FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Decizia lui Becali a îngropat-o pe FCSB » Patronul și-a umplut buzunarele, dar a nimicit echipa

FOTO Elena Driu
FOTO Elena Driu

Articol de , , - Publicat vineri, 19 februarie 2021 07:23 / Actualizat vineri, 19 februarie 2021 08:45

FCSB a încasat o sumă-record de la Parma, însă radiografia actualului sezon e una incredibilă: în meciurile în care Dennis Man a lipsit, echipa a suferit eșecuri în proporție de peste 70%. Cu el pe teren s-a impus în 75% dintre partide.

Gigi Becali e mai bogat cu 11 milioane de euro, bani pe care deja i-a primit în întregime pe transferul lui Man, însă FCSB resimte din plin golul lăsat de plecarea fotbalistului său. 

De când Man a fost cedat, liderul a disputat 5 meciuri și a pierdut nu mai puțin de 3 dintre ele, în toate acestea nereușind să marcheze. De fapt, modul în care a arătat întreg sezonul actual nu lasă loc dubiilor în privința faptului că echipa era cu adevărat dependentă de Dennis.

Până să fie vândut, el mai absentase în doar două confruntări, în luna septembrie, când a fost infectat cu SARS-CoV-2. Nici atunci FCSB n-a știut să se descurce și a clacat: 0-2 cu Liberec în Europa și 2-5 la Iași, în Liga 1. 

Au fost meciuri în care nu doar Man a absentat din cauza testelor pozitive, însă atunci când el s-a aflat pe teren în câteva jocuri în care efectivul a fost descompletat din cauza coronavirusului, FCSB a ieșit foarte bine: calificarea din Serbia, cu Backa Topola, și victoriile din campionat, 3-0 cu Argeș și 3-2 cu Dinamo, la acest ultim joc unii dintre jucători evoluând, practic, direct după ce au ieșit din carantină.

FCSB era dependentă de Dennis Man

De fiecare dată, Man a fost omul meciului. Cu Backa Topola a reușit un hattrick, la fel și cu Argeș, iar cu Dinamo a dat o pasă de gol și a scos penalty-ul din care s-a înscris golul victoriei.

Comparația FCSB cu Man versus FCSB fără Man conține concluzii uluitoare. Cu el, media golurilor marcate pe meci de FCSB a fost de 2,5, una demnă de a doua jumătate a anilor '80, când Steaua a avut cea mai bună trupă din istoria fotbalului românesc. Fără Man, în cele 7 partide, echipa n-a atins nici măcar nivelul de un gol înscris pe meci!

Cu Man în echipă, FCSB a reușit două calificări în Europa League, cu Șirak și Backa Topola, iar în momentul în care a fost vândut, roș-albaștrii erau pe primul loc cu un avans de 1 puncte peste CFR și 6 peste Craiova. Fără Man, FCSB a fost eliminată din Europa, scoasă și din Cupa României, iar CFR și Craiova au recuperat deja unul, respectiv două puncte!

FCSB cu Man pe teren în acest sezon

  • 20 de meciuri în toate competițiile 
  • 75% victorii 
  • 10% eșecuri 
  • 2,5 goluri marcate pe meci

FCSB fără Man pe teren în acest sezon

  • 7 meciuri în toate competițiile 
  • 28% victorii 
  • 72% eșecuri 
  • 0,85 goluri marcate pe meci

Ce a reușit Dennis Man în actualul sezon la FCSB

COMPETIȚIEMECIURIGOLURIPASE DE GOL
Liga 118145
Europa231
TOTAL20176
Decizia lui Becali a îngropat-o pe FCSB » Patronul și-a umplut buzunarele, dar a nimicit echipa

7,10e media notelor GSP din acest sezon pentru Man, fiind singurul fotbalist din lotul FCSB-ului care trece de 7,00. Următorii în ierarhie sunt Straton (6,67), Fl. Tănase (6,60), Moruțan (6,4) și Oct. Popescu (6,20)

