FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIMISOARA

Poli si-a majorat capitalul cu 17,5 mil. lei reprezentand valoarea contabila a jucatorilor

Articol de GSP - Publicat marti, 19 iunie 2007 00:00

Firma care detine clubul Poli Timisoara si-a majorat capitalul social, in luna februarie, cu suma de 17,5 milioane lei, reprezentand pretul total cu care jucatorii formatiei au fost achizitionati, a declarat pentru MEDIAFAX presedintele gruparii, Marian Iancu.

Decizia a fost luata de catre actionarii SC FCU Politehnica Timisoara & Invest SA, care detine echipa de fotbal Poli Timisoara, la jumatatea lunii februarie si reprezinta majoarea capitalului societatii cu 17,57 milioane lei, prin aport in natura a valorii contabile a jucatorilor, la suma de 28,55 milioane lei.

Presedintele clubului a mentionat ca valoarea contabila a jucatorilor reprezinta preturile investite de companie pentru achizitionarea acestora. "Valoarea contabila este suma pe care am platit-o pentru achizitionarea jucatorilor. Decizia a fost luata de catre actionari intrucat am vrut sa-i dam consistenta si o valoare mai mare companiei", a spus Iancu.

El a mentionat ca in cazul in care unii jucatori vor fi vanduti sumele astfel obtinute vor ramane in societate.

Totodata, Iancu a mentionat ca, la sfarsitul lunii iunie, actionarii companiei ar putea aproba o noua majorare a capitalului social cu o suma de aproximativ trei milioane de euro.

Cea mai mica valoare contabila a jucatorilor echipei Poli o are portarul Cristian Zimmermann (14.774 lei), iar cel mai scump fotbalist achizitionat de clubul din Timisoara este atacantul Gigel Bucur (2.972.866 lei).

Pe locul doi se claseaza fundasul australian Jonathan McKain, care are o valoare contabila de 2.793.723 lei, fiind urmat de nigerianul Ifeanyi Emeghara cu o suma de achizitie de 2.755.220 lei, potrivit raportului de evaluare intocmit de expertul angajat de companie.

Pretul platit de club pentru achizitia lui Mihaita Plesan a fost de 1.973.748 lei, iar pentru Gabriel Caramarin 1.746.235 lei.

Printre jucatorii a caror valoare contabila a fost luata in calcul la majorarea capitalului nu figureaza Gueye Mansour, Andrei Cristea, Dan Alexa si stefan Grigorie. Ultimul a fost transferat, saptamana trecuta, la Rapid. Marian Iancu a precizat ca Mansour a fost jucator liber de contract, fiind preluat odata cu clubul FCU Politehnica Timisoara, si nu a avut o valoare contabila.

"Jucatorul profesionist de fotbal Mansour a fost preluat odata cu preluarea clubului FCU Politehnica Timisoara si nu a avut o valoarea contabila. A venit liber de contract. Andrei Cristea, Dan Alexa si stefan Grigorie, precum si altii, au fost cumparati direct de catre FCU Politehnica Timisoara & Invest SA, deci nu pot face obiectul majorarii de capital", a explicat Iancu.

Actionarii companiei FCU Politehnica Timisoara & Invest sunt Balkan Petroleum, firma controlata de Marian Iancu, FCU Politehnica Timisoara, VGB Invest si persoanele fizice Constantin Margarit, Emil Rosianu si Marian Iancu.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close