FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI - UTA ARAD 1-0

VIDEO Poli Iași, victorie contra lui Rednic și a gerului din Copou » Salt important în clasamentul Superligii

FOTO: Facebook @UTA
FOTO: Facebook @UTA

Articol de - Publicat vineri, 08 decembrie 2023 21:04 / Actualizat vineri, 08 decembrie 2023 21:33

Poli Iași a învins-o pe UTA, scor 1-0, în deschiderea rundei cu numărul 19 din Superligă. Golul victoriei a fost marcat de Shayon Harrison (26 de ani), în minutul 78.

La minus 3 grade câte au fost la Iași, dacă nu alergai erai în pericol să înțepenești repede. Așa că Poli Iași și UTA, două echipe care oricum tot încearcă să scape din zona periculoasă din preajma Polului Sud al clasamentului, au oferit un fotbal vioi, presărat cu multe greșeli, dar și ocazii.

Ion Crăciunescu, consternat de o fază din Iași - UTA: „Aoleu! E penalty și «roșu». Poate n-au vrut să vadă la VAR...”
POLI IAȘI - UTA
Ion Crăciunescu, consternat de o fază din Iași - UTA: „Aoleu! E penalty și «roșu». Poate n-au vrut să vadă la VAR...”

Băieții lui Leo Grozavu au fost cu inițiativa, au avut mingea, nu însă și idei. Iar cei ai lui Rednic au avut marile ocazii, profitând de spațiile largi din spatele defensivei gazdelor.

Iașiul a avut mingea, UTA marile ocazii

Micovschi și Cooper, ambii singuri cu portarul, în urma unor servicii impecabile ale lui Abeid, n-au reușit însă să treacă de Silviu Lung junior. Nu neapărat datorită intervențiilor portarului, cât din cauza stângăciei execuțiilor. Iașiul, nimic clar, doar o întâmplare, un șut al lui Alin Roman, deviat, care l-a mai scos din amorțeală pe Iacob.

Ultimul minut a fost și cel mai încins al primei părți. La un corner al moldovenilor, Abeid l-a călcat pe Gheorghiță. Bîrsan nu a sesizat nimic, din camera VAR nu a venit niciun semn nici de la Feșnic, așa că jocul a continuat, bifând o nouă șansă a ardelenilor, cu Fabry în prim-plan. "Și dacă eram în avion vedeam acest fault. Era de roșu și penalty!", a reacționat din studioul DigiSport fostul arbitru internațional Ion Crăciunescu.

De la cabine, ieșenii au ieșit și mai motivați să dezghețe fotbalul și tabela. S-au bulucit fără soluții, dar cu încăpățânare, într-o defensivă atentă, ordonată, care a cedat teren sperând în vreo contră norocoasă. Omondi a avut-o, dar a tras spre cer.

Grozavu a sesizat că echipa sa nu are spor în atac, cu toate zvârcolirile lui Roman, Luis Phelipe sau Harrison. L-a scos pe omul numărul 1 din defensivă, Katanec, a mai forțat cu un atacant, Buș. Care a avut repede o mare șansă, însă a fost intuit de Iacob.

Poli Iași, salt în clasamentul Superligii

Mișcarea gazdelor a dat însă roade. La o "liberă" în care defensiva oaspete a fost pe modul "frozen", Alin Roman a centrat în fața porții, de unde Harrison, nemarcat de nimeni, a pus încăpățânarea pe tabelă. De aici, ieșenii au prins aripi. Au început să combine și mai lejer. 

UTA a încercat să atace pozițional, după ce amorțise ofensiv. Însă Rednic a mutat târziu, abia după minutul 85. L-a ținut pe bancă până la limita înghețului pe Rareș Pop, singurul capabil să dezechilibreze defensiva adversă. Și, normal, n-a ieșit nimic. Poli Iași continuă să urce, luând chiar locul celor de la UTA. Care continuă să tremure, regretând marile ocazii din prima repriză. .

