. Furie roș-albastră » FCSB s-a regrupat după rușinea din Europa și nu i-a lăsat nicio șansă Petrolului. Clasamentul

Petrolul - FCSB / foto: Raed Krishan +28   FOTO
Petrolul - FCSB / foto: Raed Krishan

Articol de , , - Publicat duminica, 09 octombrie 2022 19:50 / Actualizat luni, 10 octombrie 2022 03:42

FCSB s-a impus fără probleme în derby-ul cu Petrolul, 2-0, după reușitele lui Dawa și Florinel Coman. Vicecampioana bifează al doilea succes consecutiv și urcă până pe locul 12 în Superligă.

Toate rezultatele etapei #13

FCSB a câștigat fără mari emoții la Ploiești. Fricoasă, echipa lui Nicolae Constantin e prima care nu dă gol bucureștenilor, motiv de bucurie pentru Dică, al cărui mandat se prelungește cel puțin până la primul eșec

Umilit de Silkeborg cu concursul asumat al lui Gigi Becali, cu un picior în play-out, Nicolae Dică a fost all-in pe un "Ilie Oană" arhiplin, ostil în totalitate FCSB-ului. Cu cel mai bun "11" pe hârtie, antrenorul roș-albaștrilor avea un singur semn, 2 solist. Victorie obligatorie. 

Altfel, de la miezul nopții începeau să curgă numele ce-l pot urma la cârma echipei cu cel mai valoros lot din Superligă, dar și cu cel mai slab management. 

Hârtia și ceea ce-au pregătit cei doi antrenori ofereau o rețetă ușor de intuit. Petrolul pregătită de pândă, FCSB elan spre poarta lui Vâlceanu.

„Găzarii”, mai buni doar în tribune

Timpul în care ultrașii pregăteau spectacolul din peluză a fost plin de evenimente la poarta ploieștenilor. 

În nici 20 de secunde, Omrani a căutat poarta, șut blocat. Imediat Coman a încercat la scurt, după care o torpilă a lui Olaru a zguduit transversala. A scăpat Petrolul, Dică își pune mâinile în cap. Evident echipa mai decisă, FCSB a sufocat-o pe Petrolul în primul sfert de oră. 

Răspunsul n-a venit pe teren, din peluză. Ultrașii "găzarilor" le-au dat timp de respiro lui Tamaș & Co. Au umplut arena cu un nor galben, dens, greu respirabil, moment în care Feșnic a pus stop partidei pentru câteva momente. Timp și pentru Nae Constantin să regleze puțin "macazul", să le dea curaj alor săi. 

Petrolul - Ploiești - FCSB / Sursă foto: Raed Krishan
Petrolul - Ploiești - FCSB / Sursă foto: Raed Krishan
Petrolul - Ploiești - FCSB / Sursă foto: Raed Krishan
Petrolul - Ploiești - FCSB / Sursă foto: Raed Krishan
Petrolul - Ploiești - FCSB / Sursă foto: Raed Krishan
+24 FOTO

Petrolul a ratat, Dawa decisiv 

Fumul s-a dispersat, la fel și elanul oaspeților pentru câteva minute. 

Au urmat momente de liniște pe gazon, a venit și primul șut al Petrolului. Apoi încă o ocazie a lui Omrani, cel mai activ jucător al FCSB-ului. Până-n pauză tot FCSB a dictat ritmul, a arătat ca echipa mai bună, în ciuda liniei de clasament. Cordea, retras puțin pentru a-i face loc lui Omrani, a trimis și el cu efect, direct în transversală (27). Finalul primei părți părea să fie în antiteză cu restul reprizei.

Petrolul, cu un puseu de orgoliu, s-a trezit. Irobiso a scăpat singur cu Târnovanu, intervenție mare pentru cel ce-l ține pe Vlad pe bancă de luni bune. 

Însă a sfârșit prin a primi gol. De la cine? De la Dawa! Un dribling norocos al lui Omrani, apoi o pasă a francezului în "gura" porții l-a lăsat pe Dawa singur, cu poarta goală. Încă un gol pentru camerunez, aparent mai bun aproape de poarta adversă decât de cea proprie. 

FCSB, singura echipă de pe teren 

Petrolul "s-a curățat" definitiv imediat după pauză. Țicu "l-a condus" pe Cordea pe tot flancul drept, l-a lăsat să facă ce vrea. 

Internaționalul român a trimis pe jos, în fața porții, de unde Coman a trimis în plasă, primul gol pentru "șeptar" în L1.

 Fricoasă, proteste multe, fotbal puțin. 

Cam așa a arătat aseară Petrolul, acasă, într-un meci în care a dat peste un FCSB în criză totuși. La cum s-a prezentat, Petrolul a arătat a "frag moca", dacă e să folosim un termen din Counter Strike. O gură mare de aer pentru FCSB, care a avut timp să-și mai odihnească titularii și pentru ce urmează, să-i dea primele minute lui Nikolov și să-și facă planuri pentru o revanșă joi, cu Silkeborg, și să-și prelungească mandatul. Dar pentru cât timp?

