FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU EXCLUSIV

Philippe Leonard nu a uitat Rapidul: "Mi-a plăcut în România, dar Copos e un patron SLAB!"

Articol de - Publicat luni, 01 februarie 2010 00:00

Din Belgia, Philippe Leonard a acceptat să vorbească despre aventura sa din România, de acum doi ani, atunci cînd juca la Rapid. Nu a uitat Bucureştiul şi-şi aduce aminte de mall-urile şi magazinele din Capitală în care mergea. Fostul căpitan al "naţionalei" Belgiei vrea să revină în România, să viziteze din nou Constanţa, "un oraş plin de viaţă".

- Salut, Philippe. Din România te deranjăm!
- Salut, nu mă deranjaţi, dar ce s-a întîmplat?

- Nimic, ne gîndeam să vorbim cu tine după o perioadă lungă de cînd ai plecat din România. Ce mai faci?
- Învăţ pentru a lua licenţa de antrenor pentru că după ce am plecat de la Rapid şi am renunţat la fotbal, nu am găsit altceva mai interesant de făcut. Vreau să-mi iau licenţa şi să pot antrena cît mai sus, pentru că momentan am avut mai multe oferte de la cluburi din liga secundă, dar nu am dorit să merg acolo.

- De ce te-ai decis să renunţi la fotbal?
- Dintr-un singur motiv. Am primit mai multe oferte, dar nici una de la cluburi din prima ligă, astfel că am decis să renunţ la fotbal, pentru că nu voiam să joc la o echipă dintr-o ligă inferioară!

- Vei regreta că ai jucat vreodată în România?
- Aş mai fi rămas să joc încă un an în România, pentru Rapid, dar la club s-a schimbat totul. Mircea Rednic a părăsit Rapidul şi după aceea am avut multe probleme. Chiar dacă am avut o experienţă plăcută, eu mi-aş fi dorit să rămîn la Rapid pînă la finalul contractului, dar nu a fost să fie.

- Ai mai ţinut legătura cu foştii tăi colegii de la Rapid?
- Uneori mai vorbesc cu Pierre Boya şi cam atît.

- La Rapid continuă problemele, cine crezi că e vinovat pentru ce se întîmplă la club?
- Nu ştiu care mai este conducerea Rapidului în acest moment, dar vă pot spune că patronul, George Copos, din punct de vedere profesional este un om foarte slab!

- Poate cîştiga Rapidul campionatul? Sînt pe locul cinci la trei puncte pe primul loc.
- Îmi doresc şi sper să cîştige campionatul, dacă toate meciurile se vor juca corect şi nu va mai exista corupţia din fotbal. Totul este posibil pentru că Rapid este o echipă puternică cu jucători foarte buni.

- Ştiu, că eşti editorialist, printre altele. Este mai uşor să scrii, decît să fii pe teren?
- Nu e mai uşor, dar cînd oamenii citesc comentariile pe care le scriu mă consideră un vechi profesionist. Sper ca explicaţiile mele să fie exacte.

- Te-ai mai întoarce în România?
- Nu acum, dar la un moment dat probabil că voi reveni în România. Mi-a plăcut foarte mult la voi.

- Care este cea mai plăcută amintire pe care o ai de la noi din ţară?
- Viaţa din Bucureşti este extraordinară. Mi-a plăcut foarte mult Constanţa, care este un oraş plin de viaţă, cu foarte multă lume. Mi-au făcut cu ochiul de foarte multe ori mallurile şi magazinele din Bucureşti. Nu pot să nu remarc faptul că baza de pregătire a Rapidului este una modernă, foarte bună pentru fotbaliştii care joacă la echipă.

- Dar cea mai neplăcută?
- Faptul că mergeam în deplasare cu echipa cu autocarul, nu cu avionul. Era foarte plictisitor, mai ales că făceam şapte ore dus, jucam meciul acolo, şi făceam încă şapte ore la întoarcere. Era groaznic!


CARTE DE VIZITĂ Philippe Leonard

Data naşterii:
14 februarie 1974

A jucat la:
Standard Liege (1992-1996), AS Monaco (1996-2003), OGC Nice (2003-2004), Standard Liege (2004-2006), Feyernoord (2006-2007), Rapid Bucureşti (2007-2008), naţionala Belgiei (1994-2006)

Performanţă:
campion al Franţei cu AS Monaco (1997, 2000); vicecampion al Franţei cu AS Monaco (2003); vicecampion al Belgiei cu Standard Liege (1993, 1995, 2006); cîştigător al Cupei Belgiei cu Standard Liege (1993); semifinalist al Ligii Campionilor cu AS Monaco (1998).

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
 •  01 Februarie 2010, 20:15

Ma bucur ca ati luat in considerare mailul meu in care va recomandam astfel de articole, dupa cum vedeti sunt destul de apreciate asemenea articole, iubitorii fotbalului sunt curiosii sa afle impresile ce le au "stranierii" despre campionatul si tara noastra!

 •  01 Februarie 2010, 20:09

ma cum sa mergi 7 ore cu autocarul,o echipa de liga 1 care se respecta nu isi bate joc de jucatori in halul asta,dar in romania este posibil orice mai ales la subpodari,,huo

 •  01 Februarie 2010, 15:40

foarte frumos interviu. la fel cum a fost si cel cu pedro oliveira. chiar e interesant sa vezi ce le-a placut si ce nu aici si care mai e viata lor acum. Ar merge un interviu si cu Adnan Guso, Vladimir Gaev, Djordie Vlajic, Gualberto Mojica, Nivaldo sau Zyati... cred ca nu e usor sa mai dai de ei, dar totusi efortul merita

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close