Notele GSP pentru Poli Iași - UTA 1-0

  • Poli Iași: Lung Jr 7. - Martac 5, Fl. Ilie 6, Katanec 7 (70 Sg. Buș 5), R. Ispas 6 - Jatoba 4 (90+5 Tincu), Marchioni 5 - A. Gheorghiță 5 (70 Ștefanovici), A. Roman 7 (90+5 R. Ion), L. Phelipe 6 (90 Itu) - Harrison 7 Rezerve: Ailenei, Farcaș, Hrib, A. Ciobanu 
    Antrenor: Leo Grozavu 7
     
  • UTA: Fl. Iacob 6 - T. Căpușă 6, Conte 6, Benga 6, Abeid 6 - Cr. Mihai 6, Carp 5 (88 R. Pop), Fabry 5 (58 Freitas 6) - Micovschi 5, Luckassen (11 Cooper 4), Omondi 5 Rezerve: Kucher, D. Rodrigues, R. Stanciu, Marku, Ofosu 
    Antrenor: Mircea Rednic 5
     
  • Arbitru: Marcel Bîrsan (Bucureşti) 5. Asistenți: Ovidiu Artene (Vaslui) 7, Vladimir Urzică (Piatra Neamţ) 7

FINAL. Poli Iași - UTA Arad 1-0

Frigul de la Iași, -2 grade Celsius la ora 19:00, a ținut lumea departe de stadion. 

Poli Iași, victorie contra lui Rednic și a gerului din Copou » Salt important în clasamentul Superligii
FOTO: Captură TV @DigiSport 1

Poli Iași - UTA Arad, echipe de start

Poli Iași: Lung Jr. - Martac, Fl. Ilie, Katanec, R. Ispas - Jatoba, Marchioni - A. Gheorghiță, A. Roman, L. Phelipe - Harrison 
Rezerve: Ailenei - Farcaș, Hrib, Sg. Buș, R. Ion, Tincu, A. Ciobanu, Stefanovici 
Antrenor: Leo Grozavu 

UTA: Fl. Iacob - T. Căpușă, Conte, Benga, Abeid - Cr. Mihai, Carp, Fabry - Micovschi, Luckassen, Omondi 
Rezerve: Kucher - Stolnik, D. Rodrigues, R. Stanciu, R. Pop, Cooper, Marku, Ofosu 
Antrenor: Mircea Rednic

Arbitru: Bîrsan Marcel (Bucureşti), A1: Artene Ovidiu (Vaslui) A2: Urzică Vladimir (Neamţ) Arbitru VAR: Fesnic Horațiu Mircea (Cluj) Arbitru AVAR: Lucaciu Doru Claudiu (Cluj)

Citește și:

Charalambous, misterios după eliminarea din Cupa României Betano: „Cât de curând!”
FCU Craiova - FCSB 2-0
Charalambous, misterios după eliminarea din Cupa României Betano: „Cât de curând!”
Darius Olaru, nemulțumit de calculele făcute de Gigi Becali: „Nu vreau eu să judec”
FCU Craiova - FCSB 2-0
Darius Olaru, nemulțumit de calculele făcute de Gigi Becali: „Nu vreau eu să judec”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (12)
johnwayne
johnwayne  •  08 Decembrie 2023, 22:24

in sfarsit echipele de la subsolul clasamentului incep sa nu mai faca egal intre ele. uta avea 22 de puncte,iasiul doar 19,era evident ca pentru retrogradarea directa a lui vitan abzresti era mai importanta o victorie a iasiului,care s-a si intamplat. sa bata acum u cluj,voluntari si craiova,iar vitan barzesti este retrogradata virtual inca de acum.

mamaya
mamaya  •  08 Decembrie 2023, 22:03

Iașul va primi 11m doar când o să rămână unul fără cap. E inadmisibil ca etapă de etapă să fie furată.

enigmaticul
enigmaticul  •  08 Decembrie 2023, 22:03

.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close