FINAL. Petrolul - FCSB 0-2

FOTO / Petrolul - FCSB, cele mai tari cadre surprinse de fotoreporterul GSP

Petrolul - Ploiești - FCSB / Sursă foto: Raed Krishan
Petrolul - Ploiești - FCSB / Sursă foto: Raed Krishan
Petrolul - Ploiești - FCSB / Sursă foto: Raed Krishan
Petrolul - Ploiești - FCSB / Sursă foto: Raed Krishan
Petrolul - Ploiești - FCSB / Sursă foto: Raed Krishan
+24 FOTO

Petrolul - FCSB, echipe de start:

Petrolul: Vâlceanu - Meijers, Tamaș, Huja - Pashov, L. Dumitriu, Seto, Jair, Țicu - Irobiso, G. Grozav 
Rezerve: Leitner - Borța, Cebotaru, Tucaliuc, Velisar, Lima Santos, Ivanovski, M. Bratu 
Antrenor: Nicolae Constantin 

FCSB: Târnovanu - V. Crețu, Dawa, Tamm, Radunovic - Cordea, Edjouma, Olaru - Omrani, Compagno, Fl. Coman 
Rezerve: A. Vlad - Haruț, I. Stoica, Oct. Popescu, Miculescu, Nikolov, Oaidă, Pantea, Bouhenna 
Antrenor: Nicolae Dică

Stadion: Ilie Oană (Ploieşti)
Arbitru: Fesnic Horatiu Mircea (Cluj-Napoca) / A1: Avram Valentin (Bucureşti), A2: Cerei Alexandru (Cluj-Napoca) / Arbitru VAR: Mladinovici Horia Gabriel (Bucureşti), Arbitru AVAR: Badea Marius (Râmnicu Vâlcea)

700 de fani de la București

Chiar dacă FCSB a fost umilită de Silkeborg, în Danemarca, suporterii echipei au rămas alături de echipă. Iar în această seară la Ploiești, pe „Ilie Oană” în jur de 700 de fani au primit bilete în peluza dedicată oaspeților. Aceștia au tot arsenalul de ultași, steaguri, fulare și tricouri negre, iar mai mult ca singur că în timpul partidei vor avea și mai multe mesaje pentru rivalii din Ploiești. Ei au ajuns la stadion escortați de mai multe mașini ale Jandarmeriei Prahova de la Hipodrom, aflat la intrarea în oraș.

Măsuri speciale de securitate

Cum la Ploiești a venit FCSB, Jandarmeria a luat măsuri suplimentare de securitate. A închis toate străzile lăturalnice stadionului și nu a permis accesul nimănui care nu deținea bilet. Mai mult, la intrarea în arenă au fost dublate forțele de ordine și de control pentru a nu exista incidente în timpul meciului. 

Din informațiile GSP.RO, înainte de startul partidei s-au verificat mai multe zone din stadion, acolo unde galeria „lupilor” stă pentru a vedea dacă există materiale pirotehnice în stadion.

Dică a riscat totul în Petrolul - FCSB

Nicolae Dică a forțat cu tot ce are mai bun în echipa de start. Inclusiv fundașul central Joonas Tamm, cu probleme medicale la ultimul antrenament, și fundașul stânga Risto Radunovic, revenit recent de la „vraciul” Marijana Kovacevic sunt titulari.

Strategia lui Gigi Becali de la Silkeborg, taxată de antrenorul adversarei din Liga 1: „Te trage în jos, nu e în interesul fotbalului românesc!”
Petrolul - FCSB
Strategia lui Gigi Becali de la Silkeborg, taxată de antrenorul adversarei din Liga 1: „Te trage în jos, nu e în interesul fotbalului românesc!”
Un fotbalist de la FCSB, atacat de hackeri: „Șantaj pe sume mari de bani!” » Cât i-ar fi cerut pentru a nu publica detalii intime
FCSB
Un fotbalist de la FCSB, atacat de hackeri: „Șantaj pe sume mari de bani!” » Cât i-ar fi cerut pentru a nu publica detalii intime

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (115)
vivi.napoca1_
vivi.napoca1_  •  10 Octombrie 2022, 11:50

În 3 zile deja au ajuns furia ros albastra !? Cam repede ați trecut la nunta ,dar vine iar Joi și atunci pe unde mai scoateți cămașă!?

bingobango2017
bingobango2017  •  10 Octombrie 2022, 09:36

O victorie foarte frumoasa, bravo FCSB ! Cele 3 puncte castigate sunt importante.

aius
aius  •  10 Octombrie 2022, 09:11

Ce echipa de pe locul 12 dintr-un alt campionat are parte de asemenea elogii?!,,Furia,, .***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (115)
Comentează