FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

Atacant suedez în Superliga » În 2022, juca în Conference League contra lui FCSB

Alexander Kabran vs. Tavi Popescu în meciul FCSB - FK Viking Stavanger, din Conference League (foto: Imago)
Alexander Kabran vs. Tavi Popescu în meciul FCSB - FK Viking Stavanger, din Conference League (foto: Imago)

Articol de - Publicat vineri, 02 februarie 2024 09:11 / Actualizat vineri, 02 februarie 2024 09:56

Politehnica Iași a mai adus un jucător pentru a întări compartimentul ofensiv. Fotbalistul ales de Leo Grozavu este Kevin Alexander Kabran, un suedez de 30 de ani care vine de la Stabaek, club retrogradat recent din prima ligă norvegiană.

Kabran a mai fost legitimat la IF Vasalunds (Suedia), Den Bosch (Olanda), IF Brommapojkarna (Suedia), Start Kristiansand (Norvegia), IF Elfsborg (Suedia) și Viking Stavanger (Norvegia).

Leo Grozavu nu mai suportă regulile impuse FRF: „În nicio ţară din Europa nu există”
POLI IAȘI
Leo Grozavu nu mai suportă regulile impuse FRF: „În nicio ţară din Europa nu există”

La Viking Stavanger a avut șase prezențe în Conference League în 2022. A fost titular și integralist în meciul retur contra lui FCSB, din cadrul play-off-ului UEFA Europa Conference League. 

Partida s-a disputat pe Arena Națională, pe 18 august 2022, iar echipa lui Becali a pierdut, scor 1-2, după ce în tur se impusese, 3-1. În meciul din Norvegia, Kabran a rămas pe banca de rezerve.

Dacă va trece azi vizita medicală, atacantul care poate evolua și în bandă și în poziție centrală va fi a opta achiziție a iernii la Poli, după Bouhenna (Ionikos Nikeas, Grecia 2), Saghiri (Viktoria Koln, Germania 3), Allanzinho (Santos, Brazilia 2), Todoroski (Zalaegerszeg, Ungaria 1), Mihai (CFR Cluj), Niga (Foresta Suceava) și Bettaieb (Boluspor, Turcia 2).

Poli Iași a mai adus recent un atacant și un portar

Politehnica Iași i-a mai legitimat recent pe Adel Bettaieb (27 ani), un vârf de origine tunisiană născut în Franța, care vine de la Boluspor, din liga a doua turcă, și pe Toma Niga, un portar în vârstă de 26 de ani care a aparținut între 2017 și 2022 de FCSB

Bettaieb a semnat un contract până în vară, cu drept de prelungire pe încă un an, și va fi în lot pentru meciul de duminică cu U Cluj

Atacant suedez în Superliga » În 2022, juca în Conference League contra lui FCSB
Adel Bettaieb Foto: Imago

După ce a evoluat la mai multe echipe de juniori franceze și în ligile inferioare belgiene, la La Louviere, atacantul a fost legitimat trei ani la Dudelange, în Luxemburg, unde a devenit campion și a jucat în Champions League. 

A marcat de 40 de ori în 74 de jocuri oficiale disputate la Dudelange și s-a transferat în 2022 la Umraniyespor, în prima ligă turcă, iar vara trecută a trecut la Boluspor. 

În Turcia, el a marcat de trei ori în 44 de meciuri oficiale. Bettaieb a fost selecționat în 2019 la naționala Tunisiei, însă nu a debutat. 

Toma Niga s-a format la Suceava, unde e născut. A fost cumpărat de FCSB cu 30.000 de euro, de la Foresta. A fost împrumutat la Academica Clinceni și FC Hermannstadt, la sibieni bifând două meciuri în prima ligă. 

Atacant suedez în Superliga » În 2022, juca în Conference League contra lui FCSB
Toma Niga, în tricoul celor de la FCSB

Din 2019, jucătorul care are și 67 de apariții în Liga a II-a, a stat la FCSB, apărând însă la echipa a doua, iar din vara lui 2022 a revenit, liber de contract, la Foresta Suceava. 

Până la recuperarea lui Lung jr, Niga, se va bate pentru postul de titular la Poli doar cu Ionuț Ailenei. Asta pentru că antrenorul Leo Grozavu a renunțat la Risto Jankov, portarul care a fost în lotul Macedoniei de Nord la Campionatul European derulat în 2021.

Care au fost mutările iernii la Poli Iași

Iată celelalte mutări efectuate de Poli în această iarnă.
 

  • Plecări: Luis Phelipe (FCSB), A. Ciobanu (FC Voluntari), Jankov, Vașvari, Tincu, Vojtus și A. Dumitru sunt puși pe lista de transferări.
  • Sosiri: Bouhenna (Ionikos Nikeas, Grecia 2), Saghiri (Viktoria Koln, Germania 3), Allanzinho (Santos, Brazilia 2), Todoroski (Zalaegerszeg, Ungaria 1), L. Mihai (CFR Cluj), Niga (Foresta Suceava), Adel Bettaieb (Boluspor, Turcia 2)

FC Botoșani - Poli Iași, cele mai importante informații

  • O victorie, şase remize şi patru înfrângeri este palmaresul înregistrat de FC Botoşani pe teren propriu în ediţia curentă. Poli Iaşi nu a mai câştigat în deplasare din 23 septembrie 2023, când s-a impus cu 2-1 la Voluntari. Au urmat afară în campionat trei rezultate de egalitate şi două partide pierdute.
  • Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 21 de ori, de opt ori s-au impus botoşănenii, de şapte ori au câştigat ieşenii, iar alte şase partide s-au terminat la egalitate.
  • Primul meci în Superligă a avut loc pe 17 octombrie 2014, CSM Poli Iaşi - FC Botoşani 2-2, goluri înscrise de Coşereanu, Onduku, respectiv Martinus şi Codoban. Pe băncile tehnice s-au aflat Nicolo Napoli şi Leo Grozavu.
  • Două partide s-au încheiat fără gol marcat, ambele cu FC Botoşani gazdă (prima pe 25 aprilie 2015, iar cea de a doua pe 11 aprilie 2016).
  • Întâia victorie din contul gazdelor din această rundă: 11 august 2015, FC Botoşani – CSM Poli Iaşi 1-0.
  • Prima victorie bifată de ieşeni: 29 noiembrie 2015, CSM Poli - FC Botoşani 1-0.
  • Cele mai multe goluri: 20 septembrie 2017, FC Botoşani – CSM Poli Iaşi 3-3.
  • Cea mai mare diferenţă de scor: 30 august 2020, FC Botoşani-Poli Iaşi 4-0.
  • Cea mai recentă confruntare directă din campionat: 18 septembrie 2023, Poli Iaşi-FC Botoşani 1-1, marcatori Andrei Gheorghiţă, respectiv Alin Şeroni.
  • Partida va fi una specială pentru Leo Grozavu, care a antrenat-o pe FC Botoşani în Superligă timp de 4 sezoane (2013/14, 2014/15, 2015/16, 2016/17), formând o echipă competitivă, care a reuşit o performanţă remarcabilă, prima calificare în cupele europene (la finele ediţiei 2014/15).

VIDEO. Conferința de presă a lui Bogdan Andone și Eduard Florescu

Citește și alte articole:

FC Botoșani - Poli Iași 2-1, în etapa #24 » Un gol marcat în prelungiri o duce pe Dinamo pe ultimul loc în Liga 1!
BOTOȘANI - POLI IAȘI
FC Botoșani - Poli Iași 2-1, în etapa #24 » Un gol marcat în prelungiri o duce pe Dinamo pe ultimul loc în Liga 1!
Trei jucători, fiecare cu peste 200 de meciuri la Liga 1, puși pe liber de un club din Superligă!
POLI IAȘI
Trei jucători, fiecare cu peste 200 de meciuri la Liga 1, puși pe liber de un club din Superligă!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
zetanu
zetanu  •  02 Februarie 2024, 10:25

E important sa se intareasca Iasiul. Cu totii vrem sa ramaneti in Liga 1. Poli Iasi, Otelul, Voluntari, UTA e important sa ramana. Nu avem nevoie de cluburi tepare care nu-si platesc datoriile, stim cu totii cine, asa ca...spor la treaba!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează