FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIMISOARA

Poli a mutat

Articol de GSP - Publicat vineri, 21 decembrie 2007 00:00

Timisoara i-a transferat pe slovacii Milos Brezinsky si Balasz Borbely

Poli a oficializat ieri primele doua transferuri din pauza de iarna. Fundasul central slovac Milos Brezinsky (23 de ani, 1.91 m) a fost cumparat de la Slovan Liberec, club de unde fusese imprumutat la Mlada Boleslav si Sparta Praga. Cel de-al doilea jucator achizitionat este slovacul Balasz Borbely (28 de ani,1, 82 m), care poate evolua atit ca stoper cit si ca mijlocas defensiv. Borbely a jucat si in Germania, la Kaiserslautern (2005-2007), de unde a plecat in acest an la Artmedia Bratislava: "Sint primii doi pasi din cei sase, sapte, pe care ni i-am propus. Sint rezolvati si ne concentram pe ce va urma de acum incolo", a declarat patronul Politehnicii, Marian Iancu.

Antrenorul ceh Dusan Uhrin a explicat utilitatea mutarilor facute de Poli: "Pe Brezinsky il stiu foarte bine pentru ca am lucrat cu el la Mlada Boleslav. Este un jucator foarte rapid si are un joc bun de cap. Noi aveam mare nevoie de un fundas, pentru a-l inlocui pe Cinu, care a ajuns deja la limita de cartonase galbene, dar si pe McKain, daca va pleca. Borbely este un jucator care poate evolua si fundas, si mijlocas defensiv. Pentru o echipa este extraordinar sa aiba un asemenea jucator. si Alexa are probleme cu cartonasele si trebuie sa avem inlocuitori".

Doua milioane de dolari
Transferul celor doi jucatori a costat in jur de doua milioane de dolari. Fotbalistii au semnat contracte pe 3 ani, cu optiune de prelungire pentru inca doua sezoane. Jucatorii vor primi 150.000 de dolari pe sezon, suma care va creste pina la 200.000 in ultimul an. (Daniela Surulescu)

Borbely in Florida
Balasz Borbely si-a dat acordul de transfer din Florida (SUA), unde isi petrece vacanta. "Aseara tirziu ne-am inteles cu el. Este plecat in Florida pentru ca a avut un an greu", a explicat vicepresedintele Emil Rosianu. (Adrian Bucur)

Pe faras
Patronul lui Poli, Marian Iancu, a lasat sa se inteleaga ca timisorenii se vor desparti in aceasta pauza competitionala de fundasul stinga Cristi Dancia si de mijlocasul Peter Omoduemuke. "Dancia este posibil sa isi caute echipa si Peter, la fel. Ramine sa mai vina si McKain cu o oferta decenta. Nu punem mare accent pe plecari. Ne intereseaza in primul rind achizitiile", a spus Iancu. (Daniela Surulescu)

Urmeaza Badoi?
Oficialii lui Poli sint aproape sa obtina si semnatura stelistului Valentin Badoi: "Cu Badoi ne-am inteles. Am vazut si declaratia domnului Becali. Mai urmeaza sa facem actele. Noi am renuntat la 30% din transferul lui Emeghara in strainatate. Este un jucator de valoare, cu experienta, dar avind in vedere ca are deja o anumita virsta, este greu sa dai o suma mare de bani, mai ales ca am avut aceasta varianta convenabila pentru ambele parti", a explicat Iancu. (Daniela Surulescu)

Simao si Pulhac nu vin
Poli nu a ajuns la un acord pentru Pulhac (Dinamo) si Simao (UTA). "Lui Simao nu i-au convenit citeva clauze din contract, la unele putem renunta, dar sint unele legate de comportamentul sportiv la care nu avem cum sa renuntam. In cazul lui Pulhac, Dinamo ne-a dat si raspunsul scris. Nu este vorba de motive financiare, ci sportive. Mi se pare pina la urma normal ca nu vor sa intareasca o adversara, desi nu-mi convine", a a comentat Marian Iancu.

Trag de Contra

Marian Iancu a explicat ca va incerca sa il stimuleze pe Contra, fiind constient ca fotbalistul ar avea un salariu mai mic daca ar veni la Poli: "Este clar ca ar pierde la capitolul financiar, dar ma gindesc cum sa il stimulez. Incercam sa gasim o cale sa mai acoperim si noi, sa gasim o solutie pentru a-l aduce aici". (Daniela Surulescu)

Donatii de 20. 000 de euro

Internationalul roman Cosmin Contra a trimis la Timisoara 20.000 de euro pentru donatii. 35 de familii nevoiase, alese de de Pri maria Timisoara, au impartit suma de 7.000 de euro. Restul banilor vor ajunge la azile de batrini si la centre de plasament. "Este un gest deosebit al lui Contra si nu este prima oara, face asta de cinci ani de zile. Ne-a spus ca vrea sa-i alegem noi pe cei mai oropsiti oameni, care nu au ce pune pe masa. Nu a facut-o pentru popularitate, ci pentru ca asa a simtit el", a declarat secretarul Primariei Timisoara, Ioan Cojocari.

Un portughez pe lista
Dupa ce i-au ratat pe Simao si Pulhac, timisorenii s-au orientat rapid spre Portugalia. Poli negociaza pentru Jorge Miguel de Oliveira Ribeiro (26 de ani, 1. 82m), fundasul stinga al clubului Boavista. Jucatorul are sase selectii in echipa Portugaliei, iar in tara sa natala este vazut ca un jucator cu mare potential. Ribeiro poate juca si fundas, dar si mijlocas stinga. (Adrian Bucur)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează