FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Piovaccari a ajuns, Riviere tratează singur! » Steaua şi-a luat deja un atacant şi-l mai aşteaptă pe al doilea

Piovaccari a marcat 7 goluri pentru Grosseto în sezonul trecut din Serie B
Piovaccari a marcat 7 goluri pentru Grosseto în sezonul trecut din Serie B

Articol de - Publicat miercuri, 03 iulie 2013 00:00 / Actualizat marti, 10 septembrie 2013 03:03

Italianul împrumutat de la Sampdoria e în Anglia şi azi va face primul antrenament, în vreme ce francezul îşi doreşte să vină şi negociază cu preşedintele lui Le Havre.

Steaua şi-a asigurat un înlocuitor pentru Rusescu. Federico Piovaccari a ajuns aseară în cantonamentul roş-albaştrilor, lîngă Birmingham, şi astăzi va efectua primul antrenament sub comanda lui Reghecampf şi a preparatorului Neubert. Italianul a agreat mutarea, la fel şi Sampdoria, care l-a cedat pentru un an gratis şi continuă să-i plătească cea mai mare parte din salariu. Steaua îi va achita 210.000 de euro pentru stagiunea următoare, în timp ce italienii vor suporta diferenţa pînă la 700.000 de euro.

Roş-albaştrii deţin şi opţiunea să-l achiziţioneze definitiv pe Piovaccari în cazul în care vor fi mulţumiţi de randamentul lui în următorul an. Federico, 28 de ani, va fi inclus şi pe lista UEFA pentru "dubla" cu Vardar Skopje, însă nu va evolua, probabil, în prima manşă contra macedonenilor. El tocmai şi-a încheiat vacanţa, nu a făcut nici un antrenament în vara asta, ceea ce înseamnă că va avea de recuperat deficitul de pregătire faţă de "militari".

Preşedintele l-ar mai ţine
Mihai Stoica şi Reghecampf au ţinut neapărat să-l ia pe Piovaccari ca să suplinească, numeric, despărţirea de Rusescu. Acum continuă tratativele cu Le Havre pentru francezul Yohann Riviere, pe care-l văd ca pe un bonus al campaniei de achiziţii, adică încă un vîrf care să ofere mai multe soluţii pentru un sezon care va include şi Champions League pe lîngă partidele din Liga 1. Riviere, 28 de ani, a acceptat propunerea roş-albaştrilor, în jur de 300.000 de euro pentru primul an de contract, atras de mirajul Champions League după multe sezoane petrecute în Ligue 2.

Acesta e argumentul cu care el încearcă să-l convingă pe preşedintele lui Le Havre să-l lase să plece. Yohann a marcat în sezonul trecut 13 goluri în campionat şi 4 în Cupa Franţei. Oficialii lui Le Havre au fost de acord iniţial să-l cedeze pentru 200.000 de euro, dar şeful clubului nu mai e convins că vrea să-i dea drumul.

Riviere le-a transmis roş-albaştrilor că va încerca să-l înduplece pe boss-ul trupei din Normandia să-i ofere posibilitatea de a progresa în carieră, din al doilea eşalon francez direct în Champions League.

Nu pomenesc de bani
Le Havre a anunţat luni seară pe site-ul oficial că Riviere nu e transferabil: "Are contract pînă în 2015 şi va continua aici, face parte din planurile noastre de viitor". Clubul agrease iniţial oferta Stelei, 200.000 de euro pentru transferul definitiv al lui Riviere, şi nu a solicitat majorarea preţului. "N-au cerut bani mai mulţi, doar că şeful clubului s-a ataşat de jucător, e fotbalistul lui preferat" e concluzia steliştilor.

Coulibaly e dorit în Cipru
În afara lui Piovaccari, pe care l-a împrumutat, şi a lui Riviere, pentru care mai negociază, Steaua îl mai are pe lista cu atacanţi de urmărit pentru vara asta pe Adamo Coulibaly, un ivorian născut la Paris care a jucat pentru Debrecen. Vîrful în vîrstă de 32 de ani s-a despărţit de maghiari, la final de contract, însă are deja varianta unui transfer în Cipru, la APOEL Limassol.

2 atacanţi de careu are Reghecampf în lot acum, pe Nikolici şi pe Piovaccari. Mihai Costea poate evolua şi el pe această poziţie

"Deocamdată, Piovaccari e al nostru pentru un an. Dar înţelegerea cu Sampdoria prevede şi că-l putem achiziţiona definitiv în vara viitoare" (Mihai Stoica, manager Steaua)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (68)
ainraymon
ainraymon  •  03 Iulie 2013, 16:52

Hai nu zau!!! Aveti cumva si poza lui cu tricoul Stelei sau macar cu fularul la gat? Ce fel de profesionisti sunteti voi? Parca era un impas!? MM refuzase sa plteasca biletul de tramvai al impresarului... Stiti ceva de asta? Ia mai verificati... Alte surse credibile din Italia spun ca l-au vazut acum cateva ore la piscina in Italia...

bogdany79
bogdany79  •  03 Iulie 2013, 13:21
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Alt argat de la CURtea lui Paskany!

thumbzilla..
thumbzilla..  •  03 Iulie 2013, 11:49
Postat de djamorphis pe 03 Iulie 2013, 11:43

Pai asta spun si eu, suntem practic intr-o situatie in care nu avem sanse sa-l avem mai mult de un an. 1) Nu confirma si atunci clar pleaca 2) Confirma insa nu accepta salariul Stelei Noi ne-am vandut golgheterul si am luat un jucator care sta maxim un an, buna afacere asa-i?

E gandirea Lui MM aici :))) El sa orientat catre fotbalisti care la semnarea contractului sa nu coste nimic sau foarte putin.Nu se gandeste el la viitor.In cazul in care Steaua va intra in grupe,si vor pune mana pe cele 25-30 de milioane,atunci probabil ca vor cumpara jucatori.Pana atunci luam din astia de imprumut sau liberi de contract :)))

Vezi toate comentariile (68)
Comentează