FOTBAL  »  Superliga  »  DOSARUL TRANSFERURILOR

Plus 15% » Condamnați, dar nu prea mult: cât vor sta în închisoare frații Becali și Borcea după decizia dată de Curtea de Apel

Borcea și frații Becali au fost din nou condamnați
Borcea și frații Becali au fost din nou condamnați

Articol de - Publicat vineri, 25 noiembrie 2016 00:00

Curtea de Apel a dat sentinţa în dosarul "Mită pentru judecătoare": fraţilor Becali şi lui Borcea li s-a dat un spor de închisoare, dar nu le va creşte foarte mult perioada de încarcerare.

Ieri, Curtea de Apel Bucureşti a pronunţat decizia în procesul în care Ioan Becali, Victor Becali şi Cristian Borcea sunt acuzaţi de dare de mită, iar judecătoarea Gianina Teodorovici de luare de mită, pentru a-i scoate nevinovaţi pe toţi cei 8 inculpaţi din Dosarul Transferurilor.

Conform dovezilor acuzării, este vorba de 220.000 de euro, dintre care 10.000 de euro ar fi dat Borcea şi restul fraţii Becali. Sentinţa nu e definitivă, putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie.

Judecătoarea - 5 ani şi 6 luni

Fosta judecătoare la Tribunalul Bucureşti, Gianina Teodorovici, a primit cea mai grea pedeapsă în acest dosar, urmând să execute 5 ani şi 6 luni de închisoare, din care se va scădea perioada petrecută în arest preventiv şi în arest la domiciliu, 3 luni.

Dintre cei 3 inculpaţi din lumea fotbalului, Ioan Becali şi Cristi Borcea au primit câte 3 ani şi 6 luni închisoare, iar Victor Becali 3 ani. Acestora li s-au adăugat o treime din suma pedepselor din Dosarul Transferurilor, astfel că noua pedeapsă rezultată ar fi: 7 ani şi 4 luni pentru Ioan Becali, 7 ani şi 10 luni pentru Cristi Borcea, respectiv 5 ani şi 9 luni pentru Victor Becali.

"Poate cere imediat eliberarea condiţionată"

Avocatul lui Ioan Becali, Florian Surghie, a explicat pentru Gazeta Sporturilor: "Domnul Becali, care este trecut de 60 de ani, poate să execute doar o treime din pedeapsa totală, de 7 ani şi 4 luni. Dar, până la eliberarea din septembrie anul acesta, a executat deja din Dosarul Transferurilor 2 ani şi 6 luni. Cum pedepsele au fost contopite, practic, dânsul deja a executat o treime din pedeapsa cea mai mare.

Dacă decizia de la Apel ar fi fost definitivă, s-ar fi întors în închisoare, ar fi urmat o perioadă de 21 de zile de carantină, iar apoi, imediat, ar putea beneficia de eliberarea condiţionată. Aşa ar fi firesc, nu să mai facă o treime din diferenţa rezultată din pedeapsa de acum şi cea din Dosarul Transferurilor".

Acelaşi algoritm s-ar aplica şi în cazurile lui Victor Becali şi Borcea, cu diferenţa că aceştia, neavând peste 60 de ani, execută cel puţin jumătate din pedeapsa cea mai mare. Victor Becali şi Borcea sunt încarceraţi şi au executat până acum câte 2 ani şi 9 luni de închisoare.

Şi avocaţi condamnaţi

Alte două persoane, avocaţii Petre Daniel Costel şi Antonie Iorgovan jr., au fost condamnate pentru mărturie mincinoasă, în acelaşi dosar. Primul la un an şi 6 luni cu executare, iar cel de-al doilea la un an cu suspendare.

Pedepse primite de cei trei oameni de fotbal în Dosarul Transferurilor

  • Ioan Becali (63 de ani) - 6 ani şi 4 luni
  • Cristian Borcea (46 de ani) - 6 ani şi 4 luni
  • Victor Becali (55 de ani) - 4 ani şi 8 luni

Pedepse rezultate din conexarea cu Dosarul "Mită pentru Judecătoare"

  • Ioan Becali - 7 ani şi 4 luni
  • Cristi Borcea - 7 ani şi 10 luni
  • Victor Becali - 5 ani şi 8 luni

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
nea_vanea.60
nea_vanea.60  •  25 Noiembrie 2016, 14:38

justitia-i baga, justitia-i scoate... traim in romania!

catalynn
catalynn  •  25 Noiembrie 2016, 14:20
Postat de Andrei Kolozsi pe 25 Noiembrie 2016, 11:06

porcarie cu contopirea pedepselor , mizerie , sa intelegem ca daca golanii astia mai fac ceva matrapazlacuri noi ..ele desemenea se vor contopi in vechile pedepse . Sistemul american e cel ok ..acolo tata ...se aduna frumos si atunci te gandesti de multe ori inainte de a mai face fapte penale!

Io unul zic ca nu ar trebui sa beneficieze de 2 reduceri ci doar de una, cea care e in avantajul condamnatului. Mai exact, daca se contopesc pedepsele atunci efectuează tot "stagiul" sau se aduna pedepsele si apoi fac 1/3 sau 1/2 din suma in funcție de varsta, insa numai daca prejudiciul e recuperat.

crimson.veritas
crimson.veritas  •  25 Noiembrie 2016, 11:28

Noi traim in scimb intr-o tara care se zbate intre saracie (PSD) si stalinism (PNL+USR+Ciolos+Iohannis+SRI+DNA) ... stalinismul poate sa suprime si sa vopseasca multe chestii ... nu poate insa suprima saracia ... de aia nu poate suprima nici psd-ul ... nu ca n-ar incerca ...:)) Bancile scolii romanesti nu mai produc brigazi de Soimi ai Patriei ... produc in schimb triburi de stalinisti cu iPhone ...:)) Liberalism mai exista in Romania ... doar in scorul ALDE! Fara liberalism ... nu o sa puteti nicioda obtine ... nici civilizatie, nici cinste, nici bunastare! Asta cu FRICA si TEREOARE ... nu tine ... sau daca tine tine foarte putin ... cetateanului trebuie sa-i arati respecti ... chiar si celui care incalca o lege penala ... asta daca vrei sa ai si cea mai mica speranta ... sa-l reintegrezi! Altfel nu vad de ce ar fi obligat cetateanul sa respecte regulile ... daca Statul insusi nu si le respecta ... quid pro quo! ...:))

Vezi toate comentariile (9)
Comentează