La Parma nu contează

De când a plecat în Italia, în Serie A s-au disputat 3 etape. A fost folosit de fiecare dată de antrenorul Parmei, însă puțin și foarte puțin, ca minute, iar randamentul său ofensiv a fost inexistent. În primul joc, deplasare la Napoli, a bifat un sfert de oră, apoi împotriva Bolognei, acasă, a fost introdus la pauză, iar la Verona, luni seară, s-a apelat la el abia în minutul 85. În toate cele 3 întâlniri, Parma a fost învinsă și e penultima în clasament, la 4 puncte distanță de ultimul loc care asigură evitarea retrogradării.

Pe urmele copilăriei lui Octavian Popescu! Reportaj GSP în Nucet

Citește mai multe știri despre FCSB:

Olimpiu Moruțan, dorit de un club important din Europa! Antrenorul și-a dat acordul pentru mutare

Cum este elevul Octavian Popescu » Gazeta a stat de vorbă cu dirigentele lui: „Vă zic un secret”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (30)
1226306600716606
Functionarul Functionar  •  19 Februarie 2021, 16:51
Postat de stoichkov5 pe 19 Februarie 2021, 14:41

iar ai aparut sinistrule. cum e lasat clonatul asta sa jigneasca? chiar trebuie suportat zilnic fostul asta angajat in sistemul opresiv a lui Ceausescu. (securica cu acte)

Esti penibil. Atat.

rumunek
rumunek  •  19 Februarie 2021, 15:43

Problema nu e că a vândut, ci că nu a pregătit in spate un jucător care să intre în locul celui plecat și să crească încet, dar nu pornind de la 0. Dar la fel fac toate echipele noastre în frunte cu Viitorul sau Craiova. CSU nici acum nu a găsit înlocuitor pentru Mihăilă, asta după ce a luat 2 jucători după ce a încheiat vânzarea la Parma. Viitorul a ajuns o echipă de pensionari, iar toată academia nu a fost în stare să propună un vârf, în locul lui Iancu. A venit Lukassen, vândut și el între timp și înlocuit cu unul mai bătrân, Jo Santos. Poate Botoșaniul să aibă planuri de genul ăsta, dar și ei l-au dat pe Haruț, au rămas cu Chindriș și Șeroni, apoi au cumpărat. De atacant în locul lui Dugandzic nu are rost să vorbim, iar pe cel plecat la Craiova, l-au înlocuit în grabă cu Keyta, dat afară de Viitorul. Asta e gândirea aici, de aia rămânem în aceeași mocirlă și nu reușim să facem ceva cu banii “câștigați” din transferuri. Apropo, nu a devenit mai bogat GB, doar și-a recuperat banii împrumutați, 1 la 1. Câștigurile apar doar în formă de dividende, așa pentru exactitatea informațiilor pregătite cu minuțiozitate de ziaristii gsp.

stoichkov5
stoichkov5  •  19 Februarie 2021, 14:41
Postat de Aurel Danila pe 19 Februarie 2021, 12:28

Ridicol și penibil! Ridicoli sunt cei trei trâmbițasi ai odelor permanente închinate fotbalului in cazarma perimata! Penibili sunt atarnatii cu disperare de știrile despre Steaua, pentru ca ei nu au echipe care sa conteze și atunci își duc existenta trista in fotbal urând cu ochii scoși din orbite Steaua, cea adevarata, nu parodia amatoare 2017 a UM02301! Adică echipa cu cel mai bun palmares, cei mai mulți suporteri, cu 2 Cupe europene și cu cel mai mare coeficient UEFA! Asta este Steaua, vremelnic FCSB, adică FC Steaua București!

iar ai aparut sinistrule. cum e lasat clonatul asta sa jigneasca? chiar trebuie suportat zilnic fostul asta angajat in sistemul opresiv a lui Ceausescu. (securica cu acte)

Vezi toate comentariile (30)
Comentează
Close