FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL

Ping-pong pe contract » Impresarul lui Bokila susţine că Petrolul l-a pierdut pe congolez. Care e varianta ploieştenilor

Bokila aşteaptă acasă, în Olanda, rezolvarea litigiului cu Petrolul
Bokila aşteaptă acasă, în Olanda, rezolvarea litigiului cu Petrolul

Articol de - Publicat sambata, 13 iulie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 13 iulie 2013 01:08

Reprezentantul atacantului susţine că ploieştenii ”n-au înţeles că vor pierde jucătorul dacă nu finalizează cu el un nou contract, ulterior momentului cînd s-a activat clauza de cumpărare de la Waregem”. Petrolul nu-şi face probleme: ”E doar o şicană, Bokila are angajament ferm pînă în 2015”.

Saga lui Bokila merge mai departe. Iar omul care iese acum la înaintare e impresarul atacantului, Alain Gauci. Agentul francez a explicat ieri pentru GSP că, din punctul său de vedere, " Petrolul a comis o mare eroare. Prin plata celor 200.000 de euro către Waregem a activat doar opţiunea de preemţiune pentru jucător. Spre a-şi asigura mai departe serviciile lui Jeremy, ei trebuiau să ţină cont şi de opţiunea de cumpărare, care se traduce printr-un nou contract cu fotbalistul. Acest lucru însă nu s-a mai întîmplat!".

"Am discutat pînă la 3 dimineaţa cu Contra şi Nicolae"
Gauci susţine că, în cantonamentul "lupilor" din Slovenia, a purtat o discuţie amplă cu directorul sportiv Marius Nicolae şi cu antrenorul Cosmin Contra pe tema statutului lui Bokila: "Am stat pînă la trei dimineaţa la tratative, ne-am pus de acord complet asupra datelor angajamentului, dar ne-am blocat în clauza de reziliere. Petrolul a cerut 2,5 milioane de euro, noi am propus maximum 1,5 milioane de euro. N-am ajuns finalmente la o înţelegere şi i-am atenţionat pe cei de la Petrolul că riscă să piardă jucătorul! N-au luat în serios acest lucru!".

Mai mult, Gauci povesteşte că "Bokila plînge acum, fiindcă şi-ar fi dorit să evolueze în Supercupă, poate pierde prezenţa în cupele europene, îi regretă pe fanii Petrolului. Dar dacă ar fi fost introdus pe teren în partida cu Steaua, ploieştenii puteau pierde la masa verde, fiindcă n-avea drept de joc".

"Angajament pînă în 2015"
Versiunea prezentată de impresar e considerată fantezistă de şefii Petrolului. Directorul sportiv Marius Nicolae explică: "Situaţia lui Bokila e limpede. Cînd a venit, a semnat pînă în iunie 2015. Un anumit salariu pentru primul sezon, alte salarii pentru următoarele două campionate, dacă activăm clauza de cumpărare. Parafat, bătut în cuie! Prin urmare, nu există nici un dubiu că are angajament ferm cu Petrolul, pe care, nu ne îndoim, îl va valida inclusiv FIFA".

"Nici un pericol să-l pierdem"
Atunci de unde invocările lui Gauci? Oficialii galben-albaştri spun că au ţinut cont de aportul atacantului în primul sezon şi au acceptat să-i mărească salariul pentru perioada următoare. Acesta ar fi contractul nefinalizat, evocat de agent şi blocat în clauza de reziliere.
Altfel spus, în varianta prahovenilor, Bokila era oricum legat de Petrolul pînă în 2015, "nici un pericol să-l pierdem!", dar atacantul şi clubul n-au mai bătut palma pentru o suplimentare a înţelegerii aflate deja în funcţiune. Dezlegarea litigiului e de acum în curtea FIFA.

”Memoriu contra unui spectator”
Arbitrul de rezervă de la Supercupă a alcătuit un memoriu suplimentar împotriva directorului sportiv de la Petrolul, Marius Nicolae, invocînd că ar fi fost înjurat. Suspendat, oficialul a urmărit meciul din tribună! "Nu ştiu despre acest demers, dar ar fi o premieră, cred, să facă memoriu împotriva unui spectator, fiindcă acest statut l-am avut eu la Supercupă! Şi ce să fi auzit în vacarmul de la meci?!". Kovacs fusese anterior recuzat de Petrolul la finala Cupei, la care fusese delegat în primă instanţă.

"Există o ofertă activă din partea lui FK Krasnodar, în valoare de 1,8 milioane de euro. Avem contacte şi cu Ajaccio. Dar nu vrem să facem nici o mişcare pînă nu se lămureşte situaţia lui Jeremy" (Alain Gauci, impresar Bokila)

"Sînt dezamăgit. Cînd am ajuns la Petrolul, am semnat un contract pe un an. Acum, la 30 iunie, trebuia să renegociem un altul. Au vrut să-mi pună o clauză uriaşă. M-au minţit. Îmi pare rău pentru fanii Petrolului" (Jeremy Bokila, pentru prosport.ro)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
morarroion
morarroion  •  13 Iulie 2013, 13:11

AFARA CU HOTSPATRUL DE CAPRA SI CAPUSA CRANGU!!!

marioa
marioa  •  13 Iulie 2013, 09:47

Raman si Rapid si Concordia in A caci daca e asa cum zice impresarul ala fantezist bokila a jucat din primavara fara contract. Si daca Petrolul pierde la masa verde toate acele meciuri retrogradeaza. Uite ca a rezolvat impresarul ala si bietul Bokila care plange de mama focului acum problema barajului de ramanere in A. Si trebuie sa i se retraga si cupa. Sa vedem de unde da Bokila inapoi gheata aia pe care i-au dat-o la sfarsitul finalei.

redarrow
redarrow  •  13 Iulie 2013, 09:44
Postat de alpin pe 13 Iulie 2013, 08:43

Naravul din fire, n-are lecuire! Petrolul procedeaza la fel ca Vasluiul, Rapidul, Dinamo, Gazul, Bistrita... Si TOATE au pierdut!!! Pentru ca incearca mereu sa-i "traga-n piept" pe jucatorii straini, uitand ca acestia au IMPRESARI, nu complici la tzepele patronilor de la noi!!! Petrolul trebuie sa spuna MERCI daca scapa fara despagubiri serioase catre Bokila.

Atentie!! contul lui alpin a fost spart... Dovada: nu a zis nimic urat de steaua.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează
Close