FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

ANALIZĂ GSP S-au schimbat polii de putere în play-off: FCSB are mai mulți aliați decât rivala CFR Cluj!

FCSB va avea mai mulți aliați în turneul pentru titlu decât are rivala CFR Cluj. +23   FOTO
FCSB va avea mai mulți aliați în turneul pentru titlu decât are rivala CFR Cluj.

Articol de , , - Publicat miercuri, 16 februarie 2022 07:00 / Actualizat miercuri, 16 februarie 2022 07:18

Pentru prima dată de când există sistemul cu play-off și cu play-out, FCSB va avea mai mulți aliați în turneul pentru titlu decât are rivala CFR Cluj. 

Becali s-a temut în fiecare sezon de jocurile de culise din play-off, de data aceasta nu ar trebui să mai aibă motiv de îngrijorare. Cele patru formații clasate acum pe poziții de play-off, cu excepția FCSB-ului și a CFR-ului, sunt prietene ale lui sau neutre, în niciun caz aliate ale clujenilor.

De frica alianțelor create, Gigi calcula pe parcursul stagiunii trecute că "trebuie să avem multe puncte peste CFR la finalul sezonului regulat, altfel n-avem nicio șansă pentru titlu, că în play-off sunt mulți dușmani".

El este „Schillaci” de la FCSB » Valentin Gheorghe, letal din postura de rezervă
FCSB
El este „Schillaci” de la FCSB » Valentin Gheorghe, letal din postura de rezervă

CS Universitatea Craiova nu mai e un dușman pentru FCSB

Becali avea în mare măsură dreptate. Chiar au existat alianțe anti-FCSB de-a lungul timpului. Craiova a fost apropiată de Cluj atunci când a avut ocazia să arbitreze lupta pentru titlu.

Mai mult, oltenii au influențat și o concurență dintre Becali și Hagi, în campionatul în care dobrogenii au cucerit trofeul. Într-o partidă cu trupa Regelui, Universitatea a folosit o formulă alcătuită din rezerve și din juniori, o alegere care a facilitat victoria Viitorului cu 1-0. Fără punctele acelea, constănțenii nu ar mai fi devenit campioni, ci FCSB.

Alb-albaștrii nu mai sunt acum prieteni ai vișiniilor. Noul președinte de la Craiova, Marian Copilu, a ajuns în Bănie după ce a plecat cu scandal de la CFR. Alături de el au părăsit clubul și Șumudică, și juristul Ivașcu, și alți angajați. 

Evenimentele au avut loc după eliminarea din Europa League în fața Stelei Roșii Belgrad. Copilu ar avea ocazia să se revanșeze acum încurcând CFR-ul în play-off.

Speră să-i vadă în insolvență iar

Apropiați ai lui Mihai Rotaru povestesc că patronul Universității ar prefera și el ca FCSB să câștige titlul. El gândește pragmatic: crede că ratarea trofeului ar împinge-o pe CFR către o nouă insolvență și ar scăpa astfel de un rival sportiv dintre cei mai importanți. 

Clujul lui Varga i-a strivit pe Becali și pe Rotaru în acești patru ani în care a câștigat toate titlurile, însă costurile performanțelor au fost mari, s-au adunat datorii de peste 20 de milioane de euro.

Varga nu diminuează debitele, el continuă să consume pentru transferuri și pentru salarii cele mai mari sume din campionat. CFR are cel mai mare lot și plătește salariile cele mai mari. Visul patronului e să-și ducă echipa măcar o dată în grupele Champions League și să recupereze astfel banii investiți. 

Dacă nu câștigă titlul, vișiniii vor participa doar în Conference League, o competiție insuficient de bogată ca să le acopere găurile imense din buget.

Cum sunt influențate celelalte formații clasate pe locuri de play-off

FC Botoșani

  • E un aliat tradițional al FCSB. Echipa lui Becali a pierdut rar puncte cu moldovenii, i-a bătut mai mereu și acasă, și în deplasare. Pentru CFR, deplasările în Moldova au fost însă mereu complicate. Iar Gigi și Iftime, președintele de la Botoșani, tocmai au mai realizat o afacere: Malcom Edjouma a fost achiziționat de roș-albaștri cu 330.000 de euro. Clujenii au acuzat și în sezoanele trecute legătura strânsă dintre FCSB și FC Botoșani.

