FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Plusuri

Articol de - Publicat duminica, 06 iulie 2008 00:00

Rapid a remizat cu Sion, într-un joc în care străinii de 2,5 milioane de euro au arătat că au valoare.

Giuleştiul portughez dirijat de Jose Peseiro se conturează din lu­mini şi umbre, developate ieri de ami­calul cu FC Sion, locul 7 în Elve­ţia. Ricardo Fernandes, Juliano Spa­dacio şi Julio Cesar, adică nou-ve­niţii, au arătat bine spre foarte bine.

Supertransferuri
Fundaşul a marcat şi n-a greşit niciodată în apărare, unde tratează simplu fiecare fază. În plus, a demonstrat că e foarte bun în jocul aerian şi chiar a marcat dintr-o astfel de situaţie. Spadacio a pasat la gol, aleargă enorm şi filtrează din centru majoritatea acţiunilor de atac. Cea de-a treia noutate, Julio Cesar, a ţinut să-i umilească în cîte­va rînduri pe jucătorii lui Sion şi i-a reuşit, cu driblinguri şi combinaţii de efect. Acestea sînt veştile bune pentru rapidişti.

Criză în poartă şi în atac!
Concluziile negative ale testului sînt însă ceva mai numeroase. Cu Coman pe margine, poarta e fragilă de tot. Andrei Marinescu s-a descurcat bine în prima parte, a scos de cîteva ori în situaţie de unu la unu cu adversarii, numai că Andrade, teoretic prima rezervă a lui Dani, a greşit la golul elve­ţie­nilor şi a fost nesigur în mai toate intervenţiile pe care le-a avut. Nici u­nul dintre cei doi n-ar putea fi o so­luţie în cazul despărţirii de ti­tular.

Umătorul aspect negativ vizea­ză atacul! Boya n-a jucat deloc strălucit aseară şi nici nu există deocamdată un înlo­cuitor, întrucît Joao Paulo e încă în refacere după o leziune mus­culară şi n-a putut evolua deloc ieri. Camerunezul a fost înlocuit în minutul 73 cu mijlo­caşul de­fen­siv Păun şi Peseiro a jucat ultimele 17 minute ale par­tidei fără vreun vîrf pe teren! Atacul inedit a rămas format din doi mijlocaşi, Spadacio şi Cesar!

Coman spectator!
Dani Coman n-a jucat nici un minut, deşi a făcut deplasarea la Saviese, locul unde s-a disputat jocul. Portarul nu s-a antrenat la capacitate maximă de la venirea în Elveţia, din cauza unor dureri la gleznă. Coman a apărat, la încălzire, şuturile jucătorilor de rezervă, după care a urmărit jocul de pe margine (foto). Rapid n-a putut conta nici pe Joao Paulo, Bozovici, accidentaţi, în timp ce Mardare n-a jucat pentru că a sosit abia cu o seară înaintea jocului în cantonament.

RAPID-FC SION 1-1
Au marcat: R. Fernandes (48) / Adesinha (71)
Rapid: A. Marinescu (46 Andrade) - Săpunaru (70 Maftei), Maftei (46 M. Constantin), R. Fernandes, D. Bratu (46 Perjă) - N. Grigore (46 C. Lazăr), Herea - L. Răduţă (46 J. Cesar), J. Spadacio, Cesinha (63 Dobroiu) - Boya (73 Păun)
Antrenor Jose Peseiro

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
 •  06 Iulie 2008, 11:15

Nea Georgele pe Nico cand il aduceti inapoi, ca avem novoie de el. Bgati mana in buzunar nu mai fiti chitrosi si aducetil pe Nico unde ii este locul.

 •  06 Iulie 2008, 10:45

speram sa mai aduca un atacant......ce ar fi daca ar veni inapoi daniel niculae!!! si sa se rezolve problema cu dani coman!!! nu se poate asa ceva!!! forta rapic

Vezi toate comentariile (2)
Comentează