FOTBAL  »  Superliga  »  CALCULE

Planuri anti-Dinamo » Mititelu și șefii lui Gaz Metan și-au făcut strategia

FCU Craiova și Gaz Metan și-au făcut strategia pentru ultimele 7 etape din sezonul regulat, prin care speră să-i micșoreze lui Dinamo șansele de salvare în play-out!
FCU Craiova și Gaz Metan și-au făcut strategia pentru ultimele 7 etape din sezonul regulat, prin care speră să-i micșoreze lui Dinamo șansele de salvare în play-out!

Articol de - Publicat joi, 03 februarie 2022 19:11 / Actualizat joi, 03 februarie 2022 19:20

FCU Craiova și Gaz Metan și-au făcut strategia pentru ultimele 7 etape din sezonul regulat, prin care speră să-i micșoreze lui Dinamo șansele de salvare în play-out!

Dinamo mai are la dispoziție 1.440 de minute pentru a se salva de la retrogradarea directă. Adică 7 meciuri din sezonul regulat, plus 9 în play-out. Aflați pe penultimul loc, cu doar 12 puncte, "câinii" au nevoie de rezultate ca de aer în următoarele 7 etape, pentru a mai spera ca în play-out să prindă la final măcar un loc de baraj. În acest moment, alb-roșiii sunt la 10 puncte de FCU Craiova și la 11 de Gaz Metan, echipele situate deasupra liniei roșii. N-ar fi o distanță irecuperabilă în play-out, după înjumătățirea punctelor.

Inedit: noul transfer al lui Dinamo, prieten cu un star de la Liverpool » „Nu suportă să piardă cu mine”
DINAMO
Inedit: noul transfer al lui Dinamo, prieten cu un star de la Liverpool » „Nu suportă să piardă cu mine”

Dinamoviștii sunt conștienți că misiunea lor în play-out ar deveni aproape imposibilă dacă ecartul față de locurile de baraj ar crește și mai mult. "E vital să adunăm puncte în partidele care urmează. Dacă va crește distanța față de echipele de deasupra noastră, va fi foarte greu să recuperăm. Am îmbunătățit lotul, acum trebuie doar să vină acel declic de care avem nevoie", a declarat administratorul special, Iuliu Mureșan, la Digi Sport.

Planurile lui FCU Craiova

Planuri se fac și la Craiova, și la Mediaș. În următoarele 7 runde, nou-promovata din Bănie are un program la fel de complicat ca și Dinamo, iar orice punct contează.

"Ar fi bine dacă am intra în play-out cu cel puțin șapte puncte în fața lui Dinamo. Asta ar însemna ca ei să câștige cu trei meciuri mai mult decât noi, ceea ce e foarte greu. Dacă ajungem să dăm baraj cu o echipă din Liga 2 rămânem sigur în Liga 1", gândesc oamenii lui Adrian Mititelu. 

Președintele FCU Craiova, Marcel Pușcaș, este optimist, dar crede că lupta pentru evitarea retrogradării rămâne deschisă: "Jocul echipei ne dă speranțe că nu vom retrograda. Evident, toată lumea speră. Și Clinceni mai speră. Cele cinci puncte pe care le avem acum în fața lui Dinamo, în play-out, nu sunt deloc liniștitoare. Ne dorim cât mai multe puncte din utimele 7 etape din sezonul regulat. În play-out se poate întâmpla orice, dacă intri într-o vrie și pierzi cinci meciuri la rând".

Gaz Metan Mediaș: „Nu ne retragem”

Dinamo speră să profite și de problemele financiare grave de la Gaz Metan, echipă pe care o va întâlni în etapa a 27-a, pe teren propriu. 

"Nu m-ar deranja nici să fie depunctate câteva echipe din fața noastră. Dar noi sperăm să ne salvăm sportiv, nu ne gândim la falimentul lui Gaz Metan sau la altceva", a dezvăluit Iuliu Mureșan. În schimb, antrenorul Gazului, Ilie Poenaru, a anunțat că situația la echipa lui s-a mai liniștit, după ce jucătorii și-au mai primit din restanțele salariale. 

"Dacă Dinamo mai speră să nu retrogradeze, înseamnă că noi avem șanse mari să rămânem în Liga 1. În cel mai rău caz, ajungem la baraj. Dorința mea este să intrăm în play-out cu 12-14 puncte în fața lui Dinamo. Ar fi imposibil să ne mai depășească. Noi avem și un program mai accesibil în ultimele 7 etape. Sper să nu fim depunctați din cauza datoriilor. Îi rog pe cei care au de primit restanțe de la club să mai aștepte puțin. Am discutat cu factorii de decizie, toți își vor încasa drepturile", a declarat Poenaru, pentru Gazeta Sporturilor. 

Din ecuația retrogradării nu sunt însă excluse nici Chindia sau Mioveni.

2.000 de kilometrivor parcurge dinamoviștii într-o săptămână, pentru următoarele trei meciuri: în deplasare cu Botoșani, acasă cu CSU Craiova, apoi cu UTA, la Arad

Programul lui Dinamo, FCU Craiova și Gaz Metan în ultimele 7 runde din sezonul regulat

EtapaDinamoFCU CraiovaGaz Metan 
24FC Botoșani (d)FCSB (d)Rapid (a)
25CSU Craiova (a)FC Botoșani (a)Sepsi (d)
26UTA (d)CSU Craiova (d)CFR (a)
27Gaz Metan (a)UTA (a)Dinamo (d)
28Rapid (d)Gaz Metan (d)FCU Craiova (a)
29Sepsi (a)Rapid (a)Clinceni (d)
30CFR (d)Sepsi (d)Chindia (a)

Clasamentul în Liga 1

VIDEO. Tot ce trebuie să știi înaintea meciului FC Botoșani - Dinamo:

Citește mai multe știri de actualitate:

Fanii lui Dinamo, mesaj emoționant în ziua în care Cătălin Hîldan ar fi împlinit 46 de ani: „Dumnezeu a avut nevoie de un Căpitan, iar noi suntem blestemați să ne tărâm prin noroi”

Primul nume important care îl contestă pe Flavius Stoican: „Nu îți dă niciun fel de speranțe”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (8)
tinn_2
tinn_2  •  05 Februarie 2022, 11:27

Nu știu ce li se tot dă speranță coaforilor cu problemele de la Mediaș. Finanțarea la Mediaș până la vară arată așa: 1.5 mil. Romgaz, 300.000 primăria Mediaș, 150.000 chirii de la H'stadt

dvd1
dvd1  •  04 Februarie 2022, 10:29

nu e nevoie de absolut nici un plan. Dinamo e retrogradata demult

paolo19
paolo19  •  04 Februarie 2022, 04:27

In varianta in care fc coaforu' nu mai castiga nici un punct, lucru perfect realizabil - vezi programul, dacă academica face unul, trece peste coafor, care rămâne pe ultimul loc...Nu cred ca ar mai exista o rușine mai mare....

Vezi toate comentariile (8)
Comentează