FC Voluntari

  • "Patronul" clubului e primarul Pandele, finul lui Becali. Ilfovenii i-au mai încurcat pe roș-albaștri în stagiunile precedente, însă în turneul pentru titlu, în meciurile hotărâtoare, Voluntarii ar fi, în mod evident, mai apropiați de FCSB decât de CFR.

Farul

  • Proprietarul e o altă rudă a lui Becali, nașul Hagi. Și unele partide dintre ei doi au fost suspectate de-a lungul vremii, mai ales după ce FCSB a contribuit la salvarea de la retrogradare a dobrogenilor în 2013. Constănțenii au câștigat în Ghencea cu 5-2 și au rămas în prima ligă.
  • Roș-albaștrii antrenați de Reghecampf erau deja campioni și au folosit rezerve în meciul acela. "Eu nu particip la astfel de lucruri", a spus Reghecampf după joc. Imediat, el s-a speriat de interpretarea declarației și a dat înapoi, insistând că nu i s-a părut nimic suspect.
  • Hagi l-a mai și încurcat pe Becali, i-a luat patru puncte în play-off în 2019. Și datorită acelor rezultate, tot CFR a câștigat campionatul. Totuși, Farul ar fi, la fel ca Voluntari, o formație neutră sau apropiată de FCSB, nu un aliat al Clujului.

Alianțele contează foarte mult în play-off, sunt echipe apropiate de câte o candidată la titlu. Nu pot să indic eu care e cu FCSB, care e cu CFR, dar vă spun că prieteniile acestea sunt importante în lupta decisivă pentru titlu"

- Bogdan Andone, fost antrenor al FCSB, la GSP Live

+19 FOTO

Becali vrea să treacă peste CFR Cluj: „Acum vreau să-i depășim!”

CFR a avut ocazia să se distanțeze la 13 puncte de FCSB când a avut loc meciul direct, prima partidă oficială pe care au disputat-o în anul acesta. Vișiniii au condus cu 2-1 și cu 3-2, dar au fost egalați în ultimele momente ale jocului și au luat numai un punct.

În loc să „rupă” clasamentul, au rămas cu zece puncte avans și între timp au mai pierdut patru. Cele șase puncte care le despart pe rivale în momentul acesta ar deveni trei la intrarea în play-off. Becali a devenit atât de optimist, încât nu mai e încântat nici de ideea să înceapă play-off-ul cu un pas în spatele clujenilor: 

„Putem să trecem peste ei până când se termină sezonul regulat, că ei vor mai avea meciuri grele, în care pot să piardă puncte”. 

Înainte s-o bată pe Gaz Metan cu 2-1, CFR înregistrase patru egaluri la rând, rezultate care au micșorat distanța și au reaprins lupta pentru câștigarea campionatului.

VIDEO CFR sau FCSB? Antrenorul Laszlo Balint a analizat lupta pentru titlu

Citește și alte știri despre FCSB:

Edi Iordănescu, despre defectele lui Tavi Popescu: „Dispare din joc! L-am avut pe mână, știu ce spun”

El este „Schillaci” de la FCSB » Valentin Gheorghe, letal din postura de rezervă

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (139)
grigs1981
grigs1981  •  20 Februarie 2022, 17:11

Conteaza mult ce echipe sunt in play-off...Cu ajutorul Ligii si ai arbitrilor,Ciobanul s-a asigurat ca in acest an celelalte echipe vor trage cu CFR si vor aplica diferite"scheme"cu Stoaia...ba vor avea suspendati,accidentati,bolnavi de covid si multe alte"probleme"...

dodo001
dodo001  •  17 Februarie 2022, 16:17

Ce titlu ati gasit!? Ce aliati are unul sau altul?! Fotbalul nu se joaca astfel, daca vrei asa nu vei avea chiar nici o sansa in Europa, vine Laci si Karagandy si iti da cu terenul in cap. Fiecare joaca pentru el, au jucatori care vor sa se transfere in strainatate sa joace la echipe mai bune, nu mai pune nimeni pret pe o amagire, pe presiuni. Ma indoiesc ca Farul sau Voluntari nu vor juca meciurile pe teren.

124022513372488
Doru Alin  •  17 Februarie 2022, 00:21
Postat de doar..titi pe 16 Februarie 2022, 19:04

...pardon , cred ca vreai sa spui de balaj..iar pe viitor , in joc de glezne , se pregateste istvan!!!

Degeaba tot insistí, nici anul acest nu aveti echipa de titlu dar nici de cupe europene

Vezi toate comentariile (139)
Comentează