FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Plesan la mijloc

Articol de GSP - Publicat miercuri, 26 septembrie 2007 00:00

Victor Becali i-a facut memoriu la FRF lui Plesan, care a refuzat sa-i achite comisionul din transferul la Steaua. Ruptura dintre fratii Ioan si Victor Becali, de o parte, si Gigi Becali, de cealalta parte, e una iremediabila. Conflictul dintre veri s-a acutizat si mai mult o data cu transferul lui Plesan de la Poli Timisoara la Steaua. In primul rind deoarece impresarul jucatorului, Victor Becali, a dorit sa-l directioneze spre Dinamo, iar fotbalistul a ales sa semneze cu Steaua.

Al doilea motiv a aparut dupa parafarea transferului. Victor Becali a decis sa rupa orice relatie cu Plesan, insa i-a facut memoriu la FRF, cerindu-i daune pentru ca nu si-a primit comisionul din trecerea lui in Ghencea, comision stipulat in contractul de impresariat.

Caz unicat la comisia FRF

Practic, imediat dupa ce Plesan a semnat intelegerea cu Steaua, jucatorul a mai luat, indirect, o decizie, aceea de a rupe contractul cu Victor Becali. De ce? Pentru ca Gigi Becali nu accepta la echipa pe care o patroneaza ca jucatorii sa fie reprezentati de firma verilor sai, cu care se afla intr-un razboi rece.

Ieri dupa-amiaza, la FRF s-a desfasurat al doilea termen in acest dosar, dupa ce la primul a absentat chiar Victor Becali. In lipsa lui Plesan, Comisia pentru Statutul Jucatorului a oferit un nou termen, cazul derulindu-se greoi deoarece e primul de acest gen.

Victor: "Plesan isi bate joc de noi"

Impresarul mijlocasului din Ghencea a comentat ieri diferendul. "Am facut un memoriu la FRF impotriva lui Plesan. Este pentru prima oara cind firma noastra recurge la o asemenea decizie, deoarece el refuza sa ne achite drepturile contractuale stipulate clar in acordul dintre noi. Plesan isi bate joc de noi si nu acceptam asa ceva", a declarat ieri Victor Becali.

Plesan catre impresar: "De ce sa-ti dau bani?"
Fotbalistul Stelei nu a dorit sa faca vreun comentariu referitor la acest scandal, insa apropiati ai lui au dezvaluit dialogul pe care l-a avut cu Victor Becali. "De ce sa-ti dau bani? M-am reprezentat singur la negocierile cu Steaua, n-am avut pe nimeni linga mine care sa trateze. Consider ca nu insel pe nimeni daca nu platesc acei bani, pentru ca n-am de ce", i-a zis Plesan agentului sau.

Gigi: "Sa faca Victor ce vrea"

Patronul Stelei n-a dorit sa comenteze prea mult decizia varului sau de a introduce memoriu impotriva unui jucator al Stelei. "Poate sa faca Victor Becali ce vrea el, pe mine chiar nu ma intereseaza ce doreste si ce urmareste el", a declarat latifundiarul din Pipera.

Cit e comisionul
Contractul de impresariat dintre Victor Becali si Plesan stipuleaza ca agentul incaseaza 10 la suta din suma de transfer, plus cite 5 la suta din salariul anual al fotbalistului. Cit ar rezulta?
- 10 la suta din transferul de la Poli la Steaua inseamna 150.000 de dolari, suma totala achitata de gruparea din Ghencea fiind de 1,5 milioane de dolari
- salariul anual al lui Plesan este de 250.000 de dolari, rezulta ca lui Victor Becali ii revin 12.500 de dolari. Cum contractul este pe 5 ani, rezulta inca 62.500

212.500 de dolari este suma totala pe care Victor Becali i-o cere lui Plesan, conform contractului de impresariat

100.000 de dolari a fost prima de instalare pe care Plesan a primit-o cind a semnat cu Steaua

PRECEDENTE

Jucatori sub contract cu fratii Becali ajunsi la Steaua

Jucator Cind a venit Cit a costat
Neaga vara lui 2001 800.000 de dolari
Aliuta vara 2002 gratis
Ghionea vara lui 2002 gratis
A. Cristea vara lui 2004 1.200.000 de dolari
Plesan vara lui 2007 1.500.000 de dolari

In 2004, blocat de fratii Becali
Primul episod din scandalul dintre Ioan si Victor Becali si Gigi Becali pe marginea subiectului Plesan s-a consumat in decembrie 2004. Atunci, Steaua l-a dorit pe mijlocas, care evolua la Universitatea Craiova, insa afacerea a fost blocata tocmai de fratii Becali. Acestia i-au promis jucatorului ca il vor duce la Galatasaray, insa n-au reusit, dupa care Plesan a ajuns la Dinamo. "Atunci am facut o mare greseala, dar ma bucur ca am indreptat-o acum", a declarat Plesan cind a ales Steaua.

Nu lua bani in tara

Cind firma de impresariat a fratilor Becali era in mare voga, chiar Giovanni a facut o dezvaluire fata de modul in care el incheia contractele cu jucatorii. "Niciodata nu percep comisioane fotbalistilor care evolueaza in Romania, ci doar dupa ce ei se transfera in strainatate", a declarat la acea vreme Ioan Becali. Acum, strategia a fost schimbata, exemplul fiind Plesan, in al carui contract exista obligatia lui de a oferi 5 la suta din salariu impresarului.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează