FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI - FCSB, 20:30, TELEKOM, DIGI, LOOK, GSP.RO

POLI IAȘI - FCSB // Flavius Stoican amenință FCSB, deși Poli Iași stă pe un butoi cu pulbere: ”La Steaua nu-s extratereștri!”

Articol de - Publicat duminica, 25 noiembrie 2018 09:03

Flavius Stoican, care ieri a împlinit 42 de ani, crede că duelul din Copou va fi câștigat de echipa care va greși mai puțin. Și le cere conducătorilor clubului să ”înghețe” disputele interne.

  • Poli Iași - FCSB e duminică, de la 20:30, liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe TV Telekom Sport 1, TV Digi Sport 1 și Look Sport. 

- Domnule Stoican, ați bătut Astra în 10, vine rândul FCSB? O victorie ar fi cadoul perfect.
- Vrem să facem un meci mare. Și campionatul trecut am bătut-o, de ce n-am reuși acum? E o echipă foarte bună, cu multe individualități, dar eu mă bazez pe coeziunea grupului nostru pentru a echilibra forțele în teren.

- Cum comentați măsura blocării salariilor după 2-1 cu Astra și înainte de FCSB, luată de finanțatorul Sabo la propunerea lui Selymes?
- Nu mi-a picat bine, trebuie să recunosc. Și nici jucătorilor. Clar i-a afectat. Dar eu le-am transmis băieților, în vestiar, să ne concentrăm asupra meciului cu Steaua și banii vor veni.

- La club e un adevărat război, în ultimele zile, între conducători.
- Da, și eu le cer tuturor să se oprească! Avem derby cu Steaua. Am nevoie de liniște și de jucători concentrați pentru acest meci.

- Să ne întoarcem la partidă. Care-i rețeta unei victorii cu FCSB?
- Nu știu dacă se poate vorbi despre o rețetă. Ce vreau eu să realizeze jucătorii e că FCSB nu-i formată din extratereștri. Iar prin atitudine, determinare și cu cât mai puține greșeli personale poate fi învinsă. Până în acest moment, n-am văzut o echipă în campionatul nostru care să domine o alta de la cap la coadă.

- Sezonul trecut, eșecul din Copou i-a fost fatal Stelei în lupta pentru titlu. Vă așteptați să vă ia acum pe sus, dornică de răzbunare?
- Chiar nu m-am gândit cum va veni FCSB la Iași, cât de motivată va fi. Nici atunci nu mi-am pus problema asta. Pe mine mă interesează doar echipa mea. Important este ca noi să avem atitudinea potrivită, acea răutate în sensul bun al cuvântului, să fim motivați. Eu cred că așa va fi și că îi vom pune și acum Stelei mari probleme.

- Ce s-a schimbat față de ultimul duel din Copou?
- Nu știu în ce măsură e Steaua mai bună sau mai slabă decât atunci, dar vă spun ce nu s-a schimbat. FCSB a avut tot timpul fotbaliști valoroși și foarte valoroși, iar meciurile contra acestei echipe au fost, sunt și vor fi întotdeauna dificile. Și te bucuri mai mult când reușești s-o învingi, pentru că e un brand al fotbalului nostru.

- Unde credeți că se va decide partida?
- Cred că va câștiga cine va greși mai puțin. Va fi un meci echilibrat, unul de luptă, aprig, chiar dacă FCSB pornește ca favorită.

- În vară vă gândeați la play-off și la o participare sezonul viitor în cupele europene. Mai sunt de actualitate aceste obiective?
- Nu s-a schimbat nimic. Atâta vreme cât avem șanse matematice, obiectivele rămân în picioare. Și anul trecut, înainte de a intra în play-off, eram cotați cu cele mai mici șanse. Și am reușit ca din ultimele cinci partide să câștigăm patru și să ajungem între primele șase echipe ale campionatului. Chiar dacă acum nu ne-am califica, nu ar fi un capăt de țară. Eu îmi propun și îmi voi propune întotdeauna obiective îndrăznețe.

- În această vară, situația financiară a clubului s-a îmbunătățit considerabil. E stabilitate, s-au creat condiții, s-au mărit contracte. Dar echipa n-a dat un răspuns pe măsură.
- La ce v-ați fi așteptat? Să defilăm prin campionat? Suntem la trei puncte de play-off și dacă batem acum facem 20 de puncte. Cam toate cluburile au o situație financiară bună, chiar și promovata Hermannstadt sau Chiajna. De Steaua, Craiova, CFR și Viitorul nici nu mai vorbesc. La Sepsi investește guvernul maghiar. În ceea ce ne privește, situația financiară e normală în acest moment, nu mi se pare ceva oaau! Toate echipele din România, exceptându-le pe cele mari, oferă salarii și condiții cam la același nivel. Ceea ce am realizat noi campionatul trecut, când trăiam de pe-o zi pe alta, a fost o performanță peste așteptări. Asta-i realitatea.

- Care e situația lui Rus?
- Încă nu s-a judecat apelul. El a contactat și un avocat, așteptăm. Dorința lui, acum, e să rămână la noi. A văzut la noi disponibilitatea de a-l păstra, pentru că eu îl consider un jucător util, mă bazez pe el. El a regretat gestul de a-l lovi pe Mihăilă de la Craiova, și-a cerut scuze și a acceptat și amenda, și reducerea de salariu aplicate de club.

- Ați jucat și ați antrenat la Dinamo. Cum comentați criza pe care o traversează? Va reuși Rednic să ducă echipa în play-off?
- N-aș vrea să vorbesc despre Dinamo. Nici mie nu mi-ar pica bine dacă aș auzi pe cineva comentând de la distanță despre echipa mea. Acolo sunt oameni care conștientizează ce au au de făcut, știu unde au greșit. Pe urmă, Dinamo reprezintă în acest moment o concurență în lupta pentru intrarea în play-off. Gândul meu e să ajung eu acolo.

- E Craiova o candidată la titlu?
- Craiova joacă un fotbal care-ți pune mari probleme ca adversar. Este o echipă redutabilă, are mulți jucători valoroși. Eu pe Mitriță îl văd dacă nu cel mai bun, atunci printre cei mai buni din campionat. E un fotbalist care dezechilibrează echipele adverse, unul dintre aceia care fac diferența. Bănia are și tineri talentați, Burlacu, Mihăilă, care pot crește de la o zi la alta. Inclusiv transferurile făcute, Pigliacelli, Koljici, s-au dovedit foarte reușite. Clubul are o infrastructură foarte bună și suporteri extraordinari, deci toate incredientele necesare pentru a candida cu șanse mari la titlu. E favorit, alături de FCSB și CFR.

- Pe cine vedeți totuși campioană?
- Oricare poate câștiga campionatul. Dar eu aș adăuga la acest grup și Viitorul. Ea și Craiova sunt echipele din campionat care mi-au pus întotdeauna cele mai mari probleme. 

2victorii, o remiză și 2 eșecuri a bifat Stoican, cu Poli Iași, în confruntările din campionat cu FCSB

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
ana_moura
ana_moura  •  25 Noiembrie 2018, 16:27

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

digei
digei  •  25 Noiembrie 2018, 11:20

Ori de cate ori exista astfel de "iesiri" de vitejie inaintea unui meci sansele ca echipa care le face sa se fi deja inteles la un blat sunt de peste 70%. Circ pentru fraieri. Le da meciul, doi solist.

martinpen
martinpen  •  25 Noiembrie 2018, 10:47

Voi n-ati invatat scenariul nici acum ? In ultimii 3 ani, inainte de meciul cu fcsb Iasiul anunta tot felul de razboaie... Pe teren, se intamopla sa castige fcsb... Cu mici eceptii, cand Iasi are nevoie de puncte sa intre in playoff, fcsb le da chiar si 3. In playoff, daca fcsb are nevoie de puncte, Iasi le da tot, daca nu are nevoie, se joaca normal...